EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

8 talvista tekemistä Lontoossa

8 talvista tekemistä Lontoossa

Kaikessa hektisyydessään Lontoo on miellyttävä paikka ympäri vuoden. Talvella kaupungissa on kuitenkin jotain todella maagista: kadut kimaltelevat valoista, kauppojen ikkunat koristellaan kauniisti ja väki on kääriytynyt lämpimiin asusteisiin.

Mikäli olet Lontoossa joulun aikoihin – muutama sitä viikko ennen tai sen jälkeen – nyt on aika fiilistellä toden teolla. Tässä kahdeksan vinkkiämme talviseen Lontooseen.

1. Nauti joulun ihmemaasta Hyde Parkissa

Joulun aikaan Hyde Parkin kaakkoiskulma muuttuu yksinkertaisesta puistosta upeaksi talven ihmemaaksi. Vedä lämmin villapaita ylle ja suuntaa paikalle: luvassa on joululauluja, pieniä kojuja, huvipuistolaitteita ja rutkasti valoja.

**2. Luistele Somersetin kartanolla
**

Somersetin kartano on suuri, korkea ja tyypillisen englantilainen. Jos se ei sijaitsisi aivan Lontoon keskustassa, paikkaan olisi helppo kuvitella Downton Abbeyn hahmoja.

Kauniilla kartanolla on myös hieno sisäpiha, josta tulee talvisin upea, valoin koristeltu luistinrata. Lisäksi paikalla voi nauttia Fortnum & Masonin tarjoilemaa iltapäiväteetä. Lontoon talvi ei juuri tästä parane.

3. Luistele lisää Luonnonhistoriallisella museolla

Jos tahdot napata täydellisiä tunnelmakuvia Instagramiin, suuntaa Natural History Museumin luistinradalle. (Luistelu on selkeästi lontoolaisten mieleen!)

Museon rata on hieman pienempi kuin Somersetin kartanolla, mutta sitä ympäröivät kultaiset valot, taustalla kohoava kaunis arkkitehtuuri ja massiivinen joulukuusi tekevät paikasta todellisen joulumaan.

**4. Ihaile Oxford Streetin jouluvaloja
**

Lähes jokainen Lontoon-matkaaja tahtoo varmasti vierailla Oxford Streetillä, olipa vuodenaika mikä tahansa. Joulukuussa kaupungin ikoninen shoppailualue on kuitenkin aivan omanlaisensa, sillä se koristellaan tuhansilla jouluvaloilla.

Tänä vuonna Bond Streetiä kirkastaa hopeanvärinen, massiivinen riikinkukko, ja aivan kulman takana on Regent Street kultaisine joulukoristeluineen.

**5. Nautiskele Southbankin talvimarkkinoista
**

Jos etsit trendikästä tekemistä talvisessa Lontoossa, suuntaa Southbank Centreen. Siellä järjestetään talvimarkkinat, ja Thamesin varrelle pystytetään pop-up-kahviloita ja -ravintoloita, jotka ruokkivat innokkaat vierailijat.

Kiertele pikkuisia kojuja, tee viime hetken lahjaostoksia ja nauti orkesterin soittamista joululauluista. Jos joulutunnelma ei ole vielä vallannut sinua, se tapahtuu viimeistään täällä!

**6. Vieraile Trafalgarin aukiolla
**

Trafalgarin aukiolla näet Lontoon suurimman joulukuusen. Se on yli 20 metriä korkea, ja sen koristelussa tarvitaan jopa hydraulista tykkiä.

Trafalgarin aukion kuusiperinne on ollut käynnissä vuodesta 1947 saakka. Joulupuu on itse asiassa lahja Oslon kaupungilta, ja sen tarkoituksena on kiittää symbolisesti siitä, että Englanti tuki Norjaa toisen maailmansodan aikana. Trafalgarin kuusi ilmentää ystävyyttä ja yhdistää ihmisiä, ja se on ehdottomasti yksi suurimmista joulukoristeista, jonka tulet koskaan näkemään.

**7. Seuraa vuoden vaihtumista joen rannalla
**

Talvi on tietysti paljon muutakin kuin pelkkää joulua. Uudenvuodenaatto häämöttää aivan kulman takana, ja Lontoo panostaa paljon myös siihen.

Jätä bileet taaksesi ja lähde Thamesin rannalle katsomaan upeita ilotulituksia. Juhlinnoissa on mukana jopa London Eye, jonka jokaiseesta kapselista ammutaan eri värisiä ilotulitteita.

**8. Suuntaa sisälle
**

Jos kaipaat pientä taukoa kaikesta jouluun liittyvästä, muista, että Lontoo on täynnä tekemistä myös tänä vuodenaikana.

Astu sisään Luonnonhistoriallisen museon ovesta ja tutustu dinosauruksiin ja erilaisiin luonnon outouksiin, tai suuntaa vaikka Tate Moderniin nykytaiteen pariin. Lontoosta löytyy jokaiselle jotakin.

Kuva: Uri Baruchin, Flickr / Creative Commons

Lähde kielimatkalle Lontooseen – talvella tai muina vuodenaikoina!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa