EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä rakastaa San Diegoa

10 syytä rakastaa San Diegoa

Jos et vielä haaveile San Diegoon matkustamisesta, ryhdy haaveilemaan. Tämä Etelä-Kalifornian kaupunki on nimittäin jokaisen minuutin arvoinen: sää ja shoppailumahdollisuudet ovat loistavat, päivät kuluvat pitkälti ulkosalla ja ruoka-annokset ovat niin kauniita, että niiden Instagramiin postaamiseen kuluu vähintään yhtä paljon aikaa kuin itse syömiseen. Tässä tulee kymmenen asiaa, joiden matka San Diegoon on erinomainen idea.

1. Täydelliset sääolosuhteet

Kun pakkaat San Diegoa varten, voit jättää kaikki paksut ja raskaat vaatekappaleet kotosalle. Aurinko paistaa läpi talven, ja myös kesäisin on miellyttävää, koska kaupungin ilmankosteus on alhainen ja mereltä käyvä tuuli estää elohopeaa kipuamasta turhan korkealle. San Diegon ilmasto kuuluukin USA:n leudoimpiin, ja ihanteellisen sään ansiosta paikalliset viettävät ulkona aina paljon aikaa kuin suinkin pystyvät. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että ranta kutsuu…

2. Yltäkylläinen rantaelämä

Koska San Diegon sää on niin loistava, ranta on täydellinen ajanviettopaikka kaupunkiin suuntaaville. Myös rantatarjonta on kunnossa: San Diegolla on 115 kilometriä rantaviivaa, ja seudulta löytyy sopivia paikkoja kaikenlaisiin rantahupeihin, olipa lajisi sitten surffaus, suppaus tai leijalautailu.

3. Herkullinen ruoka

San Diego on vain 25 kilometrin päässä Meksikosta, joten kaupungin ruokakulttuuriin on omaksuttu paljon vaikutteita naapurimaasta (mistä toimivat esimerkkeinä mm. kalatacot, carne asada, mole, menudo ja lukemattomat margaritat). Jos meksikolainen sapuska ei sytytä, paikallinen ruokatarjonta kattaa erinomaisesti myös muut kulttuurit. San Diegosta saa herkullisia Aasian, Lähi-idän ja Italian keittiön antimia, jotka vievät kielen mennessään.

4. Pienpanimoiden juomat ja kaupungin valot

Herkullisen aterian jälkeen ilta kaupungilla on enemmän kuin paikallaan, eikö vain? Huomaat pian, että San Diego on hurahtanut perusteellisesti käsityöläisoluisiin: kaupungissa on yli 85 pienpanimoa, mikä tekee siitä yhden USA:n tärkeimmistä panimokaupungeista. Juomanautinnon viimeistelee mahtava näköala, tilasitpa sitten oluen tai jonkin muun kurkunkostukkeen. Asetu siis mukavasti jollekin San Diegon lukuisista kattoterasseista ja vietä iltaa makusi mukaan joko rennosti tai viimeisen päälle elegantisti.

5. Loistava sijainti reissun jatkoa ajatellen

Suunnitteletko, ettet suuntaisi ainoastaan San Diegoon, vaan matka voisi jatkua myös jonnekin muualle? Se onnistuu mainiosti: San Diego on vilkas satamakaupunki, josta lähtee risteilyaluksia niin Havaijille kuin Tyynenmeren saarillekin. Lisäksi se sijaitsee lähellä Los Angelesia, San Franciscoa ja Las Vegasia (ainakin, jos asiaa tarkastellaan USA:n valtavassa mittakaavassa). Jos kaipaat lisää ideoita viikonloppuretkiä varten, pidä mielessä ainakin viinitilat, joita löytyy San Pasqualin ja Ramonan laaksoista sekä San Diegon piirikunnan viiniseudulta.

6. Birch Aquarium

Jos haaveilet meribiologin urasta tai rakastat merta muuten vain, Scripps Institution of Oceanographyn ylläpitämä Birch Aquarium on varmasti mieleesi. Se on pienempi kuin valtaisat merimaailmat, jotka lähinnä karmivat selkäpiitä. Suuntaa siis tänne, jos tahdot nähdä haita, merihevosia ja merilevämetsiä ja seurata, kuinka asiantuntijat tutkivat meren ekosysteemejä ja niiden reaktioita ilmastonmuutokseen.

7. Instagram-auringonlaskut

Jos San Diegon auringonlaskuja pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi ”vau” – violetin, sinisen, vaaleanpunaisen ja oranssin sävyissä hehkuva taivas on kerrassaan henkeäsalpaava näky. Pakkaa siis mukaan rento piknik ja suuntaa jollekin kaupungin parhaista katselupaikoista. Näihin kuuluvat ainakin Ocean Pier, Crystal Pier ja Coronado Beach.

8. Kajakkimelonta- ja snorklailumahdollisuudet

Rakastatko kajakilla melomista? Tai oletko ainakin melko varma, että rakastaisit, kun vain pääsisit kokeilemaan?

Koska San Diegoon kuuluu niin paljon rannikkoa, meren ääreltä löytyy väistämättä loistavia vierailukohteita. Oma suosikkimme on La Jollan rantaseutu, missä voit meloa meriluolissa ja snorklailla (täysin harmittomien) leopardihaiden lomassa, kun ne saapuvat alueen vesiin synnyttämään.

9. Luova kaupunkisuunnittelu

San Diegossa on keksitty, miten tyhjät, vanhat kaupunkitontit saa muutettua puoleensavetäviksi vierailukohteiksi. Käy tutustumassa SMARTS Farmin puutarhanhoito-opastukseen sekä tuoreiden maataloustuotteiden ja kukkien valikoimaan, leiki koiran kanssa Quartyardissa tai vilvoittele Waterfront Parkin suihkulähteissä.

10. Balboa Park

Jos tahdot tutustua Balboa Parkiin perusteellisesti, varaa urakkaan reippaasti aikaa: puistoon kuuluu reilut 485 hehtaaria viheralueita, yli 15 museota sekä lukuisia muita käyntikohteita, kuten San Diegon eläintarha, golfkenttä, puutarhoja ja kauppoja sekä kopio Shakesperaren Globe-teatterista. San Diegon kuuluisin kaupunkipuisto onkin huomattavasti suurempi kuin New Yorkin Central Park. Mikä sitten on paras tapa alueen koluamiseen? Suuntaa paikalle iltapäivästä, etene kaikessa rauhassa äläkä pihistele kahvin määrässä.

Lähde kielikurssille San Diegoon!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu