EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä rakastaa Tokiota

10 syytä rakastaa Tokiota

Tokio on täysin ainutlaatuinen kaupunki, jossa ikivanha kohtaa upouuden. Muinaiset šintopyhätöt seisovat ylpeinä futurististen pilvenpiirtäjien vieressä, ja levollisten, kirsikkapuiden täyttämien puutarhojen laidalla kohoaa kirkkaita mainostauluja, jotka hehkuttavat uusinta teknologiaa ja huippumuotia. Tokioon liittyy valtavasti ihmettelemistä, ja poimimme joukosta kymmenen syytä, miksi kaupunkiin kannattaa ehdottomasti matkustaa – ja miksi siihen on niin helppo rakastua.

1. Ruoka

Tokio on täynnä gastronomisia iloja. Kaupungissa on ensiluokkaisia ravintoloita, joissa saa ihastella maailman parhaiden keittiömestarien taitoja, perheiden pyörittämiä ruokapaikkoja, jotka tarjoilevat maukkaita perinneannoksia, sekä katuruokakojuja, joiden herkullisia tuoksuja ei voi sivuuttaa ilman pikku maistiaisia.

Aloita Japanin erikoisuuksista, kuten tuoreesta sushista, tempurasta ja soba-nuudeleista, ja uppoudu sitten erilaisten fuusiokeittiöiden ja kansainvälisen ruoan maailmaan.

2. Kulttuuri

Kulttuuri-intoilija ei voisi milloinkaan kyllästyä Tokioon: kaupungin historialliset kohteet ja kuuluisat museot juhlistavat Japanin ikiaikaista kulttuuriperintöä, ja tapahtumakalenteri on täynnä jatkuvasti vaihtuvia näytelmiä, esityksiä, musiikkitapahtumia ja taidenäyttelyitä.

Maaliskuu on erityisen mainio aika vierailla Tokiossa, sillä tuolloin kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ja tekevät kaupungin puistoista hattaraisen vaaleanpunaisia. Kirsikkapuun kukat tunnetaan nimellä sakura, ja Japanin kulttuurissa ne edustavat ihmiselämän kaunista mutta katoavaista luonnetta.

3. Tyyli

Olipa tyylisi millainen tahansa, Tokiossa ei tarvitse arastella: tässä kaupungissa itseilmaisu vaatteiden avulla ei ole ainoastaan toivottua, vaan suorastaan palvottua.

Harajuku on vilkas, kuuluisa ostosalue, josta löytyy hienoja cosplay-kauppoja, vintagemyymälöitä ja teinimuotiin keskittyviä outlet-liikkeitä. Lisäksi kaupungin väki on mahdottoman trendikästä – jo yksi kävelyretki Tokion halki antaa niin paljon tyyli-inspiraatiota, ettei enempää voisi kaivata.

4. Futuristisuus

Tokio on maailman teknologia- ja innovaatiokeskus. Kaupunki on tupaten täynnä valoja (sen neonkylttien ja mainostaulujen rinnalla Times Square muistuttaa mummon vanhaa telkkaria), ja avaruudesta katsottuna se on yksi kirkkaimmista paikoista koko maapallolla.

Hämmästele huipputeknisiä vessoja, joissa on lämmitetyt istuimet, shoppaile viimeisimpiä laitteita yhdeksänkerroksisessa elektroniikkatavaratalossa ja hyppää huippunopeaan luotijunaan, jolla pääset hetkessä Japanin muihin kaupunkeihin. Tokiossa tuntuu helposti siltä, kuin eläisi tulevaisuudessa.

5. Perinteikkyys

Vaikka Tokiossa on hypermoderneja alueita, sillä on myös pitkä ja yltäkylläinen historia. Menitpä kaupungissa minne tahansa, lähistöltä löytyy aina upea šintopyhättö, temppeli tai suojeltu puutarha. Meiji-jingun pyhättö sijaitsee aivan Harajukun tuntumassa, ja Hie- sekä Nezu-pyhättöjen yhteydestä löytyy porraskäytävä, joka on punaisten torii-porttien reunustama – aivan kuten Kioton kuuluisassa Fushimi Inari Taisha -pyhätössä. Pakkaa siis kamera mukaan.

Älä myöskään unohda viettää Tokion-reissulla iltaa, jonka aikana elät kuin paikallinen. Suuntaa Nonbei Yokochon ravintoloihin ja baareihin: hurmaava, kätketty kuja on paperilyhtyjen valaisema ja sivussa vilkkaista turistikaduista.

6. Omituisuus

Vaikka Japanin perinteinen kulttuuri on varsin konservatiivinen, Tokio koettelee luovuuden rajoja. Toisin sanoen siellä on vaikka millä mitalla aivan kummallista tekemistä, näkemistä ja kokemista.

Puuttuuko sinulta vielä yöpaikka? Tässä avain pikkuruiseen kapselihotellihuoneeseen. Tarvitsetko sateenvarjoa, hapatettuja soijapapuja tai tölkkivihanneksia? Tokion erikoiset myyntiautomaatit ratkaisevat ongelman. Etsiskeletkö ikimuistoista illallista? Ateria robottiravintolassa on kokemus, jota et koskaan unohda.

7. Fuji-vuori

Fuji on Japanin korkein vuori ja samalla yksi maan kolmesta pyhästä vuoresta. Kirkkaina päivinä se näkyy Tokioon saakka, ja lisäksi se  sijaitsee sen verran lähellä, ettei ole mitään syytä, miksi Tokion-reissulla ei voisi matkustaa myös Fujille.

Hyppää siis junaan ja patikoi perillä Fujin huipulle: luvassa on uskomaton näkymä Tokioon ja järville, jotka ympäröivät tuliperäistä vuorta.

8. Kieli

Japanissa asustaa yli 125 miljoonaa japanin puhujaa, eli sen pääkaupunki tarjoaa mahtavat puitteet kielen oppimiseen. Lisäksi Tokioon hakeutuu matkailijoita, opiskelijoita ja ammattilaisia kaikkialta maailmasta, eli se on loistava paikka uusien ihmisten tapaamiseen, jutusteluun ja oman kielitaidon testaamiseen.

9. Hiihto ja laskettelu

Japanin lumiset talvet ja vuoristoinen maasto tarkoittavat, että Nousevan auringon maassa on loistavat mahdollisuudet hiihtämiseen ja laskettelemiseen. Tokiosta on vain muutaman tunnin matka useampiin laskettelukohteisiin, kuten Shiga Kogeniin ja Hakubaan, jossa järjestettiin myös vuoden 1998 talviolympialaiset.

10. Kuumat lähteet

Jos teet Tokiosta päiväretken jonnekin muualle, ota suunnaksi kaupunki, jossa pääset nauttimaan onsenista.

Japani sijaitsee vulkaanisella, geotermisesti aktiivisella maaperällä, joten saarivaltiosta löytyy tuhansia kuumia lähteitä. Ne tunnetaan onseneina, ja höyryävässä altaassa on ihana lillua ja rentoutua – mineraalipitoinen vesi tekee ihmeitä sekä keholle että mielelle. Huomaa, että altaassa on tarkoitus olla alasti, mutta miehille ja naisille on omat, erilliset altaansa.

Koe Tokio samalla, kun opit japania!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin