EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Nettiprofiili kuntoon: 4 helppoa askelta edustavan vaikutelman luomiseen

Nettiprofiili kuntoon: 4 helppoa askelta edustavan vaikutelman luomiseen

Oletko koskaan googlettanut itseäsi ja yllättynyt siitä, mitä kaikkea hakukone löytää? Mietitkö, mistä ikivanhat biletyskuvat ilmestyivät tai miksi Facebook-postauksesi Justin Bieberistä näkyy heti tulosten kärjessä? Vai eikö Google löydä mitään? Millainen nettiprofiili sinulla on?

Aikana, jolloin seurustelukumppanit, kaverit, vanhemmat ja tulevat työnantajat saattavat hyvinkin hakea sinua Googlesta, on tärkeä tietää, miltä vaikutat verkossa. Tuikitärkeälle ensimmäiselle tulossivulle pitäisi nousta asioita, jotka edustavat sinua parhaalla mahdollisella tavalla ja näyttävät maailmalle, kuinka loistava tyyppi olet.

Etkö yhtään tiedä, mitä asialle voisi tehdä? Kun noudatat seuraavia neuvoja, sinulle muotoutuu entistä edustavampi nettiprofiili.

1. Tee yksityisestä yksityistä

Jos käytät Facebookia ja Instagramia vain yksityiseen viestimiseen ja sisältöjen jakamiseen, aloita vaihtamalla niiden yksityisyysasetukset mahdollisimman tiukoiksi. Instagramissa yksityinen profiili on parempi, jos et halua koko maailman näkevän selfieitä, joita napsit kaverisi kanssa viikonlopun bileissä. Vältä erityisen nolojen kuvien jakamista kummassakin kanavassa, äläkä anna muiden tägätä sinua ilman hyväksyntääsi (Facebookissa tätä pystyy kontrolloimaan itse).

2. Googlaa itsesi

Tee Google-haku omalla nimelläsi. Ovatko ilmestyvät linkit ja kuvat vanhoja, huonoja tai yksinkertaisesti noloja? Jaa Google+ -tilin avulla  uusia ja onnistuneita kuvia, joiden tahtoisit näkyvän hakutuloksissa (jos käytät Gmailia, sinulta löytyy automaattisesti myös Google+). Muista nimetä kuvat koko nimelläsi, ja täytä tietosi Google+:aan mahdollisimman tarkasti. Google hyödyntää tätä informaatiota hakutuloksissa ja sijoittaa sen tulosten kärkipäähän.

3. Liity Linkediniin (se ei ole vain vanhempien juttu)

Perusta oma Linkedin-tili ja kirjaa sinne koulutuksesi, työhistoriasi ja osaamisalueesi. Muista, että Linkedin on ammatillinen kanava, joten sinne tulisi listata ainoastaan sellaisia taitoja ja työpaikkoja, jotka ovat olennaisia tulevissa työnhakutilanteissa – huolimatta siitä, oletko vielä työelämässä.

Luo profiili oikealla nimelläsi (etunimi ja sukunimi), jotta Google osaa listata sen oikein. Varmista myös, että merkitset kielitaitosi näkyville (voit esimerkiksi tehdä ilmaisen EFSET-kielitasotestin ja lisätä tuloksen Linkedin-profiiliisi)!

4. Hanki oma “online-koti”

Harkitse oman domainin hankkimista ja henkilökohtaisen nettisivun perustamista. About.me on hyvä esimerkki loistavasta ja helppokäyttöisestä sivustosta, jonka avulla voit luoda oman online-kodin käden käänteessä. Domain ja nettisivu voivat aiheuttaa vain parin-kolmekympin vuosikulut, eli sijoitus ei ole suuri, mutta hyöty voi olla sitäkin merkittävämpi.

Vakuuttava lisä Linkedin-profiiliin: kielikurssi ulkomailla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa