EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 Instagram-tiliä, joiden avulla teet virtuaalimatkan maailmalle

10 Instagram-tiliä, joiden avulla teet virtuaalimatkan maailmalle

Kun matkailu valtaa haaveet, avaa Instagram – avaat samalla virtuaalisen ikkunan maailmalle. Jos seuraat oikeita Insta-matkaajia, voit lähestulkoon maistaa ja tuntea sen valloittavan vapauden tunteen, jonka matkustelu saa aikaan, vaikka käytössä on pelkkä puhelimen näyttö. Tarvitaan vain muutama peukalon heilautus ja hieman mielikuvitusta, ja voit vaellella kiireisen suurkaupungin vilinässä, aistia vuorilla puhaltavan tuulen kutituksen iholla ja maistella eksoottisia ruokia kaukaisissa maissa.

Kun ryhdyt seuraamaan näitä kymmentä matkustelutiliä, omasta pienestä Instagram-ikkunastasi näkyy kerrassaan uskomattomia maisemia.

1. @alexstrohl

View post on Instagram
 

Tältä tililtä ei löydy kliseisiä kuvia rannan ylle kurottavista palmuista. Alex Strohl on mestari kertomaan tarinoita valokuvilla, ja hän on päässyt esille useissa korkea-arvoisissa lehdissä, kuten Forbesissa, Vanity Fairissa ja Gentlemen’s Journalissa. Alexin Instagram on kuin huolella koostettu valokuvakirja, jossa matkailu näytetään vain kaikista autenttisimpina hetkinä. Järvet on kuvattu kaikista kirkkaimmassa sinessään, vuorenhuiput häikäisevimmässä valkeudessaan ja iltataivaat leiskuvimmassa punassaan.

Mahtavaan valokuvakokoelmaan on ripoteltu myös otoksia ihmisistä, jotka kulkevat näissä dramaattisissa maisemissa – vuorikiipeilijät, sukeltajat ja moottoripyöräilijät vaikuttavat kuvissa aivan yhtä eläviltä kuin taustalla kupliva vesi, kieppuvat tomupilvet ja utuinen vuoristoilmakin. Alexin matkakuvien ansiosta olemme päässeet näkemään sellaisia hetkiä ja puolia maailmasta, jotka olisivat muutoin jääneet pimentoon tai painuneet unholaan. Jokainen kuva kertoo tarinan.

2. @carleyscamera

View post on Instagram
 

Kahden amerikkalaisen taiteilijan kasvattama Carley Rudd valjasti sisällään kuplivan luovuuden käyttöön jo nuorella iällä ja kehitti aivan omanlaisensa valokuvaustyylin. Hänen Instagram-tiliään selatessa tuntuu, kuin katselisi maailmaa huuruisen, pastellinvärisen linssin läpi.

Carley ikuistaa kuviinsa lempeän auringonvalon ja täydellisen symmetrian hetkiä, ja hänen otoksensa nostavat esille sekä luonnon että ihmisen muovaamaa kauneutta. Hänen Instagram-tilinsä ja matkapäiväkirjansa herättävät haikean kaipuun maailmalle jokaisessa, joka on niin onnekas, että törmää hänen kuviinsa.

3. @elice_f

View post on Instagram
 

Elice on arkkitehti, bloggaaja ja matkakuvaaja, mutta ennen kaikkea hän on tarinankertoja – ja hänen tarinansa kumpuavat päivittäisistä aamukävelyistä. Elice herää joka aamu aikaisin ostamaan kahvia, ja hänen blogissaan ja Instagramissaan seurataan näitä aamuvarhaisella tehtäviä matkoja. Tarinat aamukahvin hakemisesta vangitsevat hienolla tavalla elämän pieniä hetkiä, ja niitä värittävät vierasmaiset auringonnousut, lukemattomien baristojen hymyt ja paikallisen naapuruston aamurituaalit.

4. @irfanjunejo

View post on Instagram
 

Irfan Junejo ei ole aina pitänyt itseään matkavloggaajana ja Instagram-vaikuttajana. Sen sijaan hänellä oli tapana kertoa toimittajille, että hän on vain ”teini, joka tahtoo tehdä jotain elämällään”.

Irfan on keskeisimpiä hahmoja Pakistanin Youtubessa, ja hänen suositulla Instagram-matkatilillään on jo yli 426 000 seuraajaa. Hän kuvaa ihmisiä, joiden kanssa on vuorovaikutuksessa matkojensa aikana, kauniita hetkiä luonnossa sekä kiehtovaa arkkitehtuuria, johon hän törmää reissuillaan. Nuoren teinin julkaisemista vlogeista poiki jotakin, mitä Irfan ei olisi voinut koskaan aavistaa.

5. @wild.vanlife

View post on Instagram
 

Tämä tili on tarina suunnitellusta pakomatkasta, jonka tarkoituksena on nähdä maailmaa. Tiliä hallinnoiva instagrammaaja jätti tavanomaisen arjen taakseen kunnostettuaan vanhan pakettiauton, ja nyt hän jakaa seepiakuvia kulkupelistään syrjäseutujen vehnäpelloilla, saturoituja valokuvia öisen tähtitaivaan alta ja pölyisiä otoksia tuulisilta teiltä, jotka johdattavat kohti uusia määränpäitä.

Tätä Instagram-tiliä seuratessa tuntuu, kuin istuisit kuvatun pakettiauton kyydissä ja olisit mukana kokemassa niitä ainutlaatuisia hetkiä, joihin matkailu johdattaa tilin ylläpitäjän. Näihin lukeutuvat esimerkiksi 1980-luvulla siniseksi maalattuihin kallioihin törmääminen sekä yllättävä kohtaaminen koiranpentujen kanssa eräänä aamuna Marokossa.

6. @somewhereiwouldliketolive & @somewhereiwouldliketogo

View post on Instagram
 

Näillä kahdella tilillä matkahaaveilu kohtaa sisustussuunnittelun. Jos blogin tai Instagram-tilin aiheena on matkailu, kuvissa keskitytään tavallisesti pelkkiin rakennusten julkisivuihin ja luonnon rakentamiin maisemiin. Näillä tileillä on kuitenkin varmistettu, ettei myöskään sisätiloihin kätkeytyvä maailma jää huomiotta.

Tilit kannustavat kuvittelemaan, että istuisit pehmoisella sängyllä leveän, lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan äärellä ja katselisit ulkona häämöttäviä pilvenpiirtäjiä ja meren aaltoja. Yhdistelmä sisätiloja ja ulkona avautuvaa maailmaa saa katsojan miettimään kaihoisasti, millaista olisi asua maailman upeimmissa maisemissa.

7. @girlwithgreenpassport

View post on Instagram
 

Tämä Instagram-tili on täynnä elämää ja tekee olon niin keveäksi, että kuvia katseltuaan voisi melkein lähteä lentoon. “The Girl with the Green Passport” on oikealta nimeltään Anam Hakeem, ja hänen värikkäät otoksensa sekä niiden seuraksi laaditut, tarkkaan mietityt kuvatekstit näyttävät maailmalle, että hän on täällä ja näkee maailmaa, passinsa asettamista rajoituksista huolimatta.

Anamin haavelistalla on noin sata maata, ja vaikuttaa siltä, että hän on pysäyttämätön. Tähän mennessä Anam on vieraillut 26 maassa ja vanginnut kuvillaan yli 23 000 seuraajan huomion.

8. @hanliprinsloo

View post on Instagram
 

Maailmamme on 71-prosenttisesti vettä. Olisi siis melkoinen vääryys, jos tällä listalla ei mainittaisi niitä rohkeita matkailijoita, jotka suuntaavat tuntemattomiin vedenalaisiin maailmoihin.

Hanli on vapaasukeltaja, yrittäjä ja merten suojelun puolestapuhuja. Hän matkaa 60 metriä aaltojen alle ja näyttää seuraajilleen ryhävalaita, kallioluolia ja taianomaisia kalaparvia.

9. @tommy.clarke

View post on Instagram
 

Meren syvyyksistä on hyvä jatkaa taivaan korkeuksiin. Tommy Clarke on taivailla matkaava kuvaaja, joka lentää helikoptereilla, etsii hätkähdyttäviä maisemia ja ottaa ilmakuvia löydöistään.

Ylhäältä päin kuvattuna rantakansa näyttää muurahaisilta, ja aurinkotuolit ja -varjot ovat kuin värikkäitä karamelleja, jotka on ripoteltu pitkin hiekkoja. Sateenkaaren värisestä tulppaanipellosta voi puolestaan erottaa pikkuruisen kukkien poimijan, joka lymyilee keskellä väriloistoa. Tommyn Instagram-tili on valokuvilla, väreillä ja mittakaavalla leikittelyä, jollaista voi ikuistaa vain, kun matkailu tapahtuu pitkin taivaita.

10. @earthfocus

View post on Instagram
 

Viimeinen suosituksemme on juuri se, mitä tarvitset, jos kaipaat vielä enemmän matkailijoita seurantalistallesi. Tämä tili kokoaa Instagram-reissaajien upeita otoksia yhdelle ja samalle sivulle – virtuaalinen matkailu ei voisi käydä helpommin! Kuvavirtasi täyttyy hetkessä henkeäsalpaavista otoksista, joita tulee aina vain uusia, ja saat samalla loputtomasti suosituksia inspiroivista Instagram-matkatileistä.

Ryhdy suunnittelemaan omaa haavematkaasiTutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin