EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

6 parasta kaupunkia juhlistaa Pyhän Patrickin päivää

6 parasta kaupunkia juhlistaa Pyhän Patrickin päivää

Se on ehdottomasti vuoden parasta aikaa! Pyhän Patrickin päivä lähestyy taas ja siksi  me valitsimme kuusi maailman parasta kaupunkia rokata tätä juhlaa 17 maaliskuuta. Kaiva siis esiin onnekas keijuhattusi, taiteile kasvomaalaukset naamallesi ja juhlista tätä vuoden vihreintä päivää!

1. DUBLIN

Luonnollisesti, Irlannin pääkaupunki on tämän juhlan pääkeskus. Dublinissa voit nähdä maailman värikkäimmän Pyhän Patrickin päivän paraatin. Upea paraati liukuu kaupungin läpi viihdyttäen yli 500,000 juhlijaa. Tämä on osa Dublinin nelipäiväistä festivaalia, Extravaganzaa (14.-17. maaliskuuta), jonka juhlintaan kuuluu olut, viski, huvitukset ja livemusiikki. Voit myös nähdä kaupungilla, kun kaikki Dublinin ikonisimmat rakennukset hohtavat vihreänä 17. maaliskuuta.

2. NEW YORK

Missään ei juhlita tätä päivää kuin New Yorkissa! Yli 150 000 ihmistä osallistuu USA:n vanhimpaan ja suurimpaan Pyhän Patrickin päivän paraatiin. Itseasiassa paraati järjestettiin ensimmäistä kertaa jo 14 vuotta ennen, kuin USA:n itsenäisyys julistettiin! Nykypäivänä 17. maaliskuuta 2 miljoonaa katsojaa kerääntyy seuraamaan marssia Fifth Avenueta pitkin. Myös paraatin ulkopuolella voit kokea juhlavan ilmapiirin ympäri kaupunkia ja baarit täynnä irkkumeininkiä.

3. BUENOS AIRES

Buenos Airesissa on aina aika juhlia, mutta kun Pyhän Patrickin päivä koittaa, sekoaa tämä Argentiinan pääkaupunki entistäkin enemmän! Irlantilaista syntyperää olevat kaupungin asukkaat järjestävät villeimmät juhlat koko Etelä-Amerikassa muuttaen kaupungin keskustan vihreäksi ihmemaaksi. Tällöin Plaza San Martin on ehdottomasti ”place to be”, koska siellä paraati huipentuu ja myöhäisillan metkut alkavat.

4. CHICAGO

Chicago muuttuu Pyhän Patrickin päivänä kirjaimellisesti täysin vihreäksi! Lähes 20 kiloa vihreää väriainetta käytetään joka vuosi värjäämään kaupungin läpi virtaava Chicagojoki säkenöivän vihreäksi. Tämä on perinne juontaakin juurensa vuoteen 1961. Myös Chicagon paraati on yksi USA:n isoimmista ja sekin on jo yli 60 vuotta vanha perinne. Paraatin lisäksi kaupungin väki nauttii irlantilaisesta kulttuurista läpi koko maaliskuun.

5. BOSTON

Bostonissa on suuri määrä irlantilaistaustaisia asukkaita, joten se on yksi  maailman parhaista kaupungeista juhlistaa Pyhän Patrickin päivää! 15. maaliskuuta Etelä-Boston ” Southie” järjestää  myös eloisan paraatin. Piipahda vielä jossain kaupungin lukuisista irkkupubeista ja sinulla on kaikki ainekset unohtumattomaan päivään!

6. LONTOO

Pyhän Patrickin päivänä Lontoon legendaarinen yöelämä suorastaan loistaa täynnä juhlijoita eri kansalaisuuksista ympäri maailmaa. Lontoossa järjestetään myöskin 2,5 kilometrin pituinen paraati, joka liukuu upeineen marssijoineen ohi Lontoon merkittävimpien maamerkkien kuten Whitehall, Piccadilly Circus ja Nelson’s Column aina Trafalgar Squarelle asti, jossa järjestetään Pyhän Patrickin festivaali.

Tutustu Pyhän Patrickin juuriin IrlannissaTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa