EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Poseeraa, kuvaa, jaa: Instagram-opas Berliiniin

Poseeraa, kuvaa, jaa: Instagram-opas Berliiniin

Valmiina, paikoilleen, kuva! Olemme kaikki kuulleet sanottavan, että mikäli et onnistu tallettamaan elämäsi tähtihetkiä sosiaaliseen mediaan, se on melkein kuin niitä ei olisi oikeastaan tapahtunutkaan. Jos siis muutat uuteen kaupunkiin tai edes käyt jossakin visiitillä viikonlopun ajan, kaikki kokemasi ja näkemäsi täytyy tallentaa kameralla, ehostaa filttereillä ja merkitä hashtageilla – #EFMoment ja #EFAndTheCity, eikös vain?

Instagram-oppaamme aiheena on tällä kertaa Berliini. Saksan pääkaupunki on pullollaan historiaa ja arkkitehtuuria, ja sen luovuus nostaakin Instagramisi sisällön uudelle tasolle. Seuraavaan olemme koonneet joitakin loistavimmista, henkeäsalpaavimmista ja upeimmista nähtävyyksistä ja paikoista, mitä #Berlinstagram meille tarjoaa:

Ulkoilmataidetta: #eastsidegallery, tai toisin sanoen, #berliininmuuri

Varoitus: tämä saattaa täyttää koko Instagram-tilisi. Yksi Berliinin rakastetuimmista ja valokuvatuimmista nähtävyyksistä on liikuttava ja tärkeä muistutus historiasta. Mikä olisikaan parempi tapa muistella kaupungin aiemmin jakaneen muurin romahdusta kuin juhlistaa sitä kilometrin mittaisella julistuksella Berliinin nykyisestä vapaudesta, luovuudesta ja kultturista? Innokkaimmat valokuvaajat voivat käyttää vaikka kokonaisen päivän ikuistaen tätä maailman pisintä ulkoilmataideteosta – ja vielä tätäkin pidempään pohtiessaan, mitkä napatuista otoksista postaisi Instagramiin.

Historian oppitunti: #checkpointcharlie

Yksi historiallisimmista ja tunnistetuimmista monumenteista Berliinissä on pieni ja ehkäpä odottamaton rakennus keskellä tietä: Checkpoint Charlie oli yksi tunnetuimmista risteyskohdista Länsi- ja Itä-Berliinin välillä, ja siitä käsin valvottiin ulkomaalaisten ja diplomaattien liikkumista kaupungin puolelta toiselle aina vuoteen 1990 saakka. Jäljellä oleva, hiekkasäkein ympäröity kota merkitsee paikan, jossa Amerikan ja Neuvostoliiton tankit seisoivat vastakkain uhaten aloittaa kolmannen maailmansodan, ja toimii näin jatkuvana muistutuksena Berliinin kylmän sodan historiasta.

Tärkeät maamerkit: #brandenburgintori

Matka Berliiniin ei ole mitään ilman visiittiä Brandenburgin portille. Tämä valtava holvikäytävä kohoaa yli kaupungin portin, joka aikaisemmin yhdisti Berliinin ja Brandenburgin kaupungit, ja tarjoaa nykyisin näkymän Berliinin vanhimpaan ja suurimpaan julkiseen puistoon. Vaikka portti tekee jo itsessään vaikutuksen valokuvaajaan, sen huipulla on lisäksi kolme metriä korkea pronssipatsas, joka kuvaa voittoa ja viestii rauhaa. Näky on upea päivänvalossa, mutta Brandenburgin portti pääsee todelliseen loistoonsa yöaikaan. Kirjaimellisesti: portti on niin kauniisti valaistu, että se ihan tosissaan loistaa.

Historia ja luonto kohtaavat: #tiergarten ja #siegessäule

Muistatko kauniin puiston, josta mainitsin äsken? Kun olet ihaillut Brandenburgin porttia tarpeeksesi, edessäsi odottaa kierros #Tiergartenissa, kaupunkia halkovalla 210 hehtaarin viheralueella. Berliinin viehättävät joet, järvet ja syksyn värit sekä punaisen-, ruskean- ja kullankirjavat puut on kuin luotu Instagramiin. Alueen keskeltä löydät Voitonpylvään (# Siegessäule) – valtavan rakennelman, joka on muisto Preussin voitosta Tanskan–Preussin sodassa. Pylvään huipulla kohoaa yksi Saksan tunnetuimmista asukkaista, Golden Lizzie, kahdeksan metriä korkea Victoriaa kuvaava pronssipatsas. Ikuista se kaikista kuvakulmista ja kiipeä sitten patsaan näköalaltasanteelle ihailemaan upeita näkymiä kaupungin ylle 285 askelman korkeudesta. #OMG.

Kulttuuria: kaupunkimaisema ja #arkkitehtuuri

Seuraavana vieraillaan #Reichstagissa. Kyllä, myös tämä on rakennus, mutta eikös se ole ihan luonnollista, kun ollaan tutustumassa pääkaupunkiin täynnä upeaa arkkitehtuuria? Jos tuuli puhaltelee mukavasti, tee ensimmäisenä stoppi Valtiopäivätaloon eli Reichstagiin ja ihaile lipun liehumista hulppean rakennuksen edustalla. Seuraavaksi luvassa on #AltesMuseum, joka sijaitsee #MuseumsInselissä (Museosaaren alueella): jyrkät pylväät, Pantheon-tyyli ja uusklassinen sisäänkäynti tyylikkäiden pronssipatsaiden äärellä ovat vaikuttava näky. Vaikket ehtisi astua itse museoon tutustumaan gallerioihin ja historianäyttelyihin (sinun tosin pitäisi), museon ulkopuoli ansaitsee pari (tai kolme) kuvaa Instagramiin. Jos mietit vielä muita kuvauskohteita, voimme suosittella #Fernsehturmia sekä #Gedächtniskircheä (ja kaikkea sitä, mitä näet matkalla).

Tutustumassa moderniin Berliiniin: #auringonlasku

Kaiken kulttuurin ja arkkitehtuurin jälkeen suosittelemme, että lisäät Instagram-tilillesi vähän luovaa vaihtelua #Viktoriaparkissa. Tämä kaupungin keskellä sijaitseva viheralue tarjoaa jotakin, mitä moni muu puisto ei – ihkaoikean vesiputouksen, kauniin lammen sekä sitä varjostavan, preussilaisten vapaussodille omistetun kansallismonumentin. Persoonallinen taideteos muistuttaa, että olet yhä aivan Berliinin sydämessä. Jos haluat mahdollisimman paljon tykkäyksiä, vieraile myös #OberbaumBrückessä auringonlaskun aikaan ja nappaa mielettömät näkymät joki- ja kaupunkimaisemista. Kun #MoleculeMen -veistokset heijastuvat vasten Berliinin hämärtyviä valoja, on hyvät mahdollisuudet saada upea kuva, joka vetää vertoja ammattilaisten otoksille.

Image by Jörg Schubert, Flickr / Creative Commons

Matkusta Berliinin maisemiinTutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin