EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Nyt eikä myöhemmin: 8 syytä opetella uusi kieli

Nyt eikä myöhemmin: 8 syytä opetella uusi kieli

Lähes jokaisella tuntuu olevan valmiis vastaus kysymykseen, mitä kieltä he haluaisivat osata – omalla haavelistallani on japani. Samoilla ihmisillä on myös lukemattomia syitä, miksi he eivät ole opetelleet kyseistä kieltä: päivässä on liian vähän tunteja tai verbien taivutukset ovat turhan vaikeita. Ehkä parin kuukauden päästä, tai ensi vuonna. Viimeistään sitä seuraavana.

Paras aika kielen opiskelulle on kuitenkin juuri nyt! Sitä voi nimittäin verrata supervoiman hankkimiseen, kuten nämä kahdeksan syytä osoittavat.

1. Itseluottamuksesi kohenee

Uuden kielen oppiminen kasvattaa itseluottamusta. Saat uusia ystäviä, ymmärrät leffoja ilman tekstityksiä ja voit jopa auttaa eksyneitä turisteja. Lisäksi kielitaito voi johtaa mukaviin sivuvaikutuksiin, kuten kohteliaisuuksiin, ihailuun ja satunnaisiin aplodeihin.

2. Aivojesi toiminta tehostuu

Kun opit uutta kieltä, myös aivosolusi valpastuvat. Muistisi paranee, mistä on valtavasti hyötyä, kun etsit kadonneita avaimia tai tahdot loistaa kokeissa. Tehokkaammat aivot auttavat myös tekemään parempia päätöksiä lyhyemmässä ajassa. Aika mahtavaa!

3. Kuljet harvoin tallattuja polkuja

Kielitaito tekee matkailusta huomattavasti jännittävämpää. Jo alkeistason osaaja voi suunnata paikkoihin, joihin kielitaidoton turisti ei koskaan eksyisi. Näet kohteen erilaisesta, aidommasta kulmasta, koet ikimuistoisia seikkailuita ja löydät uusia kavereita. (Ja pääset ottamaan coolimpia kuvia, jotka tekevät vanhat kaverisi kateellisiksi.)

4. Ooh la la!

Aksentit vetoavat ihmisiin. Kaikki kuulostaa paremmalta, kun se lausutaan tyylikkäällä aksentilla – voit vaikka lukea puhelinluetteloa ja kuulostaa silti hurmaavalta. Tuo siis kielitaitosi ylpeästi esille ja kokeile, kuinka paljon saat tingittyä torimyyjän ilmoittamasta hinnasta.

5. Sinulla on juttukavereita ympäri maailmaa

Kielikurssi ulkomailla ei ole ainoastaan hauska tapa oppia, vaan sen kuluessa saat myös ystäviä maailmalta. Sosiaalisen median ansiosta heihin on helppo pitää yhteyttä, ja kielitaitoa saa siis ylläpidettyä kuulumisten merkeissä. (Aika mukava kotitehtävä, vai mitä?)

6. Voit lähteä ulkomaille

Uuden kielen osaaminen antaa sinulle mahdollisuuden asua, opiskella ja tehdä töitä maailmalla. Oletko haaveillut omasta kahvilasta Pariiisissa tai paikasta amerikkalaisessa yliopistossa? Kielen osaaminen on ensimmäinen askel kohti unelmien toteuttamista.

7. Menestyt työmarkkinoilla

Vähintään kahden kielen osaaminen on arvokasta uran kannalta. Kansainvälisyys ja kyky kommunikoida muista maista tulevien ihmisten kanssa on globaalissa nykymaailmassa lähes välttämätöntä. Lisäksi kielitaito tarkoittaa usein parempaa palkkaa. Se on siis lahja, jonka saa aina uudestaan.

8. Avoin + suvaitsevainen = mahtava

Uuden kielen osaamien auttaa sinua ymmärtämään ihmisiä ja katsomaan maailmaa heidän näkökulmastaan. Koet uuden tavan elää, tutustut toiseen kulttuuriin ja oivallat, että pyykinpesusta ja juhlien järjestämisestä voi huolehtia monella tavalla. Osa niistä on parempia, osa yksinkertaisesti erilaisia.

Ulkomailla opit kielen nopeasti!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa