EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Näin pakkaat kuin ekspertti – 6 vinkkiä kokeneilta matkaajilta

Näin pakkaat kuin ekspertti – 6 vinkkiä kokeneilta matkaajilta

Oletko koskaan löytänyt itseäsi tilanteesta, jossa survot hätäisesti satunnaisia vaatteita laukkuusi, kun lentokentälle lähtöön on enää pari tuntia aikaa? Vai oletko ehkä sitä tyyppiä, joka pakkaa viikkotolkulla ja pohtii monta päivää, mitkä kengät sopisivat kaikista parhaiten valitsemiisi farkkushortseihin? Kuulostaa siltä, että saatat tarvita hieman pakkausvinkkejä.

Pakkaaminen voi olla turhauttavaa ja johtaa hikoiluun ja hiusten repimiseen – etenkin, jos sitä joutuu harrastamaan kovin usein – mutta asian ei välttämättä tarvitse olla näin. Kysyimme EF:n ahkerimpiin kuuluvilta reissaajilta, mitkä ovat heidän parhaat pakkausvinkkinsä, ja kokosimme vastaukset kuuden kohdan listaksi. Ota nämä käyttöön, ja ennen kuin huomaatkaan, pakkaat itsekin kuin ekspertti.

1. Tom: Ota pakkaaminen kevyesti

Ajoita pakkaaminen lähtöä edeltävään iltaan, ja mikä tärkeintä: pakkaa kevyesti. Vaatteiden valitsemisprosessi käy huomattavasti helpommin, kun noukit kaapista useimmin käyttämäsi vaatekappaleet ja asukokonaisuudet sen sijaan, että penkoisit läpi koko vaatevarastosi. Unohtuiko jotakin kotiin? Ei huolta – muista, että pystyt useimmiten ostamaan korvaavan tuotteen paikan päältä (minkä lisäksi saat uuden takin/hatun/kenkäparin kotiintuomisiksi!).

2. Narae: Rullaa ja rullaa

Yritä mahduttaa tavarasi pieneen, pyörillä rullaavaan matkalaukkuun, ja muista myös rullata vaatteesi viikkaamisen sijasta. Tämä säästää paljon tilaa ja estää vaatteita rypistymästä. (Katso, kuinka pakkaamisekspertit hoitavat homman.) Erilaiset pikkutavarat, kuten korut ja hammasharjat, kannattaa säilöä omiin suljettaviin muovipusseihinsa – näin ne pysyvät puhtaina ja järjestyksessä.

3. Lena: Kokeile paikallista kosmetiikkaa

Matkalaukkusi jää kevyemmäksi, kun jätät isot shampoo- ja voidepurkit kotiin. Jos et löydä hotellihuoneesta tarvitsemiasi tuotteita (tai matkakumppanisi ei ole halukas jakamaan omistaan), pistäydy paikallisessa apteekissa tai supermarketissa ja osta purnukat paikan päältä.

4. Madeleine: Ole harkitsevainen

Suunnittele mukaan pakattavat tavarat huolella, jotta et kanna mukanasi mitään sellaista, mitä et välttämättä
käytä koko reissun aikana. Aloita miettimällä, mitä ilman et pärjäisi; omassa tapauksessani tälle listalle kuuluvat ainakin juoksukengät, uikkarit, kirja ja aurinkolasit. Siirry sitten suunnittelemaan asuja, jotka kattavat kaikki matkaasi liittyvät tilanteet, ja analysoi, missä määrin eri vaatekappaleet toimivat tilanteesta toiseen. (Voiko valitsemasi hameen yhdistää pariin eri toppiin? Jos ei, jätä se pakkaamatta.) Varaa muutama päivä valintojesi uudelleenarviointiin, ja pysy lujana: älä sujauta laukkuun hetken mielijohteesta vaatteita, joita et tule kuitenkaan käyttämään. Tämä voi olla haastavaa – etenkin, jos matkalaukku näyttää puolityhjältä – mutta vastusta kiusausta!

5. Kaisa: Varaudu yllätyksiin

Matkustelu on sujuvinta pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta jos sinun täytyy ottaa mukaan myös kookkaampi matkalaukku, pakkaa aina yksi vaihtovaatekerta myös käsimatkatavaroiden puolelle. Se tulee tarpeeseen, jos ruumalaukkusi päättää saapua perille kiertotietä ja vietät kohteessa pari päivää pelkkien käsimatkatavaroiden voimin. (Ethän tahdo olla se tyyppi, joka käyttää samoja alusvaatteita kolme päivää perätysten?) Lisävinkki: Ota talteen uusien kenkien ja laukkujen mukana tulevat kangaspussukat ja hyödynnä ne erilaisten pikkuasioiden, kuten sukkien ja bikineiden pakkaamisessa. Muista ottaa mukaan myös yksi ekstrapussi likapyykkiä varten.

6. Katya: Aloita olennaisimmasta

Lähde pakkaamisessa aina liikkeelle perusasioista, jotta voit olla varma, että tärkeimmät tavarat ovat mukana. Kerää siis laukkuusi passi, maksukortit, puhelin ja laturi, kuulokkeet, meikit, purkkaa, nenäliinoja, laastareita ja särkylääkkeitä, ennen kuin siirryt muihin olennaisuuksiin, kuten suosikkikorkkareihisi – kuka tietää, millaisia juhlia, tapaamisia ja tilaisuuksia reissusi varrelle saattaa sattua!

Pakkaa laukkusi ja lähde oppimaan kieltä ulkomaille!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin