EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 romanttisinta kaupunkia maailmassa

10 romanttisinta kaupunkia maailmassa

Olipa suunnitelmissasi sitten romanttinen lomamatka rakkaasi kanssa tai reissu, jolta oma kulta mahdollisesti löytyisi, tästä listasta saat apua ja inspiraatiota. Kokosimme nimittäin yhteen maailman romanttisimmat kaupungit, joissa lempi kukoistaa. Mukana on muutamia klassikoita, mutta myös jännittäviä ja ennalta-arvaamattomia tulokkaita.

1. Pariisi, Ranska

Pariisi tunnetaan laajalti “rakkauden kaupunkina”, ja sen romanttisuudelle onkin hankala vetää vertoja. Jos tahdot todella aistia kaupungin tunnelman, unohda täsmälliset päiväohjelmat ja vaeltele vain päämäärättömästi pitkin Pariisin katuja. Pistäydy mielitiettysi kanssa leipomossa ja nappaa mukaan sokerisia herkkuja, leiriydy iltapäiväksi bistron kulmapöytään viinin äärelle ja ihastele valloittavaa arkkitehtuuria kävelyretkellä läpi Marais’n, kun auringonlasku värjää katujen mukulakivet lämpimällä hehkullaan. Ranskan kuunteleminen ja puhuminen saattaa lisätä lemmen leiskuntaa entisestään, sillä kieli on monien mielestä maailman romanttisin. Jos tahtoisit nostaa aikasi Pariisissa uudelle tasolle, harkitse hieman pidempää matkaa ja yhteistä kielikurssia.

2. Rooma, Italia

Italian pääkaupunki on yksi monipuolisimmista matkakohteista, jonne voit matkata kumppanisi kanssa. Harva paikka on yhtä historiallisesti merkittävä ja hurmaava kuin Rooma, ja joka nurkalta huokuva nostalgia tekee kaupungista suorastaan vastustamattoman, etenkin, jos olet romanttinen sielu. Lisäksi Rooman kulttuuri- ja ruokatarjonta on vertaansa vailla. Jos et jostain syystä vielä vakuuttunut, niin katsopa muutama klassikkoelokuva, kuten Loma Roomassa (1953) ja Ihana elämä (1950). Niiden jälkeen olet varmasti yhtä mieltä siitä, että Rooma on kaupungeista romanttisimpia.

3. Venetsia, Italia

Tämä on klassikko, joka on yksinkertaisesti mahdoton sivuuttaa. Venetsian taianomaista lumovoimaa ei voi kiistää, eikä vastaavaa löydy mistään muualta. Vuosien mittaan kaupunki on voittanut ankarimmatkin kriitikot puolelleen, sillä kuka voisi vastustaa paikkaa, jossa kuljetaan pitkin kauniita kanaaleita gondoleissa, oman kullan kainaloon käpertyneenä? Romantiikan pääkaupunkiin matkaamisessa on vain yksi kääntöpuoli: siellä vierailee vuosittain yli 20 miljoonaa muutakin, eli ette todella ole Venetsian ainoita lomalaisia. Ehdotammekin, että ajoitat reissun hieman sesonkiajan ulkopuolelle, jotta matka onnistuu leppeässä (ja sopivan intiimissä) tunnelmassa. Esimerkiksi myöhäinen syksy ja varhainen kevät ovat erinomaisia matka-aikoja (miltä kuulostaisi ystävänpäivä Venetsiassa?).

4. Berliini, Saksa

Saksan puoleensavetävin ja kiinnostavin kaupunki on maineeltaan hieman karkea ja epähieno, mutta Berliinillä on eräs merkittävä valttikortti: se on maailman suvaitsevaisimpia ja avoimimpia kaupunkeja, joka iloitsee rakkaudesta ilman reunaehtoja. Tässä edistyksellisessä paikassa jokainen saa olla oma itsensä ja rakastaa ketä tahtoo. Ota siis kultasi mukaan ja sukella keskelle puistoja, museoita ja historiaa – ja vietä ilta tai pari mahtavilla klubeilla (olettaen, että tykkäät juhlia).

5. Budapest, Unkari

Unkarin pääkaupunki on kovassa nosteessa – tässä rauhaisassa rakkauden tyyssijassa kannattaa siis vierailla nyt, ennen kuin suuri yleisö ennättää paikalle. Levollinen loma kaukana kiireisten katujen metelistä voi hyvinkin olla juuri sitä, mitä kumppanisi kanssa kaipaatte. Sujauta kullallesi suukko Széchenyin ketjusillalla tai nosta romantiikka huippuunsa tekemällä kävelyretki pitkin Danube-joen rantoja. Budapestin kätketyt sopukat ja liian pienelle huomiolle jääneet nähtävyydet ovat loputtoman kiehtovia.

6. Honolulu, Yhdysvallat

Koskemattomia hiekkarantoja, huumaavia auringonlaskuja, kukoistavia puutarhoja ja maistuvaa paikallista ruokaa – Honolulusta löytyy kaikki, mitä romanttiseen karkumatkaan tarvitaan, ja kohde sopii hienosti kaiken ikäisille pariskunnille. Uintiretket delfiinien kanssa, vallattomilla aalloilla surffailu ja lämpimillä rantahiekoilla loikoilu ovat vain muutamia esimerkkejä kaikesta siitä romanttisesta ja jännittävästä ajanvietteestä, mitä kaupungilla on tarjota. Mikä parasta, Honolulu on loistokohde ympäri vuoden, sillä lämpötila pysyttelee lähes aina 20 asteen paremmalla puolella.

7. Vancouver, Kanada

Eikö olekin käsittämätöntä, että Vancouver jää kaikessa viehättävyydessään edelleen ihmisiltä hoksaamatta? Maailmassa on vain kourallinen kaupunkeja, jotka tarjoavat samaan tapaan aivan koko paketin. Oli heikkoutesi mikä tahansa, voit olla varma, että Vancouverissa on siihen mahdollisuus: kaupungin seudulta löytyy niin jännittäviä patikointireittejä, maailmanluokan laskettelurinteitä kuin rauhaisia rantojakin. Tarjolla on jopa hieman kauhistuttava mutta samalla romanttinen kapea silta, jolla kulkeminen saa takuuvarmasti adrenaliinin virtaamaan.

8. Barcelona, Espanja

Vie parempi puoliskosi kansainväliseen kaupunkiin, jonka keskustasta pääsee rannalle kymmenessä minuutissa. Barcelona edustaa sitä harvinaista kaupunkien lajia, jossa yhdistyvät saumattomasti rantaelämä ja kaupunkikulttuuri. Paikka on samaan aikaan letkeä ja elämää sykkivä, ja vaikka romanttisen illanvieton aloittaisi kattoterassilla drinkkejä siemaillen ja tapaksia maistellen, seuraavassa hetkessä voi jo siirtyä rannalle ihastelemaan kuvankaunista auringonlaskua. Muutamia muita rakastavaisille sopivia kohteita ovat ainakin goottilainen kaupunginosa, Güellin puisto, Antic Teatre ja Parc de la Ciutadella -puisto.

9. Udaipur, Intia

Tämä matkakohde on hieman poikkeuksellisempi valinta, mutta todellinen helmi yhtä kaikki. Intian länsiosissa sijaitseva Udaipur on täynnä suurenmoista kulttuuria ja häikäiseviä maisemia, minkä vuoksi paikka suorastaan huokuu romantiikkaa. Kaupungin alueella sijaitseva Pichola-järvi on todella viehättävä varsinkin yöaikaan, ja veneretki läpi tummien vesien onkin yksi romanttisimmista kokemuksista, jonka voit kumppanisi kanssa jakaa. Ja joko mainitsimme maistuvan ruoan ja tyrmäävän hienot hotellit? Vaikka Udaipur ei ole vielä järin tunnettu matkakohde, tilanne tulee varmasti pian muuttumaan.

10. Dubrovnik, Kroatia

Toivotko matkaltasi historiaa, alkuperäistä kulttuuria ja romanttista tunnelmaa hieman pienemmissä puitteissa? Tämä Kroatian rantakohde on juuri sitä, mitä kaipaat. Dubrovnik on tulvillaan läheisyyttä lisäävää tekemistä ja ihastuttavia maisemia, ja voikin sanoa, että koko kaupunki on kuin yksi suuri postikortti. Köysiradan viihtyisistä gondoleista voi ihailla kaupunkia ja merta lintuperspektiivistä, ja Dubrovnikista on myös helppo tehdä päiväretki suositulle Lokrumin saarelle. Dubrovnikissa on jopa kalliokielekkeelle pystytetty baari. Tähän romanttiseen kaupunkiin on helppo hullaantua, mutta sen unohtaminen ei todellakaan käy yhtä vaivattomasti.

Yhdistä ikimuistoinen matka ja kielen opiskelu!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu