EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

5 syytä opiskella kieliä tänä keväänä

5 syytä opiskella kieliä tänä keväänä

Kevät tuo mukanaan paljon uutta – kukkia, eläinten poikasia ja kauan odotettuja auringonsäteitä. Raikas ilma antaa myös piristysruiskeen uusien haasteiden saavuttamiseksi. Jos sinulla on hieman ylimääräistä aikaa tänä keväänä, miksi et sijoittaisi sitä tulevaisuutesi hyväksi ja opiskelisi kieliä?
Tässä on muutama syy, miksi nyt on hyvä aika laittaa kaasu pohjaan kielten opiskelussa.

1. Valmistaudu kesätöitä varten

Haluatko hankkia lomalla työkokemusta ja mennä kesätöihin? Lisää CV:si vaikuttavuutta ja varmista unelmien työpaikkasi kehittämällä kielitaitoasi. Vai onko kesätyöpaikka jo plakkarissa? Kielitaito antaa itsevarmuutta, joten kieliharjoitusten jälkeen ensimmäisenä työpäivänä on helppo hymyillä.

2. Ota oikotie koulumenestykseen

Koulunkäynti muuttuu vuosi vuodelta haastavammaksi. Kouluaineita on jatkuvasti enemmän, joten niiden välillä tasapainoilu vaatii taitoa. Helpota tulevien vuosien taakkaa opiskelemalla kieliä jo tänä keväänä. Seuraavan kouluvuoden alkuun mennessä olet ehtinyt treenata kieltä jo ties kuinka paljon, joten sinulla on yksi kouluaine vähemmän huolehdittavana.

3. Varaa aikaa kesälomalle

Kesä on kiireistä aikaa koululaisille ja opiskelijoille. Silloin on tapana reissata, hengailla ulkona, mennä kesätöihin tai työharjoitteluun, joten aikaa ei välttämättä jää kielten opiskelulle. Hyödynnä siis viileämmät kevätkuukaudet ja uppoudu kielten opiskeluun nyt, niin voit ottaa kesällä rennommin.

4. Vietä hyödyllinen kevätloma

Kevään aikana on luvassa ainakin hiihtoloma ja pääsiäisloma. Nämä tilaisuudet voi käyttää rentoilun sijaan myös hyödylliseen kesälomaan. Yhdistämällä lyhyen kielikurssin ulkomaan matkaan, pääset tutustumaan uuteen kaupunkiin ja opit samalla kieltä. Opi englantia tutustuessasi Lontoon nähtävyyksiin tai lähde paistattelemaan Barcelonan kevätauringossa espanjan oppikirjojen kanssa. Ei väliä minne suuntaat, luvassa on joka tapauksessa unohtumaton kokemus.

5. Koe kevät uudessa maassa

Jos sinulla ei ole koko kevääksi mitään suunnitelmia, miksi et heittäytyisi uuteen kulttuuriin täysillä. Kieltä oppii parhaiten maassa, jossa sitä puhutaan äidinkielenä. Esimerkiksi San Diegon rannat kylpevät jo auringossa tai aamukävelyt Brightonin pirteinä aamuina ovat syy herätä aikaisin. Kun tutustut paikallisiin ruokiin, ilmastoon, kieleen ja perinteisiin, saat kokea millainen kevät on uudessa asuinkaupungissasi.

Kielten oppimisen kevät!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin