EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

(Toiset) 10 tv-sarjaa englannin opiskeluun

(Toiset) 10 tv-sarjaa englannin opiskeluun

Englannin opiskelu voi olla hieman haastavaa. Mikäpä olisi siis parempi tapa kielen omaksumiseen kuin menetelmä, jossa oppiminen tapahtuu aivan huomaamatta? Kokosin jälleen joukon sarjoja, jotka kannattaa ottaa ahkeraan seurantaan, jos tahdot paneutua englannin opiskeluun sankareiden, roistojen ja mukaansatempaavan oikeussalidraaman merkeissä. (Edellinen listaus löytyy täältä!)

**1. Pukumiehet (Suits)

**

Jos Mad Menissa on turhan paljon puhetta omaan makuusi, Pukumiehet on coolimpi vaihtoehto. Sarja sijoittuu New Yorkiin, ja siinä seurataan lahjakasta, opintonsa keskeyttänyttä Mikea, joka saa paikan Harvey Specterin lakifirmasta. Jujuna on se, ettei Mike ei ole koskaan opiskellut lakia. Kiintoisaa.

Paras repliikki, jonka opit:I refuse to answer that, on the grounds that I don’t want to.”

**2. Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother)

**

Oletkin todennäköisesti jo kuullut tästä sarjasta, ja hyvästä syystä: Ensisilmäyksellä on samaa tilannekomedioiden kuningasluokkaa kuin Frendit ja Will & Grace. Se sijoittuu New Yorkiin ja kertoo tarinan siitä, kuinka nuori kundi nimeltä Ted tapaa lastensa äidin – ja kertoo tästä kyseisille lapsille tulevaisuudessa. Ei huolta: kun sarjaa katsoo, asetelma ei tunnu yhtään näin hämmentävältä.

Paras repliikki, jonka opit:Legen – wait for it – dary!”

3. The Crown

Jos brittihovin jäsenten elämä herättää uteliaisuutesi, tämä sarja sopii sinulle. The Crown perustuu tosielämän tapahtumiin, ja sen roolitus on niin onnistunut, että kuningatar Elisabet luuli hetken aikaa esiintyvänsä siinä itse. (Tämä viimeiseksi mainittu seikka saattoi olla omaa keksintöäni).

Paras repliikki, jonka opit:Yes, I am a queen – but I am also a woman… and a wife.”

**4. Kovat kaulassa (White Collar)

**

Jos kunnon rikosdraamat ovat mielestäsi todella kieroutuneita, katso Kovat kaulassa. Sarjan päähenkilö on huippulahjakas (ja manipuloiva) huijari, joka suostuu auttamaan FBI:ta ammattimaisten valkokaulusrikollisten nappaamisessa vastineeksi siitä, ettei joudu itse vankilaan.

Paras repliikki, jonka opit:We’re not on the same page! We’re not reading the same book! We’re not even in the same library!”

5. Supernatural

Supernatural on ehdottomasti aavemaisten, komiikalla maustettujen draamojen parhaimmistoa. Sarjaa on tehty yli kymmenen kautta, ja siinä seurataan kahta veljestä, jotka jäljittävät haamuja ja hirviöitä ja kamppailevat samalla omien demoniensa kanssa. (Osa näistä on vertauskuvallisia tunnetason demoneita, osa oikeita. Koska, no. Supernatural.)

Paras repliikki, jonka opit:Please accept this sandwich as a gesture of solidarity.”

6. Line of Duty

Line of Duty on yksi kaikkien aikojen parhaista brittiläisistä rikosdraamoista. (Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, ja olen oikeassa.) Sarjassa seurataan pientä salassa työskentelevää poliisitiimiä, joka paljastaa korruptiota poliisivoimien sisällä. Kuulustelukohtaukset ovat niin hyviä, että niiden jälkeen epäilet jokaista ystävääsi ja perheenjäsentäsi rikollisesta toiminnasta (ehkä). Sarja sopii myös erinomaisesti rikostermistön ja brittienglannin opetteluun.

Paras repliikki, jonka opit:You’re under arrest.”

7. Orange is the New Black

Tämä tositapahtumiin pohjautuva sarja kertoo Piper Chapmanista, joka tuomitaan 15 kuukaudeksi vankilaan, koska hän on välittänyt rahaa huumeita diilanneelle tyttöystävälleen vuosia aiemmin. Orange is the New Black perustuu vahvoihin naishahmoihin, ja se saa sinut sekä itkemään että nauramaan (joskus yhtä aikaa). Tämä soveltuu mainiosti amerikkalaisen aksentin hiomiseen.

Paras repliikki, jonka opit:This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.”

8. Jessica Jones / Daredevil / Luke Cage / Iron Fist

Okei, tarkalleen ottaen tässä on kyse neljästä eri sarjasta. Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage ja Iron Fist sijoittuvat kuitenkin kaikki samaan universumiin, ja on olemassa myös The Defenders -niminen sarja, jossa niiden hahmot saatetaan yhteen. Tästä syystä kyseinen nelikko saa jakaa listallani yhden kohdan. Menemättä yksittäisiin sarjoihin sen tarkemmin, jokaisessa kerrotaan pikkuluokan supersankareista ja heidän (joskus liiankin) todentuntuisista seikkailuistaan New Yorkissa. Hauskaa, pelottavaa, toiminnantäyteistä ja Marvelin tuottamaa. Ryhdy katsomaan saman tien, ja katso jokaikinen.

Paras repliikki, jonka opit:There are too many to choose from!”

9. Stranger Things

Stranger Thingsissä on useita viittauksia 1980-lukuun, mikä menee ohitse niiltä, jotka eivät olleet näkemässä kyseistä vuosikymmentä. Viittausten hoksaaminen ei kuitenkaan ole edes tarpeen, sillä sarja on jo itsessään sen verran mahtava. En tahdo pilata katselukokemusta, joten kerron vain sen verran, että tässä on hirviöitä ja lapsia, joilla on supervoimia, sekä paljon 1980-luvun musiikkia. Sarja on erinomaisen viihdyttävä, ja se toimii myös mainiona englannin oppituntina.

Paras repliikki, jonka opit:Mike! I found the chocolate pudding!”

10. EastEnders

EastEnders on todennäköisesti listani yksinkertaisin mutta kieleltään monimutkaisin sarja. Se on pitkään pyörinyt saippuaooppera, joka sijoittuu Lontoon köyhempiin itäosiin. Sarjassa naapurustollinen ihmisiä elää päivittäistä arkeaan, jota värittävät moninaiset dramaattiset ja hassut hetket. Jos suunnittelet matkaa Lontooseen ja tahdot puhua kuin paikallinen, katso tämä.

Paras repliikki, jonka opit:Get out of my pub!”

Lähde oppimaan englantia paikan päälle!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin