EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 PAIKKAA JOISSA TARVITSET #NOFILTER TAGIA

10 PAIKKAA JOISSA TARVITSET #NOFILTER TAGIA

Ah, iki-ihana hashtag! Niille jotka ovat eläneet tynnyrissä viimeiset viisi vuotta (tai ne jotka eivät käytä internettiä usein) ’#’ on enemmän kuin vain risuaita. Sitä käytetään ympäri maailmaa sosiaalisessa mediassa tietyn sisällön ja asioiden löytämiseen. #nofilter on yksi suosituimmista hastageista (käytetty jo nyt yli 172 miljoonasssa kuvassa Instagramissa). Kun sitä käyetetään kuvatekstissä se tarkoittaa, että kuva itsessään on jo niin lähellä täydellisyyttä että se ei tarvitse filtteriä. Päästäksesi eroon Valcencia filtteristä, tässä on lista hieman tuntemattomimmista paikoista, jotka ovat varmasti #nofilter hastagin arvoisia (ja ehdottomasti sinne matkustamisen arvoisia).

1. NIZZAN NOTRE DAME, NIZZA

Saatat tuntea Quasimodon ja hänen elävät patsaansa Pariisin Notre Damessa, mutta toisen katedraalin löydät myös Nizzasta – ja se on aivan yhtä uskomaton! Tämä gotiikka tyylinen katedraali on rakennettu tehdäkseen Nizzasta ranskalaisemman sen jälkeen kun se saatiin takaisin Italian vallan alta. Goottilainen arkkitehtuuri vallitsi 1800-luvulla Ranskassa ja se näkyykin ranskalaisissa rakennuksissa. Ja voisin kertoa sinulle ikuisuuden siitä, kuinka upeita kuvia katedraalista saa iltaisin!

2. ISAR JOKI, MUNCHEN

Tämä joki virtaa läpi Itävallan Tyrolin ja Saksan Bavarin. Se kulkee myös Munchenin läpi ja on suosittu tapaamispaikka esimerkiksi koulun tai töiden jälkeen, jossa voi myös uida. Kaupungit, joissa yhdityy kaupunkielämä ja luonto ovat aina parhaimpia. Se ei ole ainoastaan hyvä tapa karata kaupungin vilinää ja vilskettä mutta se auttaa myös stressin lievityksessä (niinkuin myös kaunis #nofilter kuvasi).

3. CASTLE OF GIBRALFARO, MALAGA

Tämä Espanjan Malagassa sijaitseva linnoitus on jäännös kaupungin islamilaisesta menneisyydestä. Se toimi alunperin majakkana ja sotilaallisena toimipisteenä. Käyttämällä sans filtteriä saat varmasti kaapattua kuvan joka vie sinut takaisin ajassa näille päiville. Jos linnoutukset eivät ole sinun juttusi, voit hyödyntää siellä käynnin ihaillen upeita maisemia (ja ottamalla kuvia) kaupungista ja loppumattomasta merestä.

4. EL GUAPOTE, PLAYA TAMARINDO (COSTA RICA)

Tämä Tamarindon viidakko Costa Ricassa on suosittu vaijeriliuku kohde ja tämä seikkailu ei filttereitä tarvitse. Jos vaijeriliuku ei kuitenkaan ole sinun juttusi, löydät myös paljon villielämää metsästä kuten apinoita – ja apinoiden väriähän ei tarvitse muuttaa Mayfair filtterillä, eikö?

5. AKIHABARA, TOKIO

Tämä Tokion piiri on nimetty palomies pyhäkön mukaan sen jälkeen kun kaupunki paloi maan tasalle vuonna 1869. Moni tuntee piirin myös nimellä Akihabara Electric Town toisen maailansodan jäljiltä, sillä siitä tuli suuri kodinelectroniikan keskus. Tänä päivänä se on tunnettu Otaku kulttuurin takia, termi joka viittaa ihmisten obsessiivisiin kiinnostuksen kohteisiin, tässä tapauksessa animeen ja mangaan. Täältä löytyy paljon mielenkiintoisia asuja – ja paikka vetää jopa vertoja Time Squarelle.

6. SPANISH STEPS, ROOMA

Spanish steps sijaitsevat Rooman sydämessä ja ne ovat innoittaneet runoilijoita, artisteja ja unelmoijia jo lähes 300 vuotta. Tämän enempää ei tarvitse edes sanoa.

7. HOUHAI, PEKING

Pekingiä ajatellessa tulee usein mieleen sumu ja kiinanmuuri. Mutta tällä maailmankeskuksessa on vielä enemmän annettavaa ja yksi näistä asioista on Houhai – yksi kaupungin kolmesta suuresta järvestä. Muistatko kun sanoin että parhaimmat kaupungit ovat ne joista löytyy myös luntoa? No, täältä ei paljoa luntoa löydy, mutta puolestaan paljon ravintoloita ja kauppoja. Muista käydä tandem pyöräilyllä järven ympäri #noregrets (ja #nofilter tietysti).

8. OXFORD

Opiskellija kaupunkina tunnettu ja on vanhin yliopisto englanninkieliesessä maailmassa ja toiseksi vanhin yliopisto kok maailmassa. Oxford on myös Emma Watsonin koti, tai miten useammat hänet tuntee, Hermione Grangerin. Itseasiassa, jos olet Harry Potter fani, moni elukuvien kohtauksista on kuvattu täällä – ja arkkitehtuuri on henkeäsalpaava….. ja myös kamerasi huomaa sen.

9. COMINO, MALTA

Jos majailet Maltan saarella, varmista että teet myös retken Comino saarelle. Huomionarvoisin paikka siellä on sininen laguuni mutta jos kierrät saarta ympäri – joka on muuten lyhyempi kuin 3,2 kilometriä ja on koti vain neljälle paikalliselle asukkalle – saatat löytää paljon paikkoja joissa ei ole muita turisteja ja uskomattoman sinistä vettä jossa on ihanteellista snorklata. Ei ihmekkään että elokuvaohjaajat käyttävät tätä saarta moniin elokuvien ja sarjojen kohtauksiin, kuten esimerkiski The Count of Monte Cristo sekä Game of Thrones. #teamkhaleesi

10. BO-KAAP, KAPKAUPUNKI

Kun Britit valloittivat Kapkaupungin Hollannilta, positiivististen muutosten aalto valtasi kaupungin, kuten esimerkiksi orjuuden lakkauttaminen. Nämä orjat muodostivat uuden yhteison nimeltä Bo-Kapp, jonka tunnusmerkiksi tulivat mukulakivikadut ja värikkäät talot.Tätä kuvauksellisempi ei kaupunki voisi olla.

GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa