EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Netflixin parhaat jouluelokuvat, joita katsellessa opit myös englantia

Netflixin parhaat jouluelokuvat, joita katsellessa opit myös englantia

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella, Netflix-leffa valittu ja… aika kieltä oppia?

Kyllä vain! Jos sinulla ei ollut vielä tarpeeksi syitä ahmia Netflixin tarjontaa, meillä on sinulle lahja: kun katsot leffoja opiskelemallasi kielellä, saatat hyvinkin edistyä tavallista nopeammalla tahdilla. Elokuvat opettavat seuraamaan vieraskielistä keskustelua ja auttavat aksentin hiomisessa, vaikka vaivannäkö on niin vähäistä, ettet joudu edes nousemaan sohvalta.

Varaa siis kasa naposteltavaa, ota mukava asento ja ala laita leffa pyörimään: poimimme Netflixin parhaat jouluelokuvat, joita katsellessa oppii myös englantia.

1. Holidate

Toisilleen tuntematon mies ja nainen ovat tympääntyneet siihen, että heidän täytyy osallistua erilaisten juhlapyhien viettoon yksin. He päättävät siis toimia vuoden ajan toistensa seuralaisina ja mennä jokaisiin juhliin yhdessä. Järjestely on tarkoitus toteuttaa puhtaasti kaveripohjalta, mutta syvenevätkö tunteet matkan varrella? Syvenevät tietysti.

Kannattaako leffa sitten katsoa, vaikka loppuratkaisun voi arvata jo tässä vaiheessa? Kannattaa, ehdottomasti.

Holidate saa lisäplussaa siitä, että toisella pääosan näyttelijällä on amerikkalainen ja toisella australialainen aksentti. Pääset siis kuulemaan molempia puhetapoja rinnakkain.

2. Jouluprinssi (A Christmas Prince)

Tämä Netflix-leffa on yllättävän monen salainen pahe. Jos etsit jouluista satuelokuvaa etkä häiriinny siirappisuudesta, Jouluprinssi sopii sinulle. Luvassa on muun muassa lumipallosotaa talven ihmemaassa, muinaisia linnoja ja kuninkaallisia tanssiaisia.

Mikä parasta, Jouluprinssin ympärille on rakennettu kokonainen trilogia. Jos siis ihastut elokuvaan, sinua odottaa kaksi jatko osaa – joista kumpikin sijoittuu luonnollisesti joulun aikaan.

3. Dash & Lily

Tämä ei ole oikeastaan leffa, vaan jouluteemainen sarja. Mutta sehän vain tarkoittaa, että saat viettää enemmän aikaa hahmojen parissa ja perehtyä heidän kielenkäyttöönsä erityisen huolella!

Dash & Lily on leikkisä sarja, josta tulee hyvälle mielelle. Kukapa ei rakastaisi kunnon sarjamaratonia – varsinkin silloin, kun tapahtumapaikkana on New York?

4. Bad Moms 2 (A Bad Moms Christmas)

Tätä katsoessa naurat niin kovasti, että meinaat tikahtua popcorneihisi. Bad Momsin jatko-osan nokkelat, vauhdikkaat keskustelut ovat myös omiaan modernien slangi-ilmausten sekä mutkikkaamman kielen omaksumiseen.

Leffa, jossa esiintyy Mila Kunis, on aina hyvä idea – jopa joululeffa. Tiesitkö muuten, että englanti ei ole Milan äidinkieli?

5. Let It Snow – Kolme talvista rakkaustarinaa

Let It Snow seuraa nuoria hahmoja, jotka pohdiskelevat tunteitaan erilaisten ihmissuhteiden puhjetessa kukkaan. Leffassa on jouluista teiniangstia, joka on lämminhenkistä, hupaisaa ja paikoitellen jopa hieman kaunista.

Jos tahtoisit oppia erilaisia fraaseja, joita ei löydy englannin oppikirjoista, Let It Snow on mainio valinta. Suosikkisitaattimme: “Snow hides a lot, it’s like the spanx of weather.”

6. Artturi Joulu – Joulupukin poika (Arthur Christmas)

Artturi Joulu on hurmaava, taianomainen animaatio, joka täyttyy riemukkaasta joulutunnelmasta ja lämmittää synkintäkin mieltä. Se kertoo Joulupukin pojasta, jonka täytyy toimittaa lahjat ainoalle Pukin unohtamalle lapselle. Tarinaa ja kieltä on todella helppo seurata, joten leffa sopii mainiosti katsojille, jotka ovat vasta englannin opintojensa alkutaipaleella.

7. Joulusafari (Holiday in the Wild)

Kun Netflixin parhaat jouluelokuvat laittaa rinnakkain, Joulusafari on sikäli virkistävä tapaus, että siinä ei näy juuri lainkaan lunta – se kertoo rakkaustarinaa Sambian syrjäseutujen upeissa maisemissa. Muut joulukliseet ovat vahvasti läsnä, mutta niistäkin selviää helpommin, kun saa katsella suloisia norsuvauvoja.

8. Joulukalenteri (The Holiday Calendar)

Joulukalenterin juoni on todella ennalta-arvattava (spoileri: lapsuuden parhaat ystävykset kohtaavat uudelleen ja rakastuvat jouluna), mutta se helpottaa dialogin seuraamista. Lisäksi mukana on maaginen adventtikalenteri, joka pystyy ennustamaan tulevan. Mukavia katseluhetkiä!

Tahtoisitko panostaa englannin taitoosi oikein kunnolla?Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin