Takaisin kaikkiin testeihin

Japanin kielen testi

Ilmainen 15 minuutin japanin kielen testi. Välittömät tulokset.

Japanin kielitaso testi

Tämä lyhyt japanin kielen testi auttaa sinua ymmärtämään taitotasosi aloittelijasta edistyneeseen. Kysymykset perustuvat jokapäiväisiin japaninkielisiin kommunikaatiotehtäviin, eivät erityisiin sanastoihin tai kielioppiin.

- Pikatesti japanin kielestä. Tulokset saa heti.

- Tarkista taitotasosi aloittelijasta edistyneeseen

- Jaa tuloksesi kavereillesi

Tee testi

Ymmärrä sinun japanin kielitasosi

Japanin kielitason määrittäminen on hankalaa, sillä tasosi on ainutlaatuinen sinulle, riippuen siitä, miten ja missä olet opiskellut japania. Toisin kuin monissa muissa kielissä, joissa on valtava määrä oppikirjoja, suurin osa japanin kielen kouluista käyttää Minna no Nihongo -menetelmää. Jos olet käynyt japanin kielen kurssin käyttäen näitä kirjoja, voit arvioida taitotasoasi sen perusteella, kuinka pitkälle pääsit kirjoissa. Jos taas olet itseopiskellut tai edennyt oppikirjojen ulkopuolelle, japanin kielen testi tai japanin opettajan arvio on todennäköisesti paras tapa mitata japanin kielitasoasi.

Oletko valmis ottamaan japanin kielen testin?

Vastaa monivalintakysymyksiin.

Varaa 15 minuuttia aikaa ilman keskeytyksiä.

Etsi rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä.

Jaa ensin muutama lisätieto

EF:stä

Jo vuodesta 1965 lähtien kielikoulutuksen innovaatioiden kärjessä.

55+ vuotta

Kokemusta kielikursseista ulkomailla

600+

EF koulut ja toimistot

100+

Maat, joissa EF on läsnä

Usein kysytyt kysymykset

Japanin kielen testin tekeminen on yleisin tapa selvittää oma japanin kielen taitosi, mutta voit myös jutella japanilaisen kaverisi kanssa ja pyytää häntä arvioimaan taitotasosi, tai käyttää itsearviointitaulukoita, jotka listaavat mitä osaat ja mitä et osaa japaniksi jokaisella tasolla. Jos aiot ilmoittautua japanin kielen kurssille, siellä tehdään sijoitustesti varmistaakseen, että olet samalla tasolla muiden opiskelijoiden kanssa.

Tunnustetuin japanin kielen koe on JLPT, joka sisältää viisi tasoa N5:stä (aloittelija) N1:een (edistynyt). Jokainen näistä kokeista pitää suorittaa erikseen, joten sinun pitäisi tietää japanin kielitasosi ennen kuin voit ilmoittautua. Valmistautuaksesi tähän maksulliseen kokeeseen useimmat ihmiset ostavat harjoitustehtäviä sisältävän kirjan tai osallistuvat kokeeseen valmistavaan kurssiin. JLPT:n verkkosivuilla on myös lyhyitä visailuja, joista saa käsityksen kunkin kokeen tasosta. Jos aiot hakea japanilaiseen yliopistoon ulkomaalaisena opiskelijana, EJU-koetta vaaditaan usein. Se on sekä japanin kielen koe että muiden aineiden koe, jolla varmistetaan, että sinulla on julkisten yliopistojen vaatima taso.

Yksi tehokkaimmista tavoista seurata japanin kielen taitoasi ajan myötä on pitää oppimispäiväkirjaa, johon merkitset opiskelusessiot, käsittelemäsi materiaalin ja arkistot kirjoitetusta ja puhutusta japanistasi. Sinun ei tarvitse säilyttää jokaista tehtävää tai työarkkia, mutta se, että pidät kirjaa siitä, kuinka usein opiskelet ja mitä parhaillaan työstät, sekä että sinulla on näytteitä japaninkielisistä taidoistasi kuukausittain, on sekä motivoiva että kattava tapa seurata japanin kielen tasoasi oppimisen aikana.

Se riippuu siitä, kuinka aktiivisesti opiskelet. Jos käyt intensiivistä japanin kielen kurssia, olet hiljattain muuttanut Japaniin tai opiskelet useita tunteja viikossa itseksesi, kannattaa tarkistaa taitotasosi kuuden viikon välein. Siinä ajassa ehdit tehdä mitattavaa edistystä. Jos et kuitenkaan aktiivisesti paranna japanin kielen taitoasi tai opiskelet vain vähän, ei taitotasosi tarkistamiseen ole tarvetta niin usein. Itse asiassa se voi olla jopa lannistavaa. Yksi japanin kielen testi riittää määrittämään saavuttamasi tason. Voit aina testata itsesi uudelleen vuoden tai kahden päästä, jos tunnet taitotasosi muuttuneen.