EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Vancouverin 10 kätkettyä helmeä

Vancouverin 10 kätkettyä helmeä

Kyllä: siellä voi lasketella, patikoida ja purjehtia katsomaan paikallista miekkavalaiden laumaa. Vancouver on kuuluisa tietyistä asioista, mutta kaupungissa voi viettää aikaansa myös tavoilla, jotka ovat huomattavasti harvempien tiedossa. Ota siis muistiin nämä vähemmän tunnetut nähtävyydet ja käyntikohteet, jotka jokaisen Vancouverin-matkalaisen kannattaa ehdottomasti kokea.

1. Kiipeilypuu

Luit oikein! Cambien ja King Edwardin lähistollä kasvaa puu, joka on kerrassaan mahtava. Siinä kohtaavat luontoäidin voima ja ihmiskunnan kekseliäisyys: puussa on jykevä runko ja tusinakaupalla paksuja, tasavälein kasvavia oksia, ja ihmiset ovat kustomoineet sitä riippumatoilla, rengaskeinuilla ja kiipeilyverkoilla. Tuloksena on varsinainen puumailman legenda.

2. The Shameful Tiki Room

The Shameful Tiki Room on yksi Vancouverin cooleimmista baareista, ja sitä voi todellakin kutsua ”kätketyksi” helmeksi – paikka on nimittäin kätketty tietoisesti, eikä sitä tunnistaisi julkisivun perusteella baariksi. Tämä tarkoittaa, että sisälle löytävät ainoastaan vinkin saaneet paikalliset ja matkailijat, jotka ovat tehneet perusteellista tutkimustyötä.

Jos onnistut bongaamaan pienen kyltin, joka osoittaa baarin sisäänkäynnin, luvassa on herkullista ruokaa ja cocktaileja tiki-tyylisissä puitteissa – usein elävän musiikin tahdittamana.

3. VanDusenin kasvitieteellinen puutarha ja pensaslabyrintti

Keskellä Vancouverin vilskettä piilee rauhallinen keidas, joka tulvii kauniita kasvikunnan hienouksia jokaiselta maailmankolkalta. VanBusenin kasvitieteellinen puutarha on mainio valinta, kun tahdot paeta hektistä kaupunkiarkea. Alueelta löytyy myös elisabetinaikainen, eksoottisten havupuiden ympäröimä pensaslabyrintti, jota on hauska ratkoa kaveriporukan voimalla.

4. The Naam -ravintola

Tämä kasvisravintola on etenkin nuorten ja opiskelijoiden suosiossa. The Naam on vielä tuntematon useimmille turisteille, joten pöydän saaminen ei ole erityinen haaste ja paikan herkullisia kasvis- ja vegaaniruokia saa popsia ilman suurempia ruuhkia.

The Naam valmistaa annoksensa tuoreista, paikallisista aineksista – kuten tofusta, luomumustikoista ja vapaan kanan munista – ja se on loihtinut herkullisia aamiaisia, brunsseja ja illallisia jo yli 50 vuotta.

5. Southlands

Jos tahdot kokea toisenlaisen Vancouverin, suuntaa Southlandsin kaupunginosaan, jossa kohtaavat trendikkään urbaani ympäristö sekä idyllinen maalaiselämä. Seudulla on joukko kauniita taloja ja Instagram-kelpoisia perinnekartanoita, joiden ympärillä laiduntaa hevosia, ja sen kadut ovat ikivanhojen puiden reunustamia.

Vaikka Southlands on vain lyhyen matkan päässä keskustasta, se tuntuu aivan toiselta maailmalta. Kesäkuukausina alueella kaupataan viikoittain tuoreita maataloustuotteita.

6. Greenheart TreeWalk

Vancouverin UBC Botanical Gardenin kohokohtiin kuuluvat ehdottomasti kapeat, puiden väliin ripustetut kävelysillat. Greenheart TreeWalkilla kierrät puiden latvuksissa ja pääset ihastelemaan lähietäisyydeltä douglaskuusia, setripuita ja jättipihtoja, jotka ovat rannikon lauhkean sademetsävyöhykkeen kotoperäisiä lajeja.

Riippuvilla kävelysilloilla voi kivuta jopa 20 metrin korkeuteen, ja näköala on ehdottomasti kaupungin parhaita.

7. Fraser River Park

Vancouverissa vesi on jatkuvasti läsnä – haasteena on tietää, missä siitä saa nauttia ilman ruuhkia.

Eräs seesteisempi jokimaisema löytyy Fraser River Parkista. Rauhallisella viheralueella kulkee laudoitettu kävelyreitti, jolla ei vedä yhtä paljon väkeä kuin Kitsilano Beachin ja English Bayn vastaavat, ja maisema on

8. Pink Alley

Vancouverin kantakaupungista löytyy kuja, joka on laitettu täysin uuteen uskoon. Uudistustyö toteutettiin niin taidokkaasti, että Pink Alley sai jopa kansainvälisen palkinnon, joka myönnetään poikkeuksellisen hienoille julkisille tiloille.

Pink Alleyn seinät ja lattia on maalattu – oikein arvattu – vaaleanpunaisen eri sävyillä. Se juhlistaa visuaalista tarinankerrontaa, graffiteja ja katutaidetta, ja värikäs, kätketty kuja saa väistämättä hyvälle mielelle.

9. Rennie Museum

Tämä yksityinen taidemuseo sijaitsee Chinatownissa, ja vaikka se avasi ovensa vasta vuonna 2009, paikka on jo nyt yksi kulttuuri- ja taideintoilijoiden suosikeista.

Rennie Museum on tuonut Vancouveriin vaikuttavan nykytaiteen kokoelman. Näytillä on maalauksia ja valokuva- ja videotaidetta yli 370 artistilta, ja tiloista löytyy myös kaunis kattoterassi, joka on kuin piilotettu keidas keskellä kaupunkia. Lisäksi sisään pääsee maksutta.

10. Habitat Island

Kanadan upeaa luontoa voi aistia myös kaupungin alueella. Maaseudulla kulkee toki lukuisia patikkapolkuja, mutta Habitat Island löytyy aivan Vancouverin Hinge Parkin edustalta. Luonnontilainen niemimaa on ihmisten tekoa, ja sen suunnittelun ajatuksena oli tuoda urbaaniin maisemaan pala luontoa.

Habitat Islandille kuljetaan pienen sillan ylitse, ja alueella on pieniä rantoja, metsä ja pensaita. Täällä luonto – ja linnut – saavat kukoistaa vapaasti.

Alkoiko Vancouver houkutella?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa