EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Täydellisen matkakumppanin etsintä

Täydellisen matkakumppanin etsintä

Kuvittele tämä: opiskelet uudessa kaupungissa tai olet juuri muuttanut uuteen paikkaan koulun tai töiden vuoksi. Olet äärimmäisen innostunut, tietenkin! Yhtenä päivänä kahvitauolla uusi ystäväsi kysyy, haluaisitko lähteä matkalle hänen kanssaan. Vaikka tulettekin hyvin toimeen koulussa tai toimistolla, on vaikea tietää, tulisitteko toimeen matkan aikana. Helpottaaksesi hankalaa päätöstä, olemme koonneet alle listan tärkeimmistä asioista, joita kannattaa ottaa huomioon matkakumppanin etsinnässä.

1. Yöeläjät vs. aamuihmiset

Ystäväsi haluaa lähteä juhlimaan koko yöksi kaupungin parhaaseen yökerhoon, mutta sinä haluat nukkua ne tarvitsemasi kahdeksan tuntia. Päätät jäädä kotiin ystäväsi lähteässä yöelämään. Aamulla herätessäsi ystäväsi haluaa tietenkin jatkaa vielä uni, kun sinä haluaisit jo lähteä tutustumaan kaupunkiin. Jotta saat nautittua matkastasi täysillä, muista varmistaa, että ystäväsi päivärytmi on samantyylinen kuin sinulla.

2. Persoonallisuus

Oletko energinen ja puhelias vai haluatko mieluummin ottaa rennosti ja nauttia maisemista? A-tyypin persoonallisuus nauttii toiminnasta kun taas B-tyypin henkilöt elävät hetkessä ja rentoutuvat rauhallisesti. Pidä mielessä myös persoonallisuuserot, kun teet matkasuunnitelmia ystäväsi kanssa.

3. Raha raha raha

Jotkut ihmiset haluavat matkustaa edullisesti ja majoittua hostelleissa, nauttia itsetehdystä ruoasta ja käyttää rahaa säästeliäästi matkan aikana. Toiset taas haluavat lomaltaan luksusta, hyvää palvelua ja hienoja ravintoloita. Molemmat tavat ovat hyviä. Jotta ei matkan aikana tule epämiellyttäviä tilanteita, on parempi keskustella raha-asiat kuntoon jo ennen matkaa.

4. Nauru auttaa aina

Matkan aikana aina sattuu ja tapahtuu: myöhästytte bussista, sadepilvet hankaloittavat nähtävyyksien katselua tai matkatavarat hukkuvat. Kaikki tämä on osa matkustamisen ihanuutta. On kuitenkin hyvä varmistaa, että matkakumppanisi osaa ottaa tilanteet rennosti ja nauraa hassuille sattumille.

5. Epätäydellisen täydellinen

Matkustatko hyvin organisoidun henkilön kanssa? Vai tutustutko maailmaan rennon, suunnitelmista piittaamattoman henkilön kanssa? Vaikka persoonanne olisivatkin erilaisia, ei tämä haittaa (toivottavasti) vaan sen sijaan täydennätte toisianne matkan aikana.

6. Yhteiset kiinnostuksenkohteet

Olette pian lähdössä kahden viikon matkalle yhdessä, mutta jo nyt huomaat, ettei teillä juurikaan ole yhteisiä puheenaiheita. Vietät kenties päiväkausia miettien, mistä voisitte jutella. Painajainen! Jotta välttyisit tällaisilta tilanteilta, pidä huolta, että teillä on (vähintään) yksi yhteinen puheenaihe.

7. Testikierros

Olet käynyt läpi kohdat 1-6 ja matkalaukut on melkein pakattu. Miten olisi pieni testikierros matkakumppanisi kanssa? Viettäkää (vähintään) yksi kokonainen päivä yhdessä, vaikka päiväretken muodossa ja katso mitä tapahtuu. Näin pääset katsomaan, miten tulette toimeen kahdestaan ja kuinka paljon molempien tarvitsee tehdä kompromisseja tulevalla matkallanne. Tämä saattaa vaikuttaa hankalalta, mutta luota minuun: on ehdottomasti sen arvoista.

8. Omat menot

Et välttämättä löydät sitä täydellistä matkakumppania heti ja se on ihan normaalia. Siinä kestää aina aikaa ja on täydellinen oppimiskokemus molemmille. Jos pidät museoista ja ystäväsi laskuvarjohypystä, voitte silti viettää upeaa aikaa yhdessä. Tärkeintä on, että molemmat käytte läpi omat kiinnostuksenkohteenne, eikä kummankaan tarvitse tehdä liikaa kompromisseja. Pidä mielessä, että vaikka matkustatte yhdessä, ei teidän tarvitse viettää jokaista minuuttia tehden samoja asioita. Mikäli molemmilla on osittain omia menoja, pysyy myös keskustelunaiheet ja tunnelma hyvin positiivisena.

Lähde kielimatkalle yksin tai yhdessä!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa