EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Tandem-oppiminen: esittely

Tandem-oppiminen: esittely

Tandem-oppiminen on parasta! Ja ei, ’’tandemilla’’ en tarkoita tandem-pyörää vaan tandem kielioppimista. Kun kaksi ihmistä opettelevat yhdessä kieltä: Henkilö A opettelee kieltä X henkilön B kanssa 30 minuuttia. Ja henkilö B opettelee kieltä Y henkilön A kanssa lopun tunnista. (Luulen, että he voivat teknisesti tehdä tämän myös pyörän selässä, mutta keskitytään nyt kuitenkin vain kielen oppimiseen.)

Tandem toimii parhaiten kun otatte oppitunteja samaan aikaan. Sillä tavoin voitte käyttää ajan yhdessä,  harjoittelemalla keskustelutaitoja ja todella saada kaikki tietonne testiin. Ei ole mahdollista oppia kieltä pelkästään tandemilla, sillä yleensä tapaat ja juttelet parisi kanssa noin tunnin verran kerran viikossa. Se on hyvä tapa täydentää kieliopintoja tai säilyttämään kielitaitosi palattuasi kielikurssilta.

Hyöty 1: Edistä kielitaitoasi

Aloitetaan kaikkein selvimmällä hyödyllä. Kielitaito. Harjoittamalla kieltä natiivin kanssa, kuuntelutaitosi ja puhekykysi paranevat huomattavasti ja itseluottamuksesi kasvaa myös. Ei myöskään unohdeta, että opit myös viimeisimmät slangisanat ja sanonnat.

Hyöty 2: Saa uusia ystäviä

Jos tapaat säännöllisesti tandem-parisi kanssa ja teillä on paljon puhuttavaa, teistä voi tulla pian ystäviä. Viettämällä aikaa henkilön kanssa toisesta kulttuurista, kulttuuritietämyksesi kasvaa ja se on todella merkityksellinen taito. #jackpot

H****yöty 3: Nauti helppoudesta

Voimme puhua myös logistisesta puolesta. Tandem on kätevää. Voit työskennellä oman aikataulun mukaan ja oppia omin ehdoin. Niin, ja paras puoli? Se on ilmaista!

H****yöty 4: Opi uusia asioita

Paitsi että opit kieltä, saat myös paljon yleistietoa. Sanotaan että parisi olisi ekspertti rypälelajikkeissa ja sinä olet hulluna oopperaan. Tapaatte ja boom! Vain puhumalla toisillenne omista mielenkiinnoista, rakennat itsellesi tietoa viineistä ja tandem-paristasi tulee ooppera nörtti.

Mistä löytää tandem-pari?

On olemassa useita paikkoja, josta voit aloittaa. Usein yliopistot tai kielikurssiorganisaatiot organisoivat tandem-harjoittelua. Jos ei, on olemassa kätevä sovellus ’’Tandem’’, missä voit harjoittaa kieltä ihmisten kanssa ympäri maailmaa videopuheluilla.

Vinkkejä tandem-opiskeluun?

Nyt kun tiedät miksi ja missä, kerron miten:

  • Olkaa samalla tasolla: varmista että valitset parin, jolla on sama kielitaso kun sinulla. Jos valitset parin, jonka kielitaidot ovat kehittyneemmät kuin sinulla, päädytte puhumaan kieltä enemmän.

  • Jakakaa aikanne kielille tasavertaisesti: laittakaa herätyskello soimaan kun olette puolivälissä. Tällä vältätte kiusallisen ’’ Onko jo minun vuoroni? ’’ tai kielen vaihtamisen kesken keskustelun. (Vinkki, tämä ei toimi, olen yrittänyt.)

  • Ole kärsivällinen ja kohtelias: tämä on tärkeää. Kukaan ei ole ammattilainen ensimmäisellä kerralla.

  • Tavatkaa niin usein kun mahdollista: molemmille sopivan ajan löytäminen voi olla tandem harjoittelun suurimpia haasteita, mutta on tärkeä ottaa se tosissaan ja pysyä aikataulussa.

  • Kanavoi sisäinen opettajasi: korjatkaa toistenne virheet rakentavasti ja antakaa (ja ottakaa vastaan) palautetta.

  • Valmistaudu: tietysti se ei ole samanlaista kuin oikean luokan opettaminen, mutta yritä keksiä eri asioita, joita tehdä tandeminne aikana yhdessä. Ehkä voitte lukea artikkelin (ääneen) ja keskustella siitä, harjoitella erilaisia keskusteluja ja tilanteita tai vaikka kirjoittaa toisillenne sähköpostia vaihteeksi. Mitä enemmän keksitte erilaista tekemistä, sitä kiinnostavampaa se on.

Opiskele kieliä ulkomailla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa