EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 Parasta opiskelupaikkaa Euroopassa

10 Parasta opiskelupaikkaa Euroopassa

Opiskelupaikan valinta voi olla yksi elämäsi vaikeimmista päätöksistä, mutta myös samalla yksi niistä tärkeimmistä päätöksistäsi. Mihin sitä asettuisi ainakin kolmeksi vuodeksi – pelottavaa! Onko se kallista? Onko siellä McDonald’s? Auttaaksemme sinua pohdinnoissasi, tässä tulee 10 parasta opiskelemaan ulkomailla Euroopassa.

1. Lontoo

Lontoon miljoonakaupunki on ilmiselvästi yksi Euroopan ja jopa koko maailman suosituimmista opiskelijakaupungeista. Lontoo on monien tunnettujen yliopistojen koti ja voit löytää laajasta tarjonnasta opintoja lähes mille tahansa alalle: Muun muassa London School of Economics and Political Science (LSE)  tarjoaa opintoja talouden ja politiikan alalta, kun Goldsmiths Collegessa voit keskittyä taideaineiden opintoihin. Löytyy Lontoosta muutakin ihailtavaa – tunnetuimmat nähtävyydet, herkulliset ravintolat, mahtavat ostospaikat ja häikäisevä yöelämä – tosin kaupungissa kannattaa varautua hieman korkeampaan hintatasoon.

2. Bristol

Mitä erikoista liittyy Bristoliin? Kaupunki on tunnettu siitä, että opiskelijat jäävät usein asumaan sinne vielä opintojensa jälkeenkin. University of Bristol ja University of the West of England (UWE) kuuluvat Bristolin tunnetuimpiin yliopistoihin. Eikä ihme, miksi tämä kaupunki viehättää: Bristol on yksi Englannin trendikkäimmistä kaupungeista, jossa luovan alan bisnes ja yöelämä kukoistaa. Myös kaupugin sijainti on erinomainen – vain kansi tuntia Lontoosta ja lähettyvillä Englannin parhaita rantoja.

3. Oxford

Toisesta Iso-Britannian ylväimmistä yliopistokaupungeista (toinen on Cambridge) Oxfordista löytyy kaikkea: kaunis maaseutu, keskeinen sijainti, mahtava opiskelijatunnelma sekä historiantäytteistä opiskelua. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että University of Oxfordiin olla todella kovat pääsyvaatimukset ja vain parhaimmat parhaista pääsevät sisään – mutta onneksi voit opiskella ja nauttia Oxfordin tunnelmasta myös arvostetussa Oxford Brookes Universityssä.

4. Edinburgh

Skotlanti ja Englanti ovat kovin erilaisia, myös opiskelijalle. Englannista saattaa löytyä aurinkoiset rannat sekä vilkas kaupunkielämä, mutta Skotlannissa on aivan omanlaisensa, karun energinen tunnelmansa. Edinburgh on tunnettu yliopistokulttuuristaan ja kaupungista löytyy kaikki suurkaupungin edut ilman sen tuomaa sekamelskaa ja kiirettä, toisin kuin esimerkiksi Lontoossa.

5. Dublin

Irlantilaiset ovat tunnettuja hyvistä juhlistaan, varsinkin Irlannin pääkaupungissa Dublinissa. Dublin on pieni kaupunki jossa on suurta tunnelmaa, joka tekee opiskeluelämyksen arvostetussa Trinity Collegessa ikimuistoisen. Kun lopetat opintosi, voit hakea moniin kansainvälisiin yrityksiin, joiden Euroopan päämajat sijaitsevat Dublinissa: tällä hetkellä Dublinista löytyy Google, Facebook, Uber selä AirBnb.

6. Barcelona

Espanjan coolein ja kansainvälisin, sekoitettuna legendaarisiin juhliin sekä tapakseen, Barcelonassa voit opiskella University of Barcelonassa ja Polytechnic University of Cataloniassa, jotka molemmat tarjoavat kursseja englanniksi, jos espanjasi ei ole vielä 100% bueno. Voit tietysti opiskella myös espanjaa.

7. Pariisi

Mikä olisikaan parempi paikka opiskella Ranskassa kuin rakkauden kapunki? Seuraa Balzacin sekä Simone de Beauvoirin jalanjälkiä maailmanlaajuisesti palkittuun Sorbonne Universityyn, tutkiskele kirjoja Latin Quarterin kirpputoreilla tai siemaile kahvia tuntien välissä Place De I’Odeon:issa. Halusit sitten opiskella muotia, historiaa, liiketaloutta tai elokuvaohjausta, Pariisista löydät tarvitsemasi inspiraation sekä rikkaan urbaanin elämäntyylin. Toisin kuin Amerikan kampuksilla, Pariisissa opiskellessa löydät chateaun tai historiallisen monumentin aina kivenheiton päästä. Oh, ja pääset myös kehittämään ranskankielen taitojasi! Pas mal, non?

8. Lyon

Mahtavien oppilaitosten, kuten EM Lyon, INSA ja Université Claude Bernard Lyon 1,  kodin lisäksi, Lyon on Ranskan gastronomian keskus sekä suosittu Erasmus-kohde. Vain kahden tunnin päässä Ranskan Alpeista ja 2,5 tunnin päässä meren rannasta, tämä kosmopoliitti kaupunki tarjoaa sekä lunta että aaltoja. Lyonissa kansainväliset oppilaat tuntevat itsensä tervetulleeksi kaupungin hyvin räätälöityjen palveluiden ansiosta: kaupungissa on paljon infotoimistoja sekä tukea asumisjärjestelyihin, sekä myös töitä vastavalmistuneille. Muun muassa nämä seikat tekevät kaupungista täydellisen kansainvälisille opiskelijoille.

9. Berliini

Haluatko opiskella (lähes) ilmaiseksi yhdessä Euroopan “hipsterikaupungeista”? Berliini saattaa olla täydellinen kaupunki juuri sinulle. Berliinin huoleton ilmapiiri, vauhdikas yöelämä sekä lukemattomat viheralueet vievät varmasti jalat altasi. Hae TU Berlin:iin (Berlin’s Technical University) tai Humboldt-Universität:iin, jotka ovat molemmat taiteen ja humanistisen tieteen arvostettuja yliopistoja – ja ja samalla saat tilaisuuden ottaa täydellisesti haltuun Goethen kielen!

10. Rooma

Taiteen ja historian harrastajille ei ole parempaa paikkaa opiskella kuin Rooma. Myös ikuiseksi kaupungiksi kutsuttu Rooma on kuin loputon open air -museo, joka viettelee ennen kuin ehtii sanoa edes pronto! Rikkaan kulttuurinsa lisäksi Rooma on vilkas Euroopan kaupunki täynnä mahdollisuuksia opiskelijoille: opiskelijayhdistyksiä, akateemisia tutkimuksia, liike-elämän mahdollisuuksia, kansainvälisiä konfresseja….. Koe Rooman uskomaton energia ja uppoudu elämään Italiassa!

Opiskele ulkomaillaTutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa