EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä rakastaa Manchesteria

10 syytä rakastaa Manchesteria

Varoitus: tämän tekstin lukeminen saattaa aiheuttaa kaipuuta Manchesteriin.

1. Musiikkiskene

Manchesterissa on musiikkiskene, joka voisi haastaa minkä tahansa kaupungin maailmassa. Kyllä, olen itse kotoisin pohjoisesta, mutta vannon olevani puolueeton. Vieraile Haciendassa, joka on yksi Iso-Britannian kuuluisimmista keikkapaikoista. Jatka sitten matkaasi Albert Halliin tai Deaf Instituteen kuuntelemaan indie rockia. Jos taas kaipaat hieman akustisempaa menoa, ota suunnaksi Band on the Wall tai Gorilla.

2. Iso-Britannian urheilumaailman sydän

Jos et ole koskaan kuullut Manchester Unitedista, olisi aika tulla ulos tynnyristä. Jalkapalloklubi pelaa Old Traffordin kentällä, joka tunnetaan myös nimellä ”The Theatre of Dreams”. Ottelupäivinä kaupungilla saattaa olla melko vauhdikas meno, sillä Manchester Unitedin kannattajat ovat fanaattisia. Kaupunki ei kuitenkaan ole tunnettu pelkästään jalkapallosta, Sale Rugby ja Lancashire County Cricket Club ovat myös paikallisia joukkueita.

3. Akateeminen elämä

Manchesterin yliopisto on yksi Iso-Britannian arvostetuimmista korkeakouluista. Se on muuun muassa ensimmäisen modernin tietokoneen koti (googlaa Alan Turing) ja on laittanut maailmalle 25 Nobel-palkinnon saajaa tähän päivään mennessä. Kulman takaa löytyy myös kuuluisa Manchester School of Architecture , ikoninen Royal Exchange Theatre ja Manchester Art Gallery.

4. Ihmiset ovat ystävällisiä

Unohda Talvivaara ja valkoiset kulkijat – pohjoisen ihmiset ovat oikeasti ystävällisiä. Manchester näyttää tästä loistavaa esimerkkiä: ihmiset oikeasti puhuvat toisilleen kaduilla. Lohkaise paikallisille muutama vitsi lähikahvilassa, niin voit kokea löytäneesi kodin heidän luotaan.

5. Manchester rakastaa opiskelijoita

Opiskelijaelämä kukoistaa Iso-Britannian kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Fallowfield on opiskelijaelämän keskus, ja se on vain yhden bussimatkan päässä kaupungin keskustasta ja kuuluisalta Oxford Roadilta. Sieltä löydät opiskelijoita joka kulmalta, erityisesti opiskelemassa kahviloissa ja katsomassa urheilua pubeissa. (Myös EF:n kampus sijaitsee täällä, keskellä vilkasta paikallisyhteisöä!)

6. Ruokataivas

Pidätkö ruoasta? Northern Quarter on upea paikka maistella erilaisia makuja. Tutustumisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Yard & Coop, Luck Lust Liquor ja Burn. Hienommalle illalliselle sopii Australasian maanalainen lasihuone. Jos taas haluat nauttia kupillisen teetä kaupungin parhaita maisemia ihastellen, ota sunnaksi Manchester Housen terassi.

7. Luonnon ympäröimä

Yksi syy rakastaa Manchesteria on, että voit helposti ottaa siellä pienen tauon kiireisestä kaupunkielämästä. Englannin maaseutu nimittäin sijaitsee lyhyen juna- tai automatkan päässä. Kuuluisa Peak District on 20 minuutin etäisyydellä, ja siellä voit retkeillä henkeäsalpaavilla kukkuloilla. Edemmällä oleva Lake District on toinen suosittu retkeilyalue, jossa vuorottelevat kimaltavat järvet ja rauhalliset kylät.

8. Ihastele arkkitehtuuria

Muutama Britannian arkkitehtuurin hienoimmista helmistä sijaitsee Manchesterissa.Teollisen vallankumouksen ajoista muistuttava tekstiilitehtaan voimalaitos, vanha punatiilinen mylly ja viktoriaanisen ajan varastorakennukset ovat edelleen pystyssä, joskin modernisoituina. Uusi ja vanha yhdistyy myös Deansgaten muureilla, Printworksilla, Victorian juna-asemalla ja keskustakirjastossa.

9. Shoppailuaika

Shop ’til you drop. Vietä päivä Trafford entressä, josta löydät lähes jokaisen tuntemasi brändin liikkeen. Etsitkö itsenäisiä pikkukauppoja? Tarkasta Arndale tai Affleck’s Palace kaupungin keskustassa.

10. Puhu englantia pohjoisen tyyliin

Manchesterilaisilla tuntuu olevan aivan oma versio englannin kielestä, täynnä slangisanoja (esimerkiksi ”our kid” tarkoittaa veljeä). Vieraile Manchesterissa ja puhut pian uskottavalla pohjoisen aksentilla. Kaverisi ovat epäilemättä vaikuttuneita.

Koe Manchester ja opi englantia!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa