Englannin kieli

TOEFL

Haaveiletko ulkomailla opiskelusta? Tahtoisitko suorittaa yliopiston jossakin englanninkielisessä maassa? Siinä tapauksessa sinun täytyy useissa tapauksissa suorittaa TOEFL-kielitutkinto ennen opiskelupaikan hakemista. Nimi TOEFL tulee sanoista “Test of English Language as a Foreign Language”, ja kyseessä on standardoitu, kansainvälisesti tunnustettu kielitutkinto, joka mittaa englannin osaamistasoa.

Etsi ohjelma

EF Kansainväliset Kielimatkat

EF Kansainväliset Kielimatkat

10-19 vuotiaat
2-24 viikkoa
Opi kieltä ulkomailla yksilöllisellä, itse räätälöidyllä tai kaiken kattavalla ryhmämatkalla EF Liiderin johdolla.
Kohde: YhdysvallatIso-BritanniaMaltaEspanjaKanadaRanskaIrlantiEtelä-KoreaAustraliaJapaniSaksaItaliaCosta RicaEtelä-AfrikkaSingaporeUusi-Seelanti
EF Kansainväliset Kielimatkat

EF Kansainväliset Kielimatkat

19-25 vuotiaat
2-24 viikkoa
Opiskele kielikurssilla ja ota uusi kieli haltuun nopeasti! Valitse 10 kielestä ja 50 kohteesta. Uusi kurssi starttaa joka maanantai.
Kohde: YhdysvallatIso-BritanniaMaltaEspanjaKanadaRanskaIrlantiEtelä-KoreaAustraliaJapaniSaksaItaliaCosta RicaEtelä-AfrikkaSingaporeUusi-Seelanti
EF Kansainväliset Kielikurssit

EF Kansainväliset Kielikurssit

25+ vuotiaat
1-24 viikkoa
Paranna globaalia uraasi räätälöityjen kielikurssien avulla yhdessä maailman suurimmista kaupungeista. Suunniteltu aikuisille ja ammattilaisille.
Kohde: YhdysvallatIso-BritanniaMaltaEspanjaKanadaRanskaIrlantiEtelä-KoreaAustraliaJapaniSaksaItaliaCosta RicaEtelä-AfrikkaSingaporeUusi-Seelanti
EF Opintovuosi Ulkomailla

EF Opintovuosi Ulkomailla

16+ vuotiaat
6, 9 tai 11 kuukautta
Yhdistä kieli- ja akateemiset opinnot ulkomailla. Valmistaudu kielitutkintoon ja saa kansainvälistä työkokemusta.
Kohde: YhdysvallatIso-BritanniaMaltaEspanjaKanadaRanskaIrlantiEtelä-KoreaAustraliaJapaniSaksaItaliaCosta RicaEtelä-AfrikkaSingaporeUusi-Seelanti
EF Kansainväliset Kielimatkat

EF Kansainväliset Kielimatkat

50+ vuotiaat
2-24 viikkoa
Ota aikaa itsellesi yli 50-vuotiaille suunnatuilla kielikursseillamme ulkomailla. Nauti monipuolisista oppitunneista ja aktiviteeteista, jotka on erityisesti huomioitu kiinnostuksen kohteidesi mukaan.
Kohde: YhdysvallatIso-BritanniaMaltaEspanjaRanskaEtelä-KoreaSaksaItaliaCosta RicaEtelä-AfrikkaSingapore
EF English Live

EF English Live

19+ vuotiaat
Online
Pääsy oppitunteihin mistä ja milloin vain - jokaiselle osaamistasolle. EF English Live on maailman isoin online koulu.
Kohde: Opiskele netissä missä päin maailmaa tahansa.

TOEFL tarkemmin

TOEFL on IELTS-tutkinnon ohella yksi tunnetuimmista englannin kielitutkinnoista. Sitä käytetään laajasti muun muassa yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten yliopistojen hakuprosesseissa.

TOEFL-tutkintokoe mittaa englannin taitoa neljällä eri osa-alueella: luetunymmärtämisessä, kuullunymmärtämisessä, puhumisessa ja kirjoittamisessa. Koe suoritetaan useimmiten verkkopohjaisena TOEFL iBT -testinä, ja sitä järjestetään valtuutetuissa TOEFL-testikeskuksissa tiettyinä ajankohtina. TOEFL-arvosana on voimassa kahden vuoden ajan.

TOEFL-valmennuskurssit ulkomailla

TOEFL-tutkintokoe mittaa muun muassa luetun- ja kuullunymmärtämisen taitoa, ja sen suorittaminen on tärkeää, jotta sinulla on virallinen todistus englannin osaamisestasi. 

EF tarjoaa ulkomailla järjestettäviä TOEFL-valmennuskursseja, joiden suorittaminen parantaa mahdollisuuksiasi opiskelupaikan saamiseen etenkin amerikkalaisten yliopistojen kohdalla. Voit siis valmistautua jatko-opintoihin jännittävässä EF-kohteessa opiskellen ja kokea samalla unohtumattomia hetkiä maailmalla.

TOEFL auttaa urapolulle

Ulkomailla vietetty opiskeluaika ei ole pelkästään jännittävä kokemus, vaan myös tärkeä sijoitus tulevaisuuteen. Kun siirryt työmarkkinoille, ulkomailla suoritetut opinnot auttavat sinua erottumaan muiden työnhakijoiden joukosta. Tutkimuksissa on todettu, että työnantajat arvottavat ulkomailla opiskelleet hakijat muita korkeammalle. 

Maailman globalisoituessa työmarkkinat kehittyvät yhä kansainvälisemmiksi, eli ulkomailla suoritetut opinnot antavat sinulle arvokasta etulyöntiasemaa. Kun vietät aikaa vieraassa maassa esimerkiksi kielikurssilla tai yliopisto-opintojen parissa, opit käyttämään kieltä ja ratkaisemaan ongelmia entistä edistyneemmällä tasolla.

Jos olet ulkomailla pidempään, pääset myös uppoutumaan uuteen kulttuuriin juurta jaksain. Toiseen kulttuuriin perehtyminen on kiehtovaa ja arvokasta. koska sen avulla opit ymmärtämään, millaista elämä on Suomen ulkopuolella. Opit tuntemaan uusia makuja, perinteitä ja historiaa. 

Kun astut tutun elämänpiirisi ulkopuolelle ja kohtaat toisenlaisen todellisuuden, kasvat ihmisenä valtavasti ja muutut entistä itsenäisemmäksi ja omatoimisemmaksi. Lisäksi saat uusia ystäviä eri puolilta maailmaa. Yhteiset seikkailut luovat välillenne yhteyden, joka säilyy koko loppuelämän.

TOEFL-tutkinnon suorittaminen

TOEFL-kielitutkintoon kuuluu sarja kielitaidon eri osa-alueita mittaavia kokeita, ja se suoritetaan yleisimmin verkkopohjaisena TOEFL iBT -kokeena. Toinen vaihtoehto on TOEFL PBT -paperikoe. Tutkintokokeessa on neljä osa-aluetta ja se on tasoltaan melko haastava, joten monet opiskelijat valmistautuvat siihen 3–6 kuukauden ajan. 

Jos lähdet viettämään aikaa englanninkieliseen maahan ja elät jatkuvasti kielen ympäröimänä, huomaat, että englannin taitosi kehittyy huimaa vauhtia ja valmiutesi TOEFL-tutkintoon kasvavat kohisten. Jos käyt lisäksi TOEFL-valmennuskurssin, saat entistä enemmän varmuutta kokeen suorittamiseen.

TOEFL-kokeen osiot

TOEFL-koesuoritus vie neljä tuntia, ja se arvioidaan asteikolla 0–120. Kielitutkinto on voimassa kahden vuoden ajan. Tutkintokokeen osa-alueet ovat seuraavat:

  • Lukeminen: Tässä osiossa luetaan tekstejä ja vastataan niitä koskeviin kysymyksiin. Lukemisosion suorittamiseen varattu aika vaihtelee, mutta se vie yleensä noin tunnin.
  • Kuunteleminen: Tässä osiossa kuunnellaan 60–90 minuutin ajan otteita keskusteluista ja luennoista ja vastataan niitä koskeviin kysymyksiin.
  • Puhuminen: Kokeen puhetaitoja mittaava osa-alue on 20 minuutin mittainen, ja se jakautuu kahteen eri osioon: toisessa käydään keskustelua lukemis- ja kuuntelemistehtävissä käsitellyistä aiheista, ja toisessa ilmaistaan mielipiteitä tutuista      aihepiireistä. 
  • Kirjoittaminen: Myös kirjoittamistaitoja mittaavassa osa-alueessa on kaksi osaa, ja se on  kestoltaan 50 minuuttia. Toisessa tehtävässä kirjoitetaan esseetyyppinen teksti lukemis- ja kuuntelemistehtävien pohjalta, ja toisessa ilmaistaan mielipide kirjallisesti.

TOEFL-kokeen voi suorittaa niin monta kertaa kuin tahtoo, mutta ennen uutta yritystä täytyy odottaa vähintään 12 päivää. Tutkintokokeeseen valmentava kurssi on siis hyvä idea, sillä sen avulla saat kohennettua englannin taitoasi nopeasti ja opit samalla kokeessa tarvittavia tekniikoita. 

Kun lähdet suorittamaan tutkintovalmennusta ulkomaille EF:n kanssa, oppimiseen yhdistyy myös kiehtovaan maahan tutustumista ja seikkailuja ulkomailla. Lisäksi englanninkielisessä ympäristössä eläminen takaa, että oppiminen jatkuu myös luokkahuoneen ulkopuolella, kun harjoittelet kieltä oppituntien jälkeen paikallisten ihmisten ja kansainvälisten kurssitovereidesi kanssa.

Jos tahtoisit lisätietoja TOEFL-tutkintovalmennuksistamme, ota yhteyttä toimistoomme (puh. 09 6869 2311, sähköposti [email protected]) tai tilaa maksuton esitteemme.

Miksi EF?

Luottamus

Meillä on yli 50 vuoden kokemus, ja maineemme on maailmankuulu.

Yhdistä

Opiskele yhdessä opiskelijoiden kanssa yli 100 maasta.

Mukauta

Tutustu maailmaan yli 50 maailmanlaajuisessa kohteessa järjestettävien ohjelmiemme avulla.

Saavuta

Opiskele nopeammin ja kattavammin EF-menetelmän avulla.

EF koko matka

Omat koulumme ja toimistomme ympäri maailmaa takaavat erinomaisen asiakaspalvelun.

Kansainvälisesti akkreditoitu

Opetusasiantuntijuutemme ja oppimisemme lähestymistapa tunnustetaan maailmanlaajuisesti.