EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 parasta opiskelijan hengailupaikkaa Lontoossa

10 parasta opiskelijan hengailupaikkaa Lontoossa

Olemme keränneet opiskelijan “bucket” listan Lontoon parhaista paikoista: halvoista ruokapaikoista siisteimpiin taide- ja musiikkipaikkoihin. Etsitkö mahdollisesti aurinkoista kattoterassia? Rauhallista kirjastoa, jossa opiskella? Tai opiskelijahintaisia leffalippuja? Ei hätää – me autamme.

1. Borough Market

Et voi lähteä Lontoosta ennen kuin olet vieraillut muutamalla ruokatorilla. Jos sinulla on aikaa vain yhteen, Borough Market on paikka, jonne mennä. Sieltä löydät ruokaa joka makuun: juustokojuja, hampurilaisrekkoja, kuumia piirakoista ja tuoreita hedelmiä kasattuna vieriviereen hivelemään haju- ja makuaistejasi. Koko tori on avoinna keskiviikosta lauantaihin ja osa torista palvelee myös maanantaisin ja tiistaisin.

2. Southbank Centre Roof Garden

Kyllä, Englannissa sataa, mutta myös Lontoossa pääsee nauttimaan aurinkoisista päivistä. Kun aurinko päättää pilkahtaa, Lontoon kattoterassit täyttyvät.  South Bank Centre kattoterassilta on mahtavat näköalat Thames-joelle, London Eyelle sekä Westminsterin palatsille – kulttuuri- ja D-vitamiinipläjäys yhdellä kertaa! Eden projektin suunnittelema kattoterassi toimii samalla puutarhana: se on istutettu täyteen puita ja kukkia. Täydellinen paikka pitää taukoa opiskeluista ja rauhoittua keskellä suurkaupungin hulinaa.

3. Bar Kick

Shoreditchissä sijaitseva kaksikerroksinen Bar Kick ei ole ihan tavallinen baari. Tanssilattian löydät jokaisesta baarista, mutta miten olisi riveittäin pöytäfutispöytiä? Täydellinen paikka rentoutua ystäviesi kanssa! Maista klassikkoburgeria ja päästä höyryjä ulos futismatsissa. Happy Hour -aikaan olut maksaa vain £2.50 and drinkit £4.50.

4. Ozone Coffee House

Ozone sai alkunsa, kun kolme ystävystä kiinnostuivat kahvista Uudessa-Seelannissa. Shoreditchissä sijaitseva Ozone jakaa samat arvot: yhteisöllisyys, kestävyys ja laatu. Tämän takia saman katon alta löydät kahvilan lisäksi myös paahtimon sekä pienen ravintolan. Tilava kahvila sijaitsee vanhassa varastotalossa, jossa pääset nauttimaan luonnonvalosta trenikkäiden puisten pöydien ääressä. Täydellinen paikka työskennellä, jos haluat yhdistää opiskelut kahvitteluun.

5. British Film Institute Southbank

Jos olet leffafriikki, British Film Institute at Southbank  on sinun paikkasi. BFI näyttää parhaimmat elokuvat neljällä valkokankaalla: ylistettyjä klassikkoja ja nykyaikaisia elokuvia kaikilta aikakausilta. Ja HUOM! Jos olet alle 25-vuotias, liput maksavat vain vaivaiset 3 puntaa! Joten miten olisi leffailta, joka maksaa vähemmän kuin kuppi kahvia?

6. The Vaults

Jos haluat tutustua Lontoon aitoon taideskeneen, sinun on siirryttävä maan alle. Vaults on vallannut tunnelisokkelon, joka sijaitsee Waterloo aseman alla. Lontoon luovin kansa on täyttänyt tämän maanailaisen jättimäisen taidetilain uskomattomilla installaatioilla ja näyttelyillä. Osallistu piirrustuskursseille, pysähdy drinkeille, testaa tietosi maanantain tietovisassa tai tule kuuntelemaan bändejä. Jos kaipaat inspiraatiota, tämä piilossa oleva taidegalleria on juuri sinua varten!

7. The Fire Station

Mikä tahansa ravintola, joka tarjoaa “ylhäisiä burgereita” tai “seikkailumielistä pizzaa”, on opiskelijoiden suosima. The Fire Station sijaitsee Waterloo aseman läheisyydessä sijaitsevassa uudistetun paloaseman tiloissa. Pasteijat ovat aseteltu korkeiksi pinoiksi,  taikinat  ovat paahtumassa aidossa pizzauunissa, ja luovat baarimikot ovat keksineet heidän oman cocktailmenunsa – mitä ei rakastaa?

8. Bishopsgate Library

Kun asut ja opiskelet yhden mailman kiireisimmän kaupungin sydämessä, joskus sinun täytyy etsiä piristystä ja oma hiljainen paikka. Bishopsgate Libraryn  voi löytää piilotettuna lähellä kiireistä Liverpool Streetiä, vaikka astuessasi sisälle, et uskoisi, että Lontoo sijaitsee vain oven takana. Wifi on ilmainen, kirjasto on avoin kaikille ja – spoilereita – se on tosissaan kaunis.  Pitkät puiset kirjahyllyt, jotka yltävät lattiasta kattoon, ja valon säteet, jotka valaisevat tilan– voit elää Harry Potter fantasiaasi täällä samalla, kun työskentelet.

9. The Millers Pub

Hyvän hintaiset ruoat (hampurilaiset vain £7.50), halvat juomat ja ping pong pöydät katolla.  The Miller joka sijaitsee Southwarkissa on erinomainen paikka viettää iltaa kavereiden kanssa.  Baarista löytyy erikoisoluita, Indian pale aleja ja laaja valikoima aitoja siidereitä – ja kaikki tämä alle £5 / tuoppi. Muusikot: ilakoikaa! Alakerrasta löytyy harjoittelutila (myös saatavilla teatteriryhmille ja komediaharjoituksille) ja pubissa on livemusiikki-iltoja, joissa esiintyy paikallisia artisteja.

10. Corsica Studios

Tämä trendikäs hengailupaikka on vain kaikista trendikkäimmille. Tämä  voittoa tavoittelematon paikka on vallannut kaksi Elephant and Castle metroaseman takana olevaa rautatieaseman holvia. Se on puoliksi baari ja puoliksi livemusapaikka/studio, jossa voi nähdä nykyajan taiteellisimmat ja luovimmat elokuvat. Täällä super trendikkäällä studiolla pääset myös nauttimaan live-esityksistä, taidenäyttelyistä sekä 6kuuteen aamuun asti kestävistä klubi-illoista.

Tutustu Lontoon kursseihimmeTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa