EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Sydneyn tärkeimmät nähtävyydet: 10 must-see kohdetta

Sydneyn tärkeimmät nähtävyydet: 10 must-see kohdetta

Jos suunnittelet matkaa kaukaiseen Australiaan, maan suurin kaupunki Sydney on hyvä valinta ensimmäiseksi kohteeksi. Sydney on tulvillaan kuuluisia nähtävyyksiä ja kauniita rantoja, jotka näyttävät hyvältä Instassa ja tarjoavat sitäkin parempia muistoja.

Mikäli haluat kokea oman annoksesi rentoa Aussi-elämää, sinulla kävi tuuri. Kokoamamme pikaopas esittelee Sydneyn tärkeimmät nähtävyydet. Ota kuppi kahvia, lue läpi ja oletkin jo valmis pakkaamaan laukkuja.

1. Sydney Harbour Bridge

Sydneyssä ei voi vierailla katsastamatta historiallista Harbour Bridgeä. Sen huippu on 134 metriä merenpinnan yläpuolella ja adrenaliinia janoavat voivat kävellä sen yllä osallistumalla BridgeClimbiin. Voit myös uida North Sydney Olympic Poolissa, josta on upeat näkymät sillalle tehden siitä todennäköisesti maailman parhaan ulkoilma-altaan.

2. Bondi Beach

Jos haluat hankkia rusketusta tai olet valmiina tarttumaan surffilautaan, Bondi Beach on varma valinta. Nauti merituulesta ihollasi, valkoisesta hiekasta varpaillasi ja aaltojen kohinasta korvissasi yhdellä Australian kuuluisimmista rannoista. Jos nälkä yllättää, pistäydy Bucket List -ravintolassa, joka tarjoilee mereneläviä aivan rannan tuntumassa.

3. Sydneyn Oopperatalo

Yli 40 näytöstä viikossa esittävä Sydneyn Oopperatalo tarjoaa jokaiselle jotakin. Varmasti koko Australian kuuluisin rakennus tarjoaa ihastuttavaa arkkitehtuuria ulkoa ja sisältä.

4. Chippendale District

Luovista aloistaan tunnettu Chippendale District on lukemattomien mahdollisuuksien kohde taiteesta pitäville. Suuntaa Acecrombie Streetin moderneihin taidegallerioihin, kuten Galerie Pompomiin, jossa nuoret taiteilijat esittelevät teoksiaan videoiden, maalausten ja modernien installaatioiden muodossa. Jos haluat hyvää kahvia ja ruokaa, kävele Kensington Streetille ja pistäydy kahvilassa nimeltä Glider KS. Tämä espressoa ja aasialaisia makuja yhdistävä kuppila tarjoilee kaikkea kahvista tuorepuristettuihin mehuihin.

5. Carriageworks

Australian suurin ja monipuolisin taidekeskus Carriageworks on kiinnostava kokoelma eri taiteilijoiden töitä. Viikolla voit pistäytyä hankkimassa päivän kulttuuriannoksen jostain ilmaisista näyttelyistä. Lauantaisin paikka muuttuu markkinapaikaksi, jossa on tarjolla New South Walesin territorion viljelijöiden ja käsityöläisten tuotteita. Huippupaikka, jos haluat hankkia lähiruokaa illallista varten.

6. Royan National Park

Jos haluat ihastella luontomaisemia, Royal National Park on ykköskohde. Puistossa voit niin kalastaa vuoristopuroissa, viettää iltapäivän bongaillen lintuja puiston yli 300 lajin joukosta tai nähdä valasparvia rannikon tuntumassa. Mitä tahansa etsitkin, varaudu unohtumattomaan seikkailuun ja muista ottaa kamera mukaan.

7. Bare Island

Botany Bayssa sijaitseva saari sai nimensä vuosisatoja sitten löytöretkeilijän kuvaillessa paikkaa ”pieneksi, paljaaksi saareksi”. Brittiläiset kolonialistit huolestuivat vuonna 1885 Venäjän mahdollisista valloitusaikeista, ja rakensivat saarelle linnoituksen suojaamaan Botany Bayta (joka tunnetaan myös Sydneyn takaovena). Nykyisin Bare Island Fort on sotilaallinen nähtävyys ja se esiintyi myös Mission: Impossible 2 -elokuvassa. Opastetut kierrokset tutustuttavat sinut kauniiseen saareen ja sen rikkaaseen historiaan.

8. Glebe Markets

Jos etsit vintagea henkivää täydennystä vaatekaappiisi, Glebe Market on place-to-be. Joka lauantai kello 10-16 löytöjen metsästäjät parveilevat vaate-, ruoka- ja käsityökojujen keskellä nauttien samalla katusoittajien taidokkaista esityksistä. Gleben alueen rento tunnelma, viehättävät kirjakaupat, ravintolat ja baarit vetävät puoleensa myös läheisten yliopistojen opiskelijoita. Kaipaatko hengähdystaukoa torikierroksen jälkeen? Nappaa flat white kirjakauppa Sapphosta, joka on päivisin kahvila ja iltaisin viinibaari.

9. Keskusta eli CBD

Vilkas Sydneyn keskusta on luonnollisesti liike-elämän keskus, joka tarjoaa shoppailun ja ruoan ystäville lähes mitä tahansa. Vietä iltapäivä keskustan kauppoja kierrellen ja suuntaa illan tullen syömään läheiseen Darling Harbouriin. Yhtä viehättättävä kuin nimensä, Darling Harbour on lukemattomia eri tyylejä edustavien ravintoloitten koti. Yökukkujat voivat viipyä myöhään, sillä alueella on paljon cocktail-baareja, joista on hyvät näkyvät vastarannalle.

10. Lavender Bay

Kolme kilometriä pohjoiseen Sydneyn keskustasta tarjoaa yhden kaupungin kauneimmista näkymistä. Lavender Bayn todellinen helmi on Wendy’s Secret Garden. Paikka juontaa juurensa Wendy Whiteleyhin, joka suri miehensä kuolemaa kunnostamalla vanhasta junavarikosta ihmeellisen kaunista paikkaa. Viikunapuiden, saniaisten ja kukka-asetelmien keskeltä voit katsella edessä siintävää satamaa – kuin kauniin vihreän kehyksen reunustamana.

Kielikurssille Sydneyyn?Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu