EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 kaupunkia, joihin kannattaa reissata vuonna 2020

10 kaupunkia, joihin kannattaa reissata vuonna 2020

Tahdotko täyttää vuoden 2020 unohtumattomilla reissuilla ja seikkailuilla, mutta et oikein tiedä, minne suunnata? Ei huolta – me tiedämme! Tässä tulee näkemyksemme siitä, mitkä ovat vuoden 2020 parhaat matkakohteet.

1. Pietari

Pietari on rakennettu yli sadalle saarelle, ja Neva-joen mittava kanaaliverkosto ulottuu kaupungin joka nurkalle. Lisäksi se on tunnelmaltaan eurooppalaisempi kuin isoveljensä, suurempi ja vanhempi Moskova. Ei siis ihme, että kaupungista puhutaan toisinaan ”Pohjolan Venetsiana”.

Täällä homman nimi on upea arkkitehtuuri. Pietari oli aikanaan Venäjän rikkaimpien ja vaikutusvaltaisimpien sukujen kotipaikka, ja tänä päivänä se lumoaa matkailijat sipulin muotoisten kupolien koristamilla kirkoilla, keisarillisilla palatseilla ja mahtavilla balettiteattereilla. Tämä kohde on ehdottomasti historiasta ja kulttuurista pitävien mieleen.

2. Perth

Australian-matkaa suunnittelevat reissaajat tähtäävät usein itään Gold Coastille. Mutta minne unohtui länsi? Ole fiksumpi kuin perusturisti ja matkusta itse Perthiin, joka on vähemmän tunnettu mutta silti äärettömän cool.

Länsi-Australian pääkaupunki on rakennettu aivan meren äärelle, ja sieltä löytyy niin monia trendikkäitä brunssipaikkoja, salaisia baareja ja kätkettyjä puutarhakahviloita, ettei tekemisestä tule varmasti puutetta. Lisäksi rannikolla on loputtomasti hiekkarantoja, kuvankauniita pikkupoukamia ja suojeltuja merialueita, jotka kutsuvat puoleensa snorklailijoita.

3. San Diego

Vaikka Los Angeles tunnetaan supertähdistä ja Hollywoodin säihkeestä, Kalifornian coolein kaupunki on itse asiassa San Diego. Täällä syödään tuoreita kalatacoja, harrastetaan joogaa SUP-laudoilla ja surffaillaan rannalla auringonlaskuun saakka.

Miksi lähtisit bongaamaan julkkiksia, kun voit ihailla rannikon edustalla vaeltavia harmaavalaita ja niiden poikasia tai suunnata rannalle, joka on täynnä auringossa pötköttäviä ja aaltojen pärskeessä leikkiviä merileijonia?

4. Madrid

Madridissa yhdistyvät klassinen kulttuuri ja kosmopoliitti kaupunkielämä. Täällä puiden reunustamat bulevardit johdattavat kulkijaa tarkkaan trimmatulta viheralueelta toiselle, ja matkan varrella ohitetaan hipsterihenkisiä kaupunginosia, jotka lymyävät eleganttien rakennusten ja historiallisten aukioiden lomassa.

Päivisin Madrid on rennon leppoisa, mutta öisin se täyttyy energiasta. Kaupunki sopiikin erinomaisesti yökyöpeleille, sillä monet ravintoloista ja baareista aukeavat vasta iltamyöhällä, eikä ovia suljeta ennen aamuauringon ensimmäistä kajoa.

5. Marrakech

Marokon pääkaupunkiin ei ole kovinkaan pitkä lentomatka, mutta perillä voisi luulla, että on saapunut aivan toiseen maailmaan.

Suuntaa saman tien Medinaan, joka on Marrakechin keskustassa sijaitseva, muurein rajattu vanhakaupunki. Sen kapeat, mutkittelevat kadut ovat täynnä väkeä kuhisevia kojuja ja myymälöitä, jotka kauppaavat kaikkea hopeahelyistä käsin maalattuihin laattoihin, värikkäisiin kankaisiin ja satoihin erilaisiin mausteisiin asti. Marrakech on kaoottisen äänekäs, eläväinen ja mahtavan eksoottinen.

6. Soul

Soulissa futuristinen teknologia kohtaa muinaiset perinteet; uudesta ja vanhasta rakentuu eräänlainen elämää sykkivä harmonia, joka luo loistavat puitteet luovuudelle ja innovaatioille. Kukoistavat taidepiirit tuovat kaupunkiin aina vain uusia gallerioita, musiikkiesityksiä ja festivaaleja, ja vuosisatoja vanhojen temppelien ja palatsien liepeille parkkeeratuista ruokarekoista tarjoillaan ennenkuulumattomia fuusioannoksia, joita valmistavat Aasian parhaimmistoon kuuluvat keittiömestarin alut. Jos kaipaat inspiraatiota elämääsi, Soul voi herättää luovuutesi aivan uudella tavalla.

7. Dublin

Dublinissa todella tiedetään, kuinka matkailija saadaan viihtymään! Tee kierros Guinnessin panimossa ja paikallisissa viskitislaamoissa, uppoudu kulttuuriin erikoisissa museoissa tai kauniissa historiallisissa kirjastoissa ja etsi sitten kotoisa pubi, jossa voit kuunnella paikallista folk-bändiä aamuun asti.

Dublin on myös täydellinen lähtöpaikka, jos suunnittelet kierteleväsi Irlantia laajemminkin – saarivaltio hurmaa myös valtavan kauniilla rannikoilla ja vuorten täyttämillä kansallispuistoilla.

8. Tukholma

Parhaat matkakohteet eivät aina ole kaukana: vuonna 2020 kannattaa pistäytyä myös Tukholmassa!

Ruotsin värikäs ja ystävällinen pääkaupunki on suhteellisen kompakti, ja pääsaarten välille on pystytetty satoja siltoja, joten jalkaisin liikkuminen on helppoa. Voit vaellella sievässä vanhassakaupungissa, laulaa karaokea ABBA-museossa ja ihmetellä Vasa-museon valtavaa, meren pohjasta nostettua puista sotalaivaa yhden ja saman päivän aikana. Muista myös noudattaa ruotsalaista fika-perinnettä ja pysähtyä kahville ja korvapuustille.

9. Manchester

Tästä Pohjois-Englannin perinteikkäästä voimanpesästä on tulossa vauhdilla yksi maan suosituimmista matkakohteista. Turistit ovat hoksanneet, että Manchester on aivan yhtä dynaaminen, luova ja eloisa kuin Lontookin, mutta siellä on halvempaa kuin pääkaupungissa.

Tämä kohde sopii erityisen hyvin musiikin ystäville: monet Britannian legendaarisimmista bändeistä – kuten Oasis, The 1975 ja The Smiths – ovat lähtöisin juuri Manchesterista, eli kaupungissa on valtaisa elävän musiikin tarjonta. Viereisessä pubissa saattaa siis hyvinkin esiintyä tuleva soittolistojen ykkönen.

10. Reykjavik

“Tulen ja jään maana” tunnettu Islanti on kohde, joka kuuluu jokaisen matkailijan haavelistalle. Saarivaltion pikkuinen pääkaupunki on kätevä tukikohta, josta retkeillä massiivisille jäätiköille, purkautuville geysireille ja kuumille lähteille (ja lisäksi sieltä löytyy yllättävän monia maailmanluokan ravintoloita!). Rannikon edustalla voi nähdä myös ryhävalaita, lahtivalaita ja miekkavalaita, ja talvikuukausina tummalla yötaivaalla tanssii revontulia.

Näe maailmaa EF Kielimatkalla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin