EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Pikaopas: Mitä tehdä yksin Lontoossa

Pikaopas: Mitä tehdä yksin Lontoossa

Matkustelusta tulee tavallisesti mieleen reissu, joka tehdään kavereiden, perheen tai seurustelukumppanin kera. Elämään mahtuu kuitenkin myös monia tilanteita, jolloin matkaan kannattaa lähteä itsekseen. Kun seurana ei ole ketään muuta, Lontoon kaltainen suurkaupunki voivat tuntua aluksi hieman pelottavalta. Se on kuitenkin myös tupaten täynnä jännittävää tekemistä ja näkemistä – sekä tietysti uusia ihmisiä, joihin voit tutustua. Kokosimme kuusi vinkkiä siihen, kuinka kuluttaa aikaa Lontoossa, jos olet yksin reissussa.

1. Käy omaperäisissä baareissa ja ravintoloissa

Tämä voi kuulostaa hieman kliseiseltä, mutta kuten aina sanotaan, Lontoossa on uskomaton määrä omaperäisiä ravintoloita. Mainio esimerkki tästä on Mayfairissa sijaitseva, Mr Fogg’s Residence -niminen baari, jollaista tuskin löytyy mistään muualta. Paikka huokuu viktoriaanista tunnelmaa, ja sitä koristavat eri puolilta maailmaa haalitut antiikkitavarat ja -esineet. Lisäksi baarin cocktailit kuuluvat kaupungin maukkaimpiin. Jos satut kyseiselle seudulle lauantaina tai sunnuntaina neljän jälkeen, pistäydy Mr Fogg’s Residencen iltapäiväteelle, joka ei ole aivan sellainen kuin odottaisi.

Kaipaatko vielä ainutlaatuisempaa kokemusta? Jos fanitat Orange Is The New Blackia tai muita vastaavia sarjoja, Shoreditchin Alcotraz on sinua varten. Alctoraziin passitetut vierailijat – tai siis vangit – salakuljettavat sisään viinaa, josta tehdään herkullisia cocktaileja salakapakan henkeen. Lisäksi jokaiselle annetaan oranssi haalari, joka auttaa pääsemään vankilatunnelmaan.

2. Mene katsomaan musikaalia

Musikaali on täydellinen ohjelmanumero yhden hengen treffeille: jutustelulle ei ole tarvetta, vaan voit yksinkertaisesti nauttia edessäsi avautuvasta spektaakkelista. Lontoossa on valtava valikoima mahtavia musikaaleja, joiden kirjo ulottuu Oopperan kummituksen kaltaisista klassikoista uudempiin hittituotantoihin, kuten Wickediin ja Leijonakuninkaaseen. Jos lippujen hinta huolettaa (se voi tosiaan ajoittain nousta melko korkeaksi), suosittelen lämpimästi TodayTix-nimistä sovellusta. Sen avulla löydät viime hetken tarjouslippuja varsin edullisesti.

3. Ihaile Lontoota katolta käsin

Yksi parhaista tavoista nauttia Lontoosta on ihailla sitä ylhäältä päin. Esimerkiksi Tate Modern -museosta avautuu kaunis näkymä kaupunkiin. Kun kipuat rakennuksen huipulle, Thames-joki ja St. Paul’s Cathedral näyttävät suorastaan henkeäsalpaavilta. Samalla reissulla pääset luonnollisesti tutustumaan myös itse museoon ja sen mahtavaan modernin taiteen kokoelmaan.

Jos Lontoo näyttää mielestäsi hienommalta Thamesin vastarannalta käsin, kannattaa suunnata One New Change -ostoskeskuksen kuudenteen kerrokseen. Siellä pääset katselemaan St. Paul’s Cathedralia lähietäisyydeltä – ilmaiseksi.

4. Lähde kävelylle epätavanomaiseen puistoon

Jos Lontoo-reissullesi sattuu mukavan aurinkoinen sää, vieraile jossakin kaupungin lukuisista puistoista. Niistä kuuluisimmat, kuten Hyde Park ja Green Park, ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia (ne ovat suuria ja upeita ja tarjoavat tervetulleen tauon kaupungin vilinään), mutta tarjolla on myös kauniita, kätketympiä viheralueita. Esimerkiksi Saint Dustain on vanha kirkko, joka on muutettu yleisölle avoimeksi puutarhaksi. Paikka sijaitsee East Church Gardenissa, London Bridgen ja Tower of Londonin välimaastossa.

5. Nauti British Libraryn hiljaisuudesta

Lontoo on hektinen kaupunki, mutta British Libraryssa vallitsee rauha ja hiljaisuus. Kun vietät verkkaisen aamun kirjastolla, sinusta alkaa pian tuntua, kuin olisit aito lontoolainen. Voit opiskella, lukea tai tehdä töitä läppärillä ja hakea välillä maistuvan cappuccinon rakennuksen edustalla sijaitsevasta kioskista.

6. Anna bussin johdattaa

Kun matkustelen yksikseni, vietän aikaani mieluiten niin, että hyppään sattumanvaraiseen bussiin, ajelen ympäriinsä ja katselen ikkunoista, mitä kaikkea mahtavaa kaupungista löytyykään. Kun bongaan paikan, josta pidän erityisen paljon, jään pois kyydistä ja suuntaan sinne. Lontoossa näkymät ovat erityisen hienot kaksikerroksisten bussien eturivistä. Odota siis vuoroasi, jotta pääset istumaan juuri kyseisille paikoille.

Kaksikerroksinen bussi Lontoon kadulla

Lähde kielikurssille Lontooseen!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu