EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Miksi englannin opiskelu Etelä-Afrikassa on mainio idea

Miksi englannin opiskelu Etelä-Afrikassa on mainio idea

Oletko päättänyt, että tahdot opiskella englantia ulkomailla, mutta et ole vielä aivan varma, minne päin maailmaa suuntaisit? Etelä-Afrikka ei todennäköisesti ole ensimmäinen vaihtoehto, jota mietit, mutta sen pitäisi olla. Maa on nimittäin todella jännittävä ja omaleimainen paikka englannin opiskeluun – tästä pitävät huolen mahtava luonto, upeat maisemat ja monipolvinen historia, joka on jättänyt jälkensä niin arkkitehtuuriin, ruokakulttuuriin kuin puhuttuihin kieliinkin (virallisia kieliä on peräti 11). Tässä joukko syitä, joiden vuoksi englannin opiskelu Etelä-Afrikassa on kerrassaan mainio idea:

Kohdevalinnan omaperäisyys

On todella tavanomaista, että joku on suorittanut opintoja Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa tai Australiassa. Etelä-Afrikka on kuitenkin melko epätyypillinen kohde englannin opiskeluun. Tästä huolimatta se tarjoaa kaiken, mitä opiskelupaikalta voi suinkin kaivata: mielenkiintoisia kaupunkeja, erinomaisia kursseja, suurenmoista luontoa ja mahtavan ilmaston. Lisäpisteitä tuo se, että kohde on keskivertoa omaperäisempi valinta.

Ilmasto

Kun on kotoisin maasta, jossa puolet vuodesta vietetään villapaidoissa, Etelä-Afrikan lämpöinen ilmasto tuntuu todelliselta luksukselta. Lisäksi reissuun pakkaaminen on huomattavasti helpompaa, kun matkalaukkuun ei tarvitse mahduttaa talvisaappaita ja toppatakkeja. (Muista sen sijaan uikkarit, mikä johdattaakin meidät kätevästi listan seuraavaan kohtaan!)

Mahtava rantatarjonta

Etelä-Afrikan rannat ovat kiistatta kertakaikkisen upeita. Länsi-Kapin alueella voit esimerkiksi ihastella pingviineitä Boulders Beachilla tai antaa iltapäivän lipua ohitse Clifton Beach -rantojen valkeilla hiekoilla makoillen. Jos tahdot nähdä lintuja, valaita, delfiinejä ja mahtavia vuorimaisemia, pistäydy Hawston Beachilla.

Etelä-Afrikan slangi

“Now”, “now now” ja “just now”. Öh, eli siis milloin? (Opiskelu Etelä-Afrikassa auttaa varmasti hahmottamaan eron!) Etelä-Afrikan slangilla on vahva yhteys hollannin kieleen, ja siihen on otettu vaikutteita myös maan muista virallisista kielistä. Slangi on usein monivivahteista, hupaisaa ja hellyttävän kirjaimellista – esimerkiksi liikenneympyröihin voidaan viitata sanalla circles ja liikennevaloihin sanalla robots. Ilmaisuja, jotka täytyy ainakin osata, ovat braai (grilli), boet, bra, bru, chommie, china ja cuz (veli, kaveri, toveri), ag man (vastaava kuin ”oh man” – ilmaisee yllätystä, shokkia tai ärtymystä), domkop (typerys), is it (”ihanko tosi” – ripotellaan usein keskusteluihin), jol (juhla), skinner (juorut) ja lekker (makoisa, mahtava).

Kapkaupunki

Pöytävuoren ja valtameren välissä köllöttelevä Kapkaupunki on todella kaunis paikka. Kaupunki on huikean kansainvälinen, ja se on tulvillaan mahtavaa yöelämää, suurenmoisia ruokamarkkinoita ja kiehtovia viikonloppuretkimahdollisuuksia. Monikulttuurinen historia, johon ovat jättäneet jälkensä niin saksalaiset, indonesialaiset, britit, ranskalaiset kuin hollantilaisetkin, on lähestulkoon käsinkosketeltavaa. Ulkomailta saapuneet opiskelijat hurmaantuvat (aivan ymmärrettävästi!) Kapkaupungin arkkitehtuurista, joka on hieno yhdistelmä modernia, viktoriaanista ja edvardiaanista rakentamista. Lisäksi ihastusta aiheuttavat kaupungin vaatemarkkinat, katuruoka, kahvilakulttuuri ja omaperäiset kaupunginosat – sekä ihastuttavat, vuorten ja kauniin rannikon leimaamat maisemat, joissa näistä kaikista nautiskellaan.

Extreme-lajit

Laitesukellus, ketä kiinnostaa – Etelä-Afrikassa voi testata haihäkkisukellusta, joka ei todellakaan sovellu arkajaloille. Lajissa on kyse juuri siitä, mitä nimen perusteella voisi olettaakin. (Tahtoisitko päästä kokeilemaan? Ota suunnaksi Länsi-Kapissa sijaitseva Gansbaai, joka tunnetaan myös maailman valkohaipääkaupunkina.) Muita testaamisen arvoisia vesilajeja ovat ainakin purjelautailu, leijalautailu, nousuvarjoliito ja kajakkimelonta merellä. Jos taas suosit lajeja, joihin liittyy korkeita paikkoja, tarjolla on myös maailman korkein yleisölle avoin benjihyppy: Boukran’s Bridgeltä on 216 metrin pudotus.

Hintataso

Etelä-Afrikassa vuokrat, ruoka ja kuljetukset ovat yleisesti ottaen edullisia verrattuna muihin englanninkielisiin maihin – myös eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseviin Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Tämä tarkoittaa, että saat enemmän vastinetta matkabudjetillesi, mikä puolestaan tarkoitta, että pankkitilisi kiittää. (Opiskelu Etelä-Afrikassa saattaa siis tuoda mukanaan senkin edun, että voit viipyä pidempään!)

Surffisafarit…

Kokeneimmat surffaajat kuskaavat lautansa Eland’s Bayhin, joka sijaitsee noin kolmen tunnin päässä Kapkaupungista, tai pahaenteiseltä kuulostavaan Dungeonsiin, jonka surffiaallot kuuluvat maailman suurimpiin. Kaiken tasoisille surffailijoille soveltuvia aaltoja tarjoilevat puolestaan Jeffrey’s Bay (jonka hullunkurisesti nimettyihin surffipaikkoihin lukeutuvat ainakin Salad Bowls, Supertubes, Boneyards ja Kitchen Window), Durban (testaa ainakin Dairy Beach) ja Muizenberg, joka on National Geographicin mukaan yksi 20 parhaasta surffikaupungista maailmassa.

…ja perinteiset safarit

”Etelä-Afrikka” ja ”safari” ovat lähestulkoon synonyymeja, ja maan safareiden kärjessä ovat Kgalagadi ja Kruger. Kgalagadissa ei ole villieläimiä aivan samoissa määrin kuin Krugerissa, mutta se on silti erinomainen paikka kissaeläinten ja petolintujen bongaamiseen. Kruger taas soveltuu etenkin niille, jotka tahtovat nähdä ”viisi suurta” (leijonan, leopardin, sarvikuonon, puhvelin ja norsun) – ja mahdollisesti kaupan päälle myös krokotiileja, virtahepoja ja monia vähemmän tunnettuja mutta aivan yhtä yleisiä lajeja, kuten maasikoja, galago-puoliapinoita, muurahaiskäpyjä, maasusia ja villikoiria.

Lähde kielikurssille Etelä-Afrikkaan!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin