EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Top 10: Maailman parhaat kesäkaupungit

Top 10: Maailman parhaat kesäkaupungit

Kun aurinko paistaa, elämä on heti astetta parempaa. Varmistaaksemme, että saat kaiken irti vuoden mahtavimmasta ajanjaksosta, kokosimme listan parhaista kaupungeista kesän viettoon. Joukossa on niin tyylikkäitä rantakohteita kuin eloisia merenrantametropolejakin, ja jokainen sopii täydellisesti sekä päivän paistatteluun että muihin kesän iloihin.

Miami, USA

Kukapa ei olisi haaveillut loikoilusta Miamin rantahiekoilla? Maailmassa ei ole montaakaan kaupunkia, joka vetäisi sille vertoja – etenkään kesäisin, kun illat ovat pitkiä ja juhlat tavallistakin vauhdikkaampia. Juuri mahtavat rannat ja maailmankuulu yöelämä takaavat, että Miami on kaupunkien kärkikastia. Siellä vallitsee juuri sellainen glamour-tunnelma, kuin voisi elokuvien perusteella olettaakin, minkä lisäksi Miami on hyvin monipuolinen kaupunki. Väistä turistilaumat ja suuntaa Virginia Keyn valkohiekkaisille rannoille, tai koe Miamin koko kirjo South Beachilla: kulje pitkin Miami Beach Boardwalkia ja jatka Ocean’s Driven Art Deco -alueelle, missä latinovaikutteet ja Amerikka kohtaavat kiehtovalla tavalla toisensa.

Barcelona, Espanja

Barcelona on maailman suosituimpia rantakaupunkeja, mutta älä erehdy luulemaan, että tämä Katalonian keskus kelpaisi vain auringonottoon – se on myös kaupunki isolla K:lla. Vaeltele pitkin välimerellisiä katuja ja tee kulinaristinen seikkailu Ciutat Vellan tapas-baareihin, ihastele auringonlaskua Park Güellissa tai Tibidabo-vuoren maisemissa ja päätä ilta suuntaamalla Passeig del Bornille, Plaça de Solille tai jollekin muulle kaupungin suosituista aukioista, jotka sijaitsevat aivan eloisien baarien ja klubien tuntumassa. Aamulla voit lepuuttaa tanssin väsyttämiä jalkoja Välimeren rantavesissä.

Nizza, Ranska

Barcelona ei ole Euroopan ainoa suurempi kaupunki, joka sijaitsee kauniin hiekkarannan äärellä. Myös Nizza, Ranskan Rivieran ylpeys, on mahtavien rantojen, auringonpaisteen sekä eleganttien, palmujen reunustamien bulevardien luvattu kaupunki. Siinä missä Cannes ja Nizza henkivät yläluokkaista tunnelmaa, Nizza on tunnelmaltaan rennompi ja autenttisempi: siellä yhdistyvät Rivieran glamour, perinteinen ranskalainen keittiö ja merenrannan elämäntyyli. Kaupunkia halkova Promenade des Anglais on tulvillaan väkeä – jotkut ovat päiväkävelyllä, toiset juoksulenkillä, kolmannet yksinkertaisesti istuskelevat ja fiilistelevät yhtä maailman kuuluisimmista kävelyreiteistä.

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupungissa kohtaavat luonnonkauneus ja urbaanit maisemat. Kipua Pöytävuorelle kirkkaana kesäpäivänä ja koe huipulta aukeavat suurenmoiset näköalat: eteen levittäytyvät Kapkaupungin rosoinen rantaviiva sekä eloisa keskusta, missä kaupustelijat ja myyntikojuja kiertelevä väki neuvottelevat hinnoista St. George’s Mallilla, Greenmarket Squarella ja muissa suosituissa ostospaikoissa. Camps Bayn valkea hiekkaranta on täydellinen osoite, kun energisessä kaupungissa kiertely alkaa uuvuttaa. Muista testata rantaravintoloiden surf and turf -annokset.

San Diego, USA

San Diegoa on siunattu maailmanluokan rannoilla ja lempeällä säällä, joka hellii matkailijoita lähes vuoden ympäri. Kunhan olet alkajaisiksi loikoillut Mission Beachin hiekalla ja rullaluistellut pitkin rantakatua aitoon amerikkalaistyyliin, voit suunnata sukeltamaan Wreck Alleyn tarkoituksella upotettujen laivojen lomaan, siirtyä surffaamaan Pacific Beachille tai lähteä snorklausretkelle La Jollan rantavesiin. Energiaa saat San Diegon legendaarisesta katuruoasta – valitsit sitten perinteisen hot dogin, burgerin tai kalatacot, et taatusti jää nälkäiseksi. Vinkki ilta-ajalle: parhaat bileet löytyvät Gaslamp Quarterin alueelta.

Playa Tamarindo, Costa Rica

Ei ole sattumaa, että niin moni haaveilee matkustavansa ainakin kerran elämässään Costa Ricaan – paikka on kertakaikkisen tyrmäävä. Tyynenmeren puolella sijatsevassa Playa Tamarindossa vierailijaa odottavat niin mainiot surffiaallot, kauniit hiekkarannat kuin menevä yöelämäkin. Kun huomioidaan lisäksi luonnon ihmeiden täyttämät lähiseudun kansallispuistot, ei voi kuin todeta, että Playa Tamarindo on melkoisen täydellinen paketti. Kaupunki rajautuu Parque Nacional Marino Las Baulasiin, joka tarjoaa mahtavat puitteet sukelteluun ja rannalla rentoutumiseen. Lisäksi siellä pääsee osallistumaan kilpikonnien elinympäristön suojeluun. Costa Rica on myös seikkailulajien mekka: siellä onnistuu niin koskissa melominen, vaijeriliuku kuin benji-hyppykin.

Honolulu, USA

Havaijin maisemat ovat maailman hienoimpien joukossa, ja Honolulu on täydellinen tukikohta, josta tehdä tutkimusretkiä tähän Tyynenmeren ihmemaahan. Osavaltion pääkaupunki tunnetaan rennosta rantakulttuuristaan: siellä on aivan tavallista, että lounastauko vietetään surffaillen, ja toimistotyöhön voi aivan hyvin läpsytellä varvassandaaleissa. Kuuluisa Waikiki Beach sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Honolulun pääkadun Kalakaua Avenuen vilskeestä. Varaa matkallasi aikaa siihen, että pääset retkelle kaupungin yllä kohoavan Diamond Head -tulivuoren maisemiin, ja käy lisäksi patikoimassa Manoa Fallsin viidakossa. Kätketyt poukamat ja rannat eivät ole siellä harvinaisia – esimerkiksi Hanauma Bay on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Rooma, Italia

Kesästä nauttiminen onnistuu ilman rantaakin. Italian lumoavassa pääkaupungissa kuljeskelu gelatolla herkutellen on yksi parhaista vaihtoehdoista tähän. Rooman-matka tuo aina mukanaan tiettyjä takuita: sää on melko varmasti loistava, ruoka on sanoinkuvaamattoman maukasta ja kaupungin ikoniset nähtävyydet jättävät lähtemättömän vaikutuksen. Historia huokuu melkeinpä kadunkulmasta – Colosseum, Espanjalaiset portaat, Pantheon ja muut historialliset monumentit tekevät Roomasta oikean ulkoilmamuseon, joka näyttäytyy upeimmillaan juuri aurinkoisina kesäpäivinä.

Brighton, Iso-Britannia

Brighton on Iso-Britannian coolein kaupunki – myös silloin, kun elohopea kipuaa korkeisiin lukemiin (kyllä, myös Brittein saarten kesään kuuluu ainakin muutama viikko kaunista säätä). Brighton tunnetaan vaihtoehtoisesta elämäntyylistään, ja kaupungin viehätyksen täydentävät trendikkäät putiikit, tyylikkäät baarit sekä tunnelmalliset kahvilat. Lähes yhdeksän kilometrin mittaista rantaa reunustavat moninaiset klubit, baarit ja ravintolat, joita löytyy erityisen tiheästi huvilaiturin seutuvilta. Mikä parasta, Brighton on vain tunnin matkan päässä Lontoosta. Hektisen metropolissa vietetyn päivän jälkeen rento Brighton tarjoaa siis tervetulleen pakopaikan pääkaupungin vilskeestä.

Bournemouth, Iso-Britannia

Bournemouth on brittien perinteinen kesälomakohde. Kaupunkia hallitsee pitkä hiekkaranta, ja kaikeksi onneksi se sijaitsee yhdellä Englannin aurinkoisimmista alueista – rannalle voi siis suunnata vaikka monena päivänä viikossa. Rantahiekka jatkuu kilometritolkulla, ja meren äärellä on mahtava maistella fish and chipsejä sekä kuuluisaa paikallista jäätelöä. Bournemouthista löytyy lisäksi mahtavaa live-musiikkia, ja suuren opiskelijayhteisön ansiosta kaupungista yöelämä kuuluu Iso-Britannian eloisimpiin.

Yhdistä kesäloma auringossa kielen opiskeluunTutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin