EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Vuoden 2019 parhaat matkakohteet: 10 paikkaa, jotka kannattaa kokea

Vuoden 2019 parhaat matkakohteet: 10 paikkaa, jotka kannattaa kokea

Yksi parhaista tavoista löytää motivaatiota ja inspiraatiota arkeen on tehdä matkasuunnitelmia alkaneelle vuodelle. Siksi laadimmekin listan vuoden 2019 parhaista matkakohteista.

Halusimme, että saat suunnittelun helpommin käyntiin ja innostut miettimään myös sellaisia vaihtoehtoja, jotka eivät yleensä tule ensimmäiseksi mieleen. Osa valitsemistamme kohteista on vanhoja tuttuja (sellaisia, joissa pitäisi mielestämme käydä useamminkin kuin kerran), ja osa taas uusia kohdetulokkaita, jotka ansaitsevat paikan parrasvaloissa.

Paras vinkkimme? Yritä järjestää aikataulusi niin, että pääset viettämään valitsemassasi kohteessa ainakin muutaman viikon – näin ehdit uppoutua kunnolla paikalliseen kulttuuriin. Eräs erinomainen idea on myös yhdistää matkaan kielikurssi, jolloin teet matkakokemuksesta todella merkityksellisen.

1. Perth, Australia

Tämä Länsi-Australian kaupunki on jäänyt Sydneyn ja Melbournen varjoon aivan syyttä – Perth ansaitsee ehdottomasti paikan vuoden parhaiden matkakohteiden listalta. Sinne ei ole Euroopasta aivan yhtä pitkä matka kuin Australian toiselle laidalle, ja houkutteleva ilmasto, vilkkaat rannat sekä uskomattoman monipuolinen luonto puhuvat puolestaan (Perthissä voi bongata jopa pingviinejä!). Varmista, että käyt Kings Parkissa, joka on mahtava vihreä keidas keskellä kaupunkia.

2. Singapore

Tämä kaupunkivaltio on valtaisan suosittu vuodesta toiseen. Syynä saattaa olla järjettömän cool (ja todella Instagram-kelpoinen) uima-allas Marina Bay Sands -hotellin katolla, tai ehkä suosiota selittävät kaupungin lukuisat ruokakojualueet, joiden antimista ei saa kyllikseen – niin tai näin, jokin Singaporessa vetää matkailijoita puoleensa uudelleen ja uudelleen. Kulttuurimielessä kaupunki on tänä vuonna erityisen kiinnostava, sillä vuoden alulla Singaporessa järjestetään kestävän kehityksen periaatteita noudattava valotaidefestivaali, ja kesällä vietetään Ultra Singapore -festareita, joiden teemana on elektroninen musiikki.

3. Miami, USA

Huojuvien palmujen ja maailmanluokan rantojen Miami ei ole millään lailla yllättävä matkakohde, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että kaupunki on todellinen helmi. Sen ilmastolle on vaikea vetää vertoja (miellyttävän lämmintä ja aurinkoista läpi vuoden), ja lisäksi Miami tarjoaa matkailijalle mittavan kirjon taidetta, baareja, klubeja ja ravintoloita sekä aimo annoksen värikästä ja eloisaa tunnelmaa. Sinne on siis päästävä vuonna 2019. Vaikka olisit käynyt kaupungissa ennenkin, vastassa on varmasti hienoja uusia baareja ja ravintoloita – ja, Will Smithiä lainataksemme, onhan kyseessä kuitenkin ”the city that keeps the roof blazin’”.

4. Nepal

Tässä on mainio kohde jokaiselle seikkailijalle ja luonnon ystävälle. Kiinan ja Intian väliin kätkeytyvä Nepal on kuin postikortti: maata halkoo Himalajan vuoristo, ja maisemat ovat suorastaan yliluonnollisen upeita. Lisäksi paikallinen väki on todella ystävällistä ja ruoka mahtavaa. Nepal on toipumassa vauhdilla vuoden 2015 tuhoisasta maanjäristyksestä ja toivottaa vierailijat todella tervetulleiksi, eli vuosi 2019 on erinomainen hetki matkata sinne.

5. Seattle, USA

Seattlessa on viime aikoina laitettu kuntoon monia kaupungin keskeisimmistä paikoista, ja vuonna 2019 Seattle 2.0 on valmis ottamaan vierailijat vastaan. USA:n luoteiskulmassa ollaan trendikahvien kotikonnuilla (Starbucks sai alkunsa Seattlessa), eli aloita aamu kupillisella ja suuntaa sitten vasta remontoituun Space Needle -torniin näköaloja hämmästelemään. Myös Capitol Hillin alue kannattaa sisällyttää matkaohjelmaan, sillä tarjolla on loistava valikoima paikkoja, missä viettää iltaansa.

6. Namibia

Tämä on ollut kaikista kokeneimpien matkailijoiden vankka suosikki jo pitkään, mutta suurelle yleisölle Namibia on edelleen melko tuntematon. Sinne kannattaa siis matkata juuri nyt, etenkin, jos road tripit ovat sinun heiniäsi. Afrikan lounaisrannikolla sijaitsevassa maassa on loputtomia aavikoita, taianomaisia maisemia ja ainutlaatuista luontoa, eikä retkeilyyn voisi toivoa hauskempia puitteita. Tarjolla on myös paljon hiljattain avattuja, kohtuullisesti hinnoiteltuja luksusmökkejä matkailijoille, jotka yöpyvät mieluummin jossakin muualla kuin teltassa.

7. Novi Sad, Serbia

Tässä on todellinen kätketty helmi. Serbian sievin kaupunki ei paljon kukkaroa kevennä, ja sillä on mielenkiintoinen historia, joka on helppo huomata katukuvassa – Novi Sadia värittävät niin itävaltalaiset, unkarilaiset kuin jugoslavialaisetkin vaikutteet. Petrovaradinin linnoitus ja Fruška Goran luostari ovat alueen kiintoisia nähtävyyksiä, ja tarjolla on myös mukava valikoima erilaisia museoita. Ajoita matkasi kesään 2019, niin pääset myös paistattelemaan auringossa Štrandilla, joka on Serbian suosituin ranta.

8. Berliini, Saksa

Tämä on todellinen turismin jättiläinen, jossa ei varmasti tule pulaa tekemisestä. Berliini on kuuluisa etenkin mahtavasta arkkitehtuuristaan, maailmanluokan museoistaan, eloisasta yöelämästään sekä oluesta, jota on tarjolla todella runsain mitoin. Vuosi 2019 on kaupungille erityinen merkkipaalu, sillä tänä vuonna vietetään Bauhausin satavuotisjuhlaa. Taidekoulun syntymäpäiviä juhlistetaan läpi vuoden, mikä tarkoittaa, että kaupungin valtaavan lukuisat näyttelyt. Jos design tai arkkitehtuuri kiinnostavat, kannattaa siis alkaa varailemaan lentolippuja.

9. Costa Rica

Costa Ricasta on tulossa valtavan suosittu, eli tee oma matkasi nyt, ennen kuin suurin turistiryntäys ehtii perille. Väli-Amerikan maa lumoaa vierailijan upealla luonnollaan, johon kuuluvat niin joet, sademetsät kuin tulivuoretkin. Lisäksi kansa on lämminsydämistä ja tunnelma leppoisa, eli puitteet ovat täydelliset esimerkiksi espanjan opiskeluun. Kiinnostava knoppitieto: eräs syy siihen, miksi Costa Ricassa on niin rentoa ja rauhallista, on se, ettei maalla ole armeijaa. Asiasta päätettiin vuonna 1949, ja ratkaisu on varmasti tuonut rahaa valtion kirstuun siitä lähtien.

10. Lissabon, Portugali

Lissabon on suurenmoinen yhdistelmä miellyttävää säätä, herkullista ruokaa, kulttuurielämän aarteita ja edullisia nähtävyyksiä. Viihdy Belémin kasvitieteellisissä puutarhoissa tai matkaa itään Alfamaan, mistä aukeaa upea näköala kaupunkiin, tai lähde vain seikkailemaan erilaisiin kaupunginosiin, jotka on ripoteltu pitkin Lissabonin kukkuloita (ehdoton valinta kulkupeliksi kaupungin vanha ratikka!). Jos sinulla on reilummin aikaa, opettele matkallasi portugalia – kokemuksesta voi hyvinkin tulla vuoden 2019 kohokohta.

Yhdistä mahtava matka ja kielen opiskelu!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin