EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Viikonlopun kuumin aihe: matkailu

Viikonlopun kuumin aihe: matkailu

Mikäli liikut pääkaupunkiseudulla, olet varmasti jo huomannut valtavan määrän matkailuun liittyviä mainoksia joka puolella. Näin tammikuun lopussa matkailu nousee aina kuumaksi puheenaiheeksi ja hyvästä syystä! Nyt jo käynnissä olevat Matkamessut, Pohjoismaiden suurimmat, tuovat Helsingin messukeskukseen satoja näytteilleasettajia, vierailijoita ja upeita tarjouksia tulevan vuoden matkoista!

Me toimiston väki (yllättäen) matkustelemme aika paljon ja sainkin kollegani Kateriinan jakamaan oman tarinansa teidän kanssa. Voit lukea Kateriinan tarinan alta:

“On hyvin vaikea päättää, mikä kaikista uskomattoman hienoista maailman paikoista olisi oma suosikkini. Ykköskokemusteni kärkeen pääsevät ainakin perulainen ja bolivialainen kulttuuri (kyllä, ihmiset pukeutuvat ja näyttävät juuri siltä kuin kuvissa!), pienet kylät Himalajan vuoristossa (vetävät vertoja jopa rakastamilleni Keski-Euroopan alppikylille), snorklausparatiisit Indonesiassa, uskomaton vieraanvaraisuus Vietnamissa, kiehuvan kuumaa vettä pulppuava hot water beach sekä tulivuorivaellus Uudessa-Seelannissa, maailmanluokan surffikisat Hawaijin talviaalloilla sekä Etelä-Amerikan helmet Machu Picchu ja Rio de Jaineiro. Ja tietysti uhkarohkea laskuvarjohyppy Meksikossa.

Matkustaessani nautin yleensä eniten paikoista ja tilanteista, jotka ovat jollain tapaa haasteellisia: rinkan katoaminen, fyysisestä rasituksesta johtuva pahoinvointi, tärkeän sähköpostitilin lukkiutuminen, tien sortuminen keskellä erämaata, ilman majapaikkaa jääminen, lennon peruuntuminen, jopa ahdistavalta tuntuva erilaisuus, likaisuus ja karuus, ruokamyrkytykset hotelleissa, joissa ei ole vettä tai sähköä, parasiitit, loiset ja ameeba, vuoristotauti ja happihoito, neljän päivän tiputus klinikalla jossa hoitajien kanssa ei ole yhteistä kieltä  – tällaiset kokemukset kasvattavat ja jäävät parhaiten mieleen. Näihin muistoihin palaan päivittäin arjen keskellä.

Koska olen oppinut saamaan parhaat kiksit nimenomaan vastoinkäymisistä ja itseni haastamisesta, liittyy suosikkikohteeni tietysti tällaiseen muistoon. Valintani on siis Refugio Frey! Tämä pieni argentiinalainen vuoristomaja sijaitsee 1700 metrin korkeudessa lähellä Barilochea Patagonian pohjoisosassa lähellä Chilen rajaa. Vaellusreitti Refugio Freylle ei itsessään ole haastava, mutta todellisen saavutuksen majalle pääsemisestä tekivät olosuhteet: reppureissaajan yksinkertaisiin varustuksiin kuuluivat toki kevyet vaelluskengät, mutta vuoristossa alkanut lumisade yllätti puuvillalegginsseihin pukeutuneen verrattain kokemattoman trekkaajan. Majapaikan jo häämöttäessä mäen päällä ei onneksi kauaa tarvinnut miettiä, kahlatako läpi hyisen vuoristojoen vai kääntyäkö takaisin. Majan kamiinan edessä lämmitellessä ei voinut kuin ihmetellä, miten siistiä elämä voi olla. Ja kengätkin kuivuivat parissa päivässä!”

Hauskoja reissuhetkiä!

GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa