EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 Instagram-tiliä, joiden avulla teet virtuaalimatkan maailmalle

10

Kun matkailu valtaa haaveet, avaa Instagram – avaat samalla virtuaalisen ikkunan maailmalle. Jos seuraat oikeita Insta-matkaajia, voit lähestulkoon maistaa ja tuntea sen valloittavan vapauden tunteen, jonka matkustelu saa aikaan, vaikka käytössä on pelkkä puhelimen näyttö. Tarvitaan vain muutama peukalon heilautus ja hieman mielikuvitusta, ja voit vaellella kiireisen suurkaupungin vilinässä, aistia vuorilla puhaltavan tuulen kutituksen iholla ja maistella eksoottisia ruokia kaukaisissa maissa.

Kun ryhdyt seuraamaan näitä kymmentä matkustelutiliä, omasta pienestä Instagram-ikkunastasi näkyy kerrassaan uskomattomia maisemia.

1. @alexstrohl

 

View this post on Instagram

 

Pyrenees day dreaming

A post shared by Alex Strohl (@alexstrohl) on Mar 12, 2020 at 9:34pm PDT

Tältä tililtä ei löydy kliseisiä kuvia rannan ylle kurottavista palmuista. Alex Strohl on mestari kertomaan tarinoita valokuvilla, ja hän on päässyt esille useissa korkea-arvoisissa lehdissä, kuten Forbesissa, Vanity Fairissa ja Gentlemen’s Journalissa. Alexin Instagram on kuin huolella koostettu valokuvakirja, jossa matkailu näytetään vain kaikista autenttisimpina hetkinä. Järvet on kuvattu kaikista kirkkaimmassa sinessään, vuorenhuiput häikäisevimmässä valkeudessaan ja iltataivaat leiskuvimmassa punassaan.

Mahtavaan valokuvakokoelmaan on ripoteltu myös otoksia ihmisistä, jotka kulkevat näissä dramaattisissa maisemissa – vuorikiipeilijät, sukeltajat ja moottoripyöräilijät vaikuttavat kuvissa aivan yhtä eläviltä kuin taustalla kupliva vesi, kieppuvat tomupilvet ja utuinen vuoristoilmakin. Alexin matkakuvien ansiosta olemme päässeet näkemään sellaisia hetkiä ja puolia maailmasta, jotka olisivat muutoin jääneet pimentoon tai painuneet unholaan. Jokainen kuva kertoo tarinan.

2. @carleyscamera

 

View this post on Instagram

 

Travel memories on my mind 🧡

A post shared by carley | travel photographer (@carleyscamera) on Mar 29, 2020 at 9:17am PDT

Kahden amerikkalaisen taiteilijan kasvattama Carley Rudd valjasti sisällään kuplivan luovuuden käyttöön jo nuorella iällä ja kehitti aivan omanlaisensa valokuvaustyylin. Hänen Instagram-tiliään selatessa tuntuu, kuin katselisi maailmaa huuruisen, pastellinvärisen linssin läpi.

Carley ikuistaa kuviinsa lempeän auringonvalon ja täydellisen symmetrian hetkiä, ja hänen otoksensa nostavat esille sekä luonnon että ihmisen muovaamaa kauneutta. Hänen Instagram-tilinsä ja matkapäiväkirjansa herättävät haikean kaipuun maailmalle jokaisessa, joka on niin onnekas, että törmää hänen kuviinsa.

3. @elice_f

Elice on arkkitehti, bloggaaja ja matkakuvaaja, mutta ennen kaikkea hän on tarinankertoja – ja hänen tarinansa kumpuavat päivittäisistä aamukävelyistä. Elice herää joka aamu aikaisin ostamaan kahvia, ja hänen blogissaan ja Instagramissaan seurataan näitä aamuvarhaisella tehtäviä matkoja. Tarinat aamukahvin hakemisesta vangitsevat hienolla tavalla elämän pieniä hetkiä, ja niitä värittävät vierasmaiset auringonnousut, lukemattomien baristojen hymyt ja paikallisen naapuruston aamurituaalit.

4. @irfanjunejo

 

View this post on Instagram

 

perfection is overrated

A post shared by Irfan Junejo (@irfanjunejo) on Jan 30, 2020 at 11:23am PST

Irfan Junejo ei ole aina pitänyt itseään matkavloggaajana ja Instagram-vaikuttajana. Sen sijaan hänellä oli tapana kertoa toimittajille, että hän on vain ”teini, joka tahtoo tehdä jotain elämällään”.

Irfan on keskeisimpiä hahmoja Pakistanin Youtubessa, ja hänen suositulla Instagram-matkatilillään on jo yli 426 000 seuraajaa. Hän kuvaa ihmisiä, joiden kanssa on vuorovaikutuksessa matkojensa aikana, kauniita hetkiä luonnossa sekä kiehtovaa arkkitehtuuria, johon hän törmää reissuillaan. Nuoren teinin julkaisemista vlogeista poiki jotakin, mitä Irfan ei olisi voinut koskaan aavistaa.

5. @wild.vanlife

Tämä tili on tarina suunnitellusta pakomatkasta, jonka tarkoituksena on nähdä maailmaa. Tiliä hallinnoiva instagrammaaja jätti tavanomaisen arjen taakseen kunnostettuaan vanhan pakettiauton, ja nyt hän jakaa seepiakuvia kulkupelistään syrjäseutujen vehnäpelloilla, saturoituja valokuvia öisen tähtitaivaan alta ja pölyisiä otoksia tuulisilta teiltä, jotka johdattavat kohti uusia määränpäitä.

Tätä Instagram-tiliä seuratessa tuntuu, kuin istuisit kuvatun pakettiauton kyydissä ja olisit mukana kokemassa niitä ainutlaatuisia hetkiä, joihin matkailu johdattaa tilin ylläpitäjän. Näihin lukeutuvat esimerkiksi 1980-luvulla siniseksi maalattuihin kallioihin törmääminen sekä yllättävä kohtaaminen koiranpentujen kanssa eräänä aamuna Marokossa.

6. @somewhereiwouldliketolive & @somewhereiwouldliketogo

Näillä kahdella tilillä matkahaaveilu kohtaa sisustussuunnittelun. Jos blogin tai Instagram-tilin aiheena on matkailu, kuvissa keskitytään tavallisesti pelkkiin rakennusten julkisivuihin ja luonnon rakentamiin maisemiin. Näillä tileillä on kuitenkin varmistettu, ettei myöskään sisätiloihin kätkeytyvä maailma jää huomiotta.

Tilit kannustavat kuvittelemaan, että istuisit pehmoisella sängyllä leveän, lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan äärellä ja katselisit ulkona häämöttäviä pilvenpiirtäjiä ja meren aaltoja. Yhdistelmä sisätiloja ja ulkona avautuvaa maailmaa saa katsojan miettimään kaihoisasti, millaista olisi asua maailman upeimmissa maisemissa.

7. @girlwithgreenpassport

 

View this post on Instagram

 

After a long long wait for our beef-spinach stew & ‘daal’ to be ready on the wood fire, we were finally served with Kashmiri style lunch. We learnt that life admin works at a slow pace here. . Post lunch, with filled bellies, we had no agenda but to laze around. And as we ordered Kashmiri Chai to complement lets-do-nothing, Amir Sahib, the owner of the guesthouse, struck a conversation with us. Cigarettes were lit. . Next thing we know, we were discussing the Kashmir issue. Ahsen & I were thoroughly interested in a local’s take, a local from the Azad Kashmir side. Amir sb is a civil engineer from Muzaffarabad (which is a very big and fast-paced city, compared to Arang Kel), and was well versed with geopolitics and international current affairs. We were not expecting to find a learned local company. . I wouldn’t, in this post, get into the details of our discussion but the conversation made me realize how I had not much knowledge on the subject beyond what my school textbook taught me under the chapter “Masla-e-Kashmir”. What kind of a citizen am I, if I do not educate myself on the background of important country matters. . That’s where I discovered a newly launched local news site called @therundownpk & I read their Kashmir Guide. They are putting up select news and guides with a really cool, easy-to-understand and slick manner. Totally enjoyable to read. . I’m putting uplink to their website & Kashmir Guide in the story today. Check them out. They have a very cool daily navigation & timeline feature! #TheRundownPK x #GGP #Ad

A post shared by ANAM HAKEEM ♦ Travel Lifestyle (@girlwithgreenpassport) on Sep 26, 2019 at 7:44am PDT

Tämä Instagram-tili on täynnä elämää ja tekee olon niin keveäksi, että kuvia katseltuaan voisi melkein lähteä lentoon. “The Girl with the Green Passport” on oikealta nimeltään Anam Hakeem, ja hänen värikkäät otoksensa sekä niiden seuraksi laaditut, tarkkaan mietityt kuvatekstit näyttävät maailmalle, että hän on täällä ja näkee maailmaa, passinsa asettamista rajoituksista huolimatta.

Anamin haavelistalla on noin sata maata, ja vaikuttaa siltä, että hän on pysäyttämätön. Tähän mennessä Anam on vieraillut 26 maassa ja vanginnut kuvillaan yli 23 000 seuraajan huomion.

8. @hanliprinsloo

 

View this post on Instagram

 

Hello 👋 Been a bit quiet on here while sharing blue blue ocean time with our guests in the South Pacific. It’s been over three weeks already of the clearest water, the loudest singing and friendliest humpback whales and everything else a curated @iamwater_oceantravel trip involves. Freediving really is such a fantastic tool for gaining pure access to our incredible oceans (and yourself!) 💙 . . . . . Proceeds from all @iamwater_oceantravel trips go towards ocean conservation through human experience with @iamwater_foundation 💙#oceansforall #freediving #learnfreediving #travelforgood #brandtotrust #followthebutterfly #instavacation #passionpassport #instapassport #postcardsfromtheworld #instago #ig_worldclub #worldcaptures #tourism #worldplaces #worldingram #traveller #traveler #traveldeeper #travelstroke #travelling #trip #travelcollab #traveltheworld

A post shared by Hanli Prinsloo / Freediver (@hanliprinsloo) on Sep 15, 2019 at 11:14am PDT

Maailmamme on 71-prosenttisesti vettä. Olisi siis melkoinen vääryys, jos tällä listalla ei mainittaisi niitä rohkeita matkailijoita, jotka suuntaavat tuntemattomiin vedenalaisiin maailmoihin.

Hanli on vapaasukeltaja, yrittäjä ja merten suojelun puolestapuhuja. Hän matkaa 60 metriä aaltojen alle ja näyttää seuraajilleen ryhävalaita, kallioluolia ja taianomaisia kalaparvia.

9. @tommy.clarke

Meren syvyyksistä on hyvä jatkaa taivaan korkeuksiin. Tommy Clarke on taivailla matkaava kuvaaja, joka lentää helikoptereilla, etsii hätkähdyttäviä maisemia ja ottaa ilmakuvia löydöistään.

Ylhäältä päin kuvattuna rantakansa näyttää muurahaisilta, ja aurinkotuolit ja -varjot ovat kuin värikkäitä karamelleja, jotka on ripoteltu pitkin hiekkoja. Sateenkaaren värisestä tulppaanipellosta voi puolestaan erottaa pikkuruisen kukkien poimijan, joka lymyilee keskellä väriloistoa. Tommyn Instagram-tili on valokuvilla, väreillä ja mittakaavalla leikittelyä, jollaista voi ikuistaa vain, kun matkailu tapahtuu pitkin taivaita.

10. @earthfocus

 

View this post on Instagram

 

Adventures with his best friend 🐶 Photos by @thiswildidea Explore. Share. Inspire: #earthfocus

A post shared by EARTH FOCUS (@earthfocus) on Mar 28, 2020 at 2:01pm PDT

Viimeinen suosituksemme on juuri se, mitä tarvitset, jos kaipaat vielä enemmän matkailijoita seurantalistallesi. Tämä tili kokoaa Instagram-reissaajien upeita otoksia yhdelle ja samalle sivulle – virtuaalinen matkailu ei voisi käydä helpommin! Kuvavirtasi täyttyy hetkessä henkeäsalpaavista otoksista, joita tulee aina vain uusia, ja saat samalla loputtomasti suosituksia inspiroivista Instagram-matkatileistä.

Ryhdy suunnittelemaan omaa haavematkaasiTutustu EF Kielimatkoihin

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin