EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

San Diego – tutustu kohteeseen

San Diego – tutustu kohteeseen

San Diego. Rennon elämän, rantojen ja rusketuksen koti. Täällä on käytännössä aina kesä ja vaikka joskus hieman sataisikin, paikallisten aurinkoinen asenne tuo iloisen mielen ja positiivisuuden kaikkien mieliin.

LEGENDAARINEN SURFFAUS

On olemassa kaksi helppoa askelta kokea “So-Cal” -elämää: 1) tartu lautaan ja 2) suuntaa merelle. Kalifornialaiset viettävät paljon aikaa vedessä ja sen läheisyydessä. Kuka heitä tästä syyttäisikään? Asuvathan he aivan lähellä yhtä maailman upeimmista rantaviivoista.

Jos olet aloittelija ja haluat antaa San Diegon suositulle harrastukselle mahdollisuuden, suuntaa suoraa Ocean Beachille. Vain surffaamiselle suunnattu alue löytyy rannan pohjoisosista. Jos vierailet alueella hiljaisemman sesongin aikaan, on rannoillakin paljon enemmän tilaa surffaukselle. Kokeneempien surffaajien kannattaisi suunnata Black’s Beach-rannalle ja Sunset Cliffin alueelle.

PADDLE BOARD – TRENDIKKÄÄSTI AALLOILLE

Coolin trendikkäät kalifornialaiset ovat toki keksineet vieläkin rennomman tavan nauttia vedestä. Mikäli surffaus ei ole sinun juttusi (tiedän, että ainakaan minä en siinä ole ihan ´pro´), nouse laudalle (tai paremmin tunnettu SUP-lautana) ja katso, olisiko se sinun juttusi. Mikäli seuraat ihmisten Instagram-kuvia, olet varmasti jo huomannut suppailun suosion.

Mission Bayn asukkaat ovat omaksuneet suppailun jo omakseen, joten suuntaa sinäkin Santa Barbaran rannoille ja ajelehdi rennosti laudan päälle. Muista kuitenkin pitää silmäsi auki! Voit nähdä ihmisiä kalastamassa sup-laudoiltaan tai vaikka harrastamassa joogaan laudan päältä. Kyllä, se on tämän hetken juttu!

KOKEILE PAIKALLISTEN SUOSIKKIA – KALA TACOJA

Ei ole kysymystäkään, miten kunnon rantapäivä tulisi päättää. Paikallisilla on ratkaisu myös tähän, tottakai. Olet varmasti äärimmäisen nälkäinen surffattuasi, suppailtuasi ja loikoiltuasi auringossa, joten kunnon ruoka tekee varmasti hyvää. Jos mietitään perinteistä paikallista ruokaa,, täytyy ehdottomasti mainita kala tacot. Paikalliset ovat hulluna niihin!

Vain kivenheiton päässä rannalta, Fat Fish -ravintola vetää puoleensa asiakkaita kokeilemaan heidän legendaarisia käsintehtyjä tacoja sekä maistuvia margaritoja. Täydellinen kombinaatio kalifornian rentoon tunnelmaan. Mikäli ikinä unohdat Meksikon läheisen sijainnin, kannattaa ehdottomasti vierailla La Puerta -nimisessä ravintolassa, aivan San Diegon keskustassa. Ravintola tarjoaa maistuvia ruokia, meksikolaisilla vaikutteilla. Mehevistä kala tavoista massiivisiin burritoihin, La Puertasta saat varmasti parasta meksikolaista ruokaa, Meksikon ulkopuolella.

TUTUSTU VILLIELÄIMIIN

San Diegosta löytyy Tripadvisorin mukaan maailman paras eläintarha. Lähde “safarille” ja lennä yli eläintarhan, näe apinat ja koalat tai tervehdi ensimmäisten joukossa pandan poikasia aamuvarhaisella. Älä kuitenkaan unohda paikkalisia eläinlajeja, niitäkin löytyy paljon!

Suuntaa rantaviivaa pohjoiseen ja tapaa San Diegon suositut asukit La Jollan alueella. La Jollan Children’s Pool -rantapoukama on vallattu ja valtaajina toimivat hylkeet! Jopa 200 hyljettä viettää aikaansa kallioilla, auringosta nauttien. Mikäli sinulla on mahdollisuus, vieraile alueella joulu -ja toukokuun välillä ja voit törmätä myöskin äärettömän söpöihin kuutteihin. Jos hieman suuremmat nisäkkäät ovat sinun juttusi, kannattaa lähteä merelle. Paras tapa tutustua maailman isoimpiin nisäkkäisiin on ehdottomasti valassafari. Kalifornian rannikolla voi nähdä niin sini-,harmaa kuin ryhävalaitakin järjestetyn valassafarin kautta. Pidä silmäsi auki myös delfiinien ja merileijonien varalta! Lämpimät vedet houkuttelevat kaikenlaista elämää.

MAINITSEMISEN ARVOISET MAISEMAT

Vaihda surffilautasi ja rannassandaalit lenkkikenkiin, vaikka vain yhden iltapäivän ajaksi. On aika lähteä tutustumaan kulttuuriin, aaltojen sijaan. Lähde Point Loman henkeäsalpaaviin maisemiin ja ikuista kuvasi esimerkiksi Instagramiin. Point Loman uskotaan olevan paikka, jonne ensimmäisen eurooppalainen , Juan Rodriguez Cabrillo, saapui. Löydät täältä myös kauniin (ja vanhan!) majakan. Majakan läheisyydestä löytyy myös Cabrillo National Monument- muistomerkki sekä upea näköalatasanne, jotta voit varmistaa ne upeat maisemakuvat!

Näköala Coronado saarelle on myös huikea. Se onkin seuraava vierailukohteesi. Nimestään huolimatta, tämä “saari” on oikeastaan kaistale, joka on liitettä San Diego Bayhin. Täältä käsin voit esimerkiksi ihailla maisemia S-Diegon keskustaan. Kuitenkin, ehdottomasti upeimmat maisemat näet ajaessasi San Diegosta Coronado sillan kautta. Tätä et halua missata!

NÄE AURINGONLASKU RANTABAARISTA

Jos olet surffaamassa Ocean Beachilla, muista jäädä paikan päälle iltaan saakka. Näin varmistat itsellesi parhaat paikat tulevaan showhun – auringonlaskuun. Auringonlaskun jälkeen on aika suunnata muiden surffaajien kanssa kohti  South Beach Bar and Grille -ravintolaa ja huuhdella tacot alas paikallisten juomien avulla. Mainitsiko joku mimosat?

Viimeistele ruokailu itsetehdyillä juomilla ja maistuvilla pikkuruoilla hiljattain remontoidussa Tavern -ravintolassa Pasific Beachilla. Täydellinen tapa viimeistellä ilta -tai viikko- rannalla.

OPISKELE ULKOMAILLA SAN DIEGOSSATutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa