EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 SYYTÄ OPISKELLA ULKOMAILLA PIDEMPÄÄN

10 SYYTÄ OPISKELLA ULKOMAILLA PIDEMPÄÄN

Kielen oppiminen ulkomailla on yksi palkitsevimmista päätöksistä, mitä voit tehdä: se on hyväksi niin aivoillesi (kyllä, kaksikielisyys todella kannattaa), itsevarmuudellesi kuin urallesikin. Sujuvan kielitaidon saavuttaminen ei ole aivan helppoa, mutta mitä enemmän siihen panostat ja mitä pidempään vietät ympäristössä, jossa olet koko ajan kielen ympäröimänä – käyttäen sitä päivittäin monenlaisissa tilanteissa – sitä todennäköisemmin pääset tavoitteeseesi.

Tässä 10 tärkeintä etua, jotka pidempi ulkomailla opiskelu saa aikaan:

1. Saavutat sujuvan kielitaidon

Ei ole mikään salaisuus, että mitä pidempään opiskelet ulkomailla, sitä sujuvamman kielitaidon saat. Kun yhdistät päivittäin luokkahuoneopiskelun sekä kielen käyttämisen tosielämän tilanteissa (joka ikinen päivä, kuukaudesta toiseen), huomaat merkittävän eron kielitaidossasi sekä varmuudessasi kielen puhumiseen.

2. Itseluottamuksesi kasvaa

Ulkomailla opiskelu ei ole eduksi pelkästään kielitaitosi kannalta: toinen sen mukanaan tuoma suuri hyöty on itsevarmuuden kasvaminen. Vieraaseen kulttuuriin sopeutuminen, uusien ystävien saaminen ja reissubudjetista huolehtiminen ovat kaikki taitoja, joita kehittämällä tulet itsevarmaksi ja omatoimiseksi maailmanmatkaajaksi,

3. Omaksut paikallisen puhetavan

Ei ole todellakaan sama asia, päätätkö pelkästään opiskella kieltä vai viettää pitkän aikaa ympäristössä, jossa olet koko ajan sen kanssa tekemisissä. Kun asuu merkittävän aikaa toisessa maassa, viikkojen ja kuukausien vieriessä omaksuu jatkuvasti lisää paikallisia ilmaisuja, slangisanoja ja aksenttia. Opit puhumaan kuin paikalliset, lukemaan ja kuulemaan asioita rivien välistä ja ymmärtämään kulttuurille ominaisia eleitä ja kehonkieltä. Mitä enemmän omaksut näitä asioita, sitä syvempää yhteyttä koet uuteen asuinmaahasi.

4. Uppoudut paikalliseen elämään

Jos lähdet ulkomaille opiskelemaan viikoksi tai pariksi, saat pintapuolisen käsityksen paikallisesta kulttuurista, mutta pidemmän ajanjakson kuluessa uppoudut siihen perinpohjin. Perehtyessäsi elämään uudessa kotimaassasi opitkin katsomaan maailmaa uudesta näkökulmasta. Muutaman viikon matkalla kotiinpaluun hetki koittaa usein juuri silloin, kuin suosikkipaikkasi barista ehtii oppimaan nimesi ja muistamaan tilauksesi. Pitkän opinto-ohjelman valinneilla aika ei lopu kesken, ja kaupungista ehtii etsiä ajan kanssa oman lempikahvilansa ja parhaan pizzerian Netflix-iltoja varten sekä oppia, miten saada pöytä kulmakunnan trendikkäimmälle sunnuntaibrunssille.

5. Ehdit tutustua maahan paremmin

Matkahaaveiden toteuttaminen niin vierailukohteiden kuin aktiviteettienkin osalta helpottuu huomattavasti, kun aikaa on käytettävissä enemmän kuin vain pari viikkoa – yksittäisillä viikonloppureissuilla ei loppujen lopuksi ehdi tekemään ja näkemään kovinkaan paljoa. Pitkään opiskelevilla on mahdollisuus hyödyntää jaksojen väliset loma-ajat, eli heillä on runsaasti aikaa tutustua omaan kohdekaupunkiinsa sekä maahan laajemmin. Lisäksi perheellä ja kavereilla on aikaa tulla vierailuille ja pääset näyttämään heille paikkoja kuin asiantuntija.

6. Saat lähtölaukauksen urallesi

Kysy keneltä vain opiskelunsa päättäneeltä ja saat saman vastauksen: työelämässä kilpailu on kovaa. Kaikki pyrkivät erottumaan ja saamaan CV:hensä juuri sen merkinnän, jolla luoda etumatkaa muihin. Kun ansioluetteloon pääsee kirjaamaan täysin sujuvan kielitaidon, on reitti kohti omaa unelmauraa huomattavasti mutkattomampi. Kaksikielisyyden ohella myös kyky toimia erilaisten kulttuurien kanssa on taito, jonka työnantajat arvottavat hyvin korkealle nykyajan kansainvälisessä maailmassa.

7. Tulevaisuutesi selkiytyy

Pitkän opinto-ohjelman voi koota lyhyttä joustavammin ja voit siten yhdistää siihen tulevaa unelmauraasi tukevia sisältöjä: moniin kursseihin voi sisällyttää työharjoittelujakson tai valinnaisaineiden opintoja. Pääset kokeilemaan, millaista valitsemallasi alalla työskentely käytännössä on ja saat samalla arvokasta kansainvälistä kokemusta CV:seesi lisättäväksi.

8. Saat todistuksen kieliosaamisestasi

Yliopistot ja työnantajat haluavat usein nähdä virallisen todistuksen kielitaitosi tasosta. Kun opiskelet pitkään ulkomailla, voit suorittaa kansainvälisesti tunnustetun virallisen kielitutkinnon, joka auttaa sinua saavuttamaan ura- ja akateemiset tavoitteesi.

9. Sinusta tulee fiksumpi

On fakta, että kieliä opiskelemalla tulee mm. fiksummaksi ja empaattisemmaksi. Ongelmanratkaisu, monien asioiden tekeminen samanaikaisesti ja päätösten tekeminen helpottuvat, kun aivot kehittyvät ja kognitiiviset prosessit nopeutuvat.

10. Parannat taitojasi myös äidinkielessäsi

Vieraan kielen opiskelu kehittää taitoja myös omassa äidinkielessä. Kieltä oppiessa vertailee – tietoisesti tai tiedostomattomasti – sen rakenteita omaan kieleensä ja näin ollen taidot parantuvat kummassakin.

Suunnittele oma seikkailusiTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa