EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Toronto matkakohteena: 10 vinkkiä

Toronto matkakohteena: 10 vinkkiä

En olisi ikinä uskonut rakastuvani niin suuresti johonkin kaupunkiin. Laukkuja pakatessani olin innostunut Torontossa asuvan ystäväni näkemisestä, mutta kaupunki itsessään tuntui jotenkin valjulta matkakohteelta. Kuinka väärässä olinkaan – Toronto matkakohteena on unelma, enkä olisi halunnut ikinä lähteä!
Toronto on täysin aliarvostettu. Saatan jopa pitää kaupungista enemmän kuin New Yorkista. Anna kun yritän selittää, miksi Toronto on hyvä valinta seuraavaksi matkakohteeksesi.

1. Torontolaiset

Kaupungissa pistää ensimmäisenä merkille lämpimät kohtaamiset paikallisten kanssa. Torontolaiset, eli Torontonians, ovat yleisesti ottaen todella ystävällisiä, kohteliaita ja mukavia ihmisiä. Heistä huokuu jonkinlaista lämpöä, joka saa välittömästi tuntemaan olon kotoisaksi. Kaupungin monimuotoisuus on myös häkellyttävää, sillä joka toinen torontolainen on syntynyt ulkomailla. Koet takuulla laajan kulttuurien kirjon ja tapaat ihmisiä ympäri maailman.

Vinkki: Kokeile vaikkapa aloittaa keskustelu jonkun tuntemattoman kanssa baarissa tai kysyä kadulla tietä. Hämmästyt taatusti, kuinka mielellään ihmiset juttelevat ja auttavat.

2. Ruoka

Vaikein asia Torontossa tuntui olevan päättää, mitä haluaisi syödä. Luonnollisesti kaupungin monikulttuurisuus on esillä myös ruokaskenessä. Mikä kuulostaisi hyvältä tänään? Intialainen? Kiinalainen? Kreikkalainen? Iso kasa ranskalaisia, sulatettua juustoa ja ruskeakastiketta? Poutine on alunperin kotoisin Quebecin provinssista, mutta levinnyt sieltä koko Kanadan epäviralliseksi kansallisruoaksi.

Vinkki: Epäilyttääkö poutine? Anna sille tilaisuus aamukolmelta. Siihen aikaan se maistuu erityisen hyvältä, ja lukuisat kuppilat tarjoilevat sitä myöhään yöhön.

3. Urheilujuhlan tuntua

Toronto on jokaisen penkkiurheilijan unelma, sillä kaupungista löytyy huippujoukkue kaikille paikallisille lajeille. Ja mikä parasta, liput otteluihin ovat yleensä melko edullisia. Voit katsoa, kuinka NHL-joukkue Maple Leafs ottaa kaukalon haltuun, Raptors’ NBA-joukkue kiskoo palloa koriin tai Blue Jays valloittaa baseball-stadionin. Olipa laji mikä tahansa, penkkiurheilu on taattua viihdettä tässä kaupungissa!

Vinkki: Jääkiekko on tunnetusti kanadalaisten ykköslaji, joten liput Maple Leafsin otteluihin saattavat olla kalliita. Edullisemmin pääsee katsomaan koripalloa tai baseballia.

4. Kaupunki vihertää

Toronto on täynnä viheralueita. Kaupungin joka kulmalta löytyy puistoja ja katuja kehystää suuret lehtipuut, jotka kukoistavat keväästä syksyyn.

Vinkki: Toronton vanha kaupunki on oma lempialueeni. Se on täynnä suuria puistoja, joissa voit viettää iltapäivää.

5. Elokuvia

Oletko katsonut Suits-televisiosarjaa? Tai Mean Girls -elokuvan? Entäpä Incredible Hulk tai Hairspray? Arvaatko mitä yhteistä näillä kaikilla on? Tietenkin: ne kaikki on kuvattu Torontossa. Tunnistaessa tv:stä tuttuja paikkoja tuntee itsensä aina kuin elokuvatähdeksi kameroiden kohteena.

Vinkki: Googlaa ennen matkaa, mistä löytyy parhaat elokuvakohteet.

6. Siisti kaupunki

Yleensä kaupungin koko korreloi suoraan sen likaisuuden kanssa. Toronto on kuitenkin piristävä poikkeus tämän asian suhteen, sillä se on todennäköisesti siistein näkemäni kaupunki. En tosin ole käynyt vielä Vancouverissa, jolla on maine Kanadan siisteimpänä kaupunkina…

Vinkki: Älä siis roskaa!

7. Kulttuuri

Tanssia myöhään yöhön, päivällä urheilua, festivaaleja, konsertteja. Toronto on ikiliikkuja, mitä tulee kulttuuririentoihin.

Vinkki: Jos pidät kahvista ja lautapeleistä, ota suunnaksi Snakes & Lattes.

8. Road trip

Torontossa vitsaillaan, ettei sen ympärillä ole yhtään mitään. Tavallaan tämä on totta, mutta pieni vaivannäkö ja vuokra-auto auttaa löytämään muutamia upeita viinitiloja, metsämökkejä, vesiputouksia ja pikkukaupunkeja.Vinkki: Jos haluat päivämatkalle, kannattaa käydä katsomassa Niagaran putouksia ja vieraillla samalla Hamiltonin kauniissa kaupungissa.

9. Kuuluisat taiteilijat

TV-kuvauspaikkojen lisäksi Toronto on monien tunnettujen taiteilijoiden kaupunki. Heistä ehkä rakastetuin on räppäri Drake!
Torontolaiset rakastavat Drakea ja ovat ylpeitä omasta kuuluisuudestaan. Hän jopa avasi The Drake Hotelin, joka on vierailemisen arvoinen paikka.

Vinkki: Drake on usein katsomassa Raptoreiden otteluita, jos haluat bongata hänet.

10. Sopivan vähän turisteja

Muihin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin verrattuna Torontossa on vähän turisteja. Tai sitten kaupunki on niin iso, että turistit hukkuvat massaan huomaamatta. Kuinka vain, näin barcelonalaisena todella arvostan turistien vähäisyyttä!

Vinkki: Ota siis irti kaikista turistinähtävyyksistä, joihin pääset kerrankin tutustumaan ilman ruuhkia.

Haaveissa kielikurssi Torontossa?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa