EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Ylivoimaisesti paras Lontoo-soittolista

Ylivoimaisesti paras Lontoo-soittolista

Lontoo ilman musiikkia on, no, ei Lontoo. Joko lontoolaiset tanssivat maailmantähtien tahtiin stadiumeilla tai kannustavat musiikin uusia tulokkaita pienissä paikoissa, kaupunki elää musiikkia varten.

Seuraavalla Lontoon-reissullasi (tai vain kaupunkia fiilistellessäsi) käännä nupit kaakkoon ja laita kuulumaan tämä Lontoo-soittolista, josta kuuluu kaikki tyylit punkista grimeen ja indiestä electronicaan.

  1. London Calling – The Clash

Ei epäilystäkään asiasta – tämä on se ylivoimaisin Lontoo-laulu. The Clashin hitti vuodelta 1979 onnistui täydellisesti vangitsemaan Lontoon kapinallisen ja seikkailullisen hengen – hengen, joka on yhtä lailla elossa tänäkin päivänä.

  1. Hometown Glory – Adele

Lontoon epävirallinen kuningatar on tuottanut lukemattomia kappaleita, jotka kuvailevat yksityiskohtaisesti hänen elämäänsä pääkaupungissa. Hometown Glory, yksi ensimmäisistä Adelen kirjoittamista kappaleista, on rakkauskirje hänen kaupungilleen, johon miljoonat voivat samaistua.

  1. The City – Ed Sheeran

Jos Adele on Lontoon kuningatar, niin Ed Sheeran on kiistatta sen kuningas. Erittäin lahjakas parikymppinen on raapustanut useita hittejä Lontoosta – esimerkkinä The City, joka kertoo Edin ponnisteluista Lontoossa ennen kuuluisuuteen nousemista.

  1. Girl – Jamie Xx

Lontoolla on aina ollut elektroninen musiikki lähellä sen sydäntä. Innovatiiviset artistit kuten Jamie XX ovat käyttäneet teknologiaa luodakseen tuoreita soundeja, jotka eivä ainoastaan edusta Lontoota, vaan toimivat inspiraationa myös muille artisteille ympäri maailmaa.

  1. Bonkers – Dizzee Rascal

Itäisen Lontoon johtava MC, Dizzee Rascal, on tarjonnut grime-tyylisen ääniraidan kaupunkielämälle joy li vuosikymmenen. Hänen persoonalliset sanansa ja suuret rytminsä ovat tehneet hänestä yhden Lontoon äänistä. Hänen vuonna 2009 julkaistu electro house –hittinsä Bonkers ei koskaan epäonnistu brittien tanssittamisessa.

  1. Winter Winds – Mumford & Sons

Tämä voi vaikuttaa suurelta harppaukselta Dizzee Rascaliin verrattuna, mutta tämän folk-yhtyeen suosiota saavuttanut kalsea otos Lontoosta todistaa sitä, kuinka kaupunki omaksuu kaikki taiteen muodot.

  1. Techno Fan – The Wombats

“East London is not a bomb site, it is a treasure chest” laulaa The Wombats –yhtye tässä popahtavassa indie-raidassa, joka vie kuulijan matkalle läpi East Endissä vietetyn yön – se  kun on yksi kaupungin trendikkäimmistä yöelämän viettopaikoista.

  1. Waterloo Sunset – The Kinks

Ehdoton klassikko! Kappale saattaa olla melkein 50 vuotta vanha, mutta sen kuunteleminen kesäisenä päivänä yhdistää kuulijansa Lontoon kanssa entistä syvemmin.

  1. Warwick Avenue – Duffy

Okei, musiikkivideossa saattaa olla paljon kyyneliä, mutta se ei voisi olla enempää lontoomainen vaikka se kuinka yrittäisi. Mukana on Lontoon metro (Bakerloo Line), mustia takseja sekä sadetta samalla, kun sielukas brittineito laulaa sydänsuruista.

  1. Home – Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes

Brasiliasta Belgiaan ja kaikkialla siltä väliltä, Lontoo on koti ihmisille kaikkialta maailmasta. Tässä kappaleessa ei välttämättä ole kyse kaupungista eikä se ole lontoolaisten tekemä, mutta se kuvaa täydellisesti monien näkemystä Lontoosta: se on koti.

Image by Stefano Montagner, Flickr / Creative Commons

Kielikurssille Lontooseen?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa