EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä rakastaa Washington D.C.:tä

10 syytä rakastaa Washington D.C.:tä

Kun joku mainitsee Washington D.C.:n, mieleen nousee helposti ensimmäiseksi politiikka. Mittava poliittinen historia onkin yksi kaupunkia olennaisimmin luonnehtivista piirteistä. Yhdysvaltain pääkaupungin vetovoima ei kuitenkaan rajoitu siihen.
Jos olet etsinyt syitä lähteä matkalle Washington D.C.:hen, löysit ne juuri. Tässä kymmenen tärkeintä syytä rakastaa USA:n pääkaupunkia.

1. Kieli

Mikä olisikaan parempi keino hyödyntää englannin osaamistasi kuin kunnon poliittinen väittely? Kuten arvata saattaa, politiikka on Washington D.C.:ssä kaiken keskipiste, eli useimmilla kaduntallaajilla on jonkinlainen näkemys vallitsevista yhteiskunnallisista oloista. Pääset rakentamaan poliittista tietopohjaasi ja hiomaan siinä sivussa amerikkalaista aksenttiasi.

2. Historian läsnäolo

Washington D.C.:ssä on pitänyt majaa yhteensä 45 presidenttiä, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, millaiseksi kaupunki on muovautunut. Pääkaupunki on toiminut näyttämönä monille historiaa mullistaneille tapahtumille, kuten Martin Luther King Juniorin “I have a dream” -puheelle vuonna 1963 sekä Yhdysvaltain ensimmäisen tummaihoisen presidentin Barack Obaman virkaanastujaisille vuonna 2008. Jopa kaupungin metrokortteihin on painettu pieni pala historiaa: niissä komeilee pandakarhu, mikä on peruja kiinalaisten pandojen Hsing-Hsingin ja Ling-Lingin esittelemisestä kaupungin asukkaille vuonna 1972.

3. Vuodenaikojen kirjo

Jos suosit matkakohteita, joissa pääsee kokemaan kaikki neljä vuodenaikaa, Washington D.C. vastaa odotuksiisi. Pohjois-etelä-akselilla tarkasteltuna kaupunki sijaitsee noin USA:n puolivälissä, eli sää ei käy yksitoikkoiseksi, vaan vaihtelee vuoden kierron mukaan. Talvisin päästään juuri pakkasen puolelle, kun taas kesällä lämpö voi kivuta 31 asteeseen. Vuoden kylmimpinä kuukausina voit siis kirmailla Meridian Hill Parkin lumisissa maisemissa, ja kesällä pääset siemailemaan drinkkejä Perry’s Restaurantin kattoterassille.

4. Kulttuuri, kulttuuri ja vielä kerran kulttuuri

Monet Washington D.C.:n ikonisimmista kulttuurikohteista ovat löytyvät Smithsonian-instituutin alaisuudesta: muutamia mainioita esimerkkejä ovat muun muassa Ilmailu- ja avaruusmuseo sekä Amerikkalaisen taiteen museo. Tahdoitpa sitten löytää kätkettyjä helmiä tai kiertää kaikki perinteiset käyntikohteet, amerikkalainen kulttuuri tulee kaupunkia tutkaillessa toistuvasti vastaan.

5. Nähtävyyksien yltäkylläisyys

Jos lomasuunnitelmissasi on ikuistaa maamerkki tai pari – tai kymmenen – Washington D.C. ei tuota pettymystä. Kaupungissa komeilee muun muassa Valkoinen talo, Amerikan Yhdysvaltojen symboli. Vuonna 1792 valmistuneessa valtaisassa rakennuksessa on 132 huonetta, 35 kylpyhuonetta ja kuusi kerrosta, ja se on erinomaisen vaikuttava kuvauskohde. Jos mielesi halajaa lisää kuuluisaa nähtävää, muun muassa Washington-monumentti, Jeffersonin muistomerkki sekä U.S. Capitol ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

6. National Mall

National Mallia ympäröivät Smithsonian-instituutin museot, ja alueelta löytyy vakuuttava määrä kuuluisia maamerkkejä. Nurmikenttien peittämä puisto on laajuudeltaan 59 hehtaaria, ja valtaosan ajasta se kuhisee väkeä, joka on tullut nautiskelemaan avarasta viheralueesta.

7. Tanssi

Washington D.C. on todellinen tanssikaupunki, jossa pääsee treenaamaan sekä katselemaan helposti niin salsaa, swingiä kuin itämaista tanssiakin. Olitpa sitten kokenut tanssahtelija tai juuri lajista innostunut vasta-alkaja, D.C. vastaa tarpeisiisi.

8. Kirsikkapuiden kukinta-aika

Kun kevät koittaa, Washington D.C.:ssä odotetaan malttamattomasti kirsikkapuiden puhkeamista kukkaan. Japani lahjoitti kaupungille ystävyyden osoituksena 3 012 kirsikkapuuta vuonna 1912, ja siitä lähtien Washington D.C.:n kevät on näyttänyt vaaleanpunaiselta. Kun kukinta alkaa, kaupungin asukkaat parveilevat Tidal Basinin tekojärven äärellä ja East Potomac Parkin rannoilla kokeakseen kukkaloiston kauneimmillaan. Pienempiä kukkapuiden ryppäitä löytyy kuitenkin sieltä täältä pitkin kaupunkia, eli pidä kamera valmiina.

9. Fiksut asukkaat

Washington D.C.:n koulutustaso on toisiksi korkein koko Yhdysvalloissa – ylemmäksi sijoittuu ainoastaan Ann Arbor Michiganissa. Kaupungin monet yliopistot tarjoavat myös ilmaisia luentoja, eli pääset helposti tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä, joiden kanssa uppoutua kiehtoviin keskusteluihin.

10. Siisteys kohdillaan

On melko harvinaista, että kaupunki on sekä vilkas että puhdas, mutta Yhdysvaltain pääkaupungissa tässä on onnistuttu. Washington D.C.:n väkimäärä kasvaa 79 prosentilla joka arkipäivä, kun muualla asuvat työntekijät siirtyvät kaupungin alueelle. Tavallisesti vähintään julkiset liikennevälineet ovat tämän kaltaisissa kaupungeissa siivottomia, mutta Washington D.C.:ssä jopa metro on oikein siisti ja mukava. Ei ollenkaan huono suoritus!

Koe Amerikka ja ota englanti haltuunTutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu