EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä rakastaa Santa Barbaraa

10 syytä rakastaa Santa Barbaraa

Upeita maisemia, leppoisaa väkeä ja hyväntuulista meininkiä – Santa Barbara on Etelä-Kalifornian rakastetuimpia matkakohteita, ja syystä. Täällä saat eturivin paikan meren ääreltä ja vältyt ihmismassoilta, jotka kansoittavat monia alueen suuremmista kaupungeista. Lisäksi pääset nauttimaan valloittavasta pikkukaupungin tunnelmasta, mutta olet silti lähellä vaikka mitä jännittävää. Tässä kaikkiaan 10 syytä, joiden vuoksi joka ikisen kannattaisi lähteä matkalle Santa Barbaraan

1. Ympärivuotinen auringonpaiste

Etelä-Kaliforniassa oleiluun kuuluu monia luontaisetuja, joista parhaita on jatkuva auringonpaiste – ja Santa Barbara on oikea malliesimerkki aurinkoisesta unelmakohteesta. Jos on kasvanut keskellä pohjoisen synkeitä talvia, tätä osaa todellakin arvostaa.

2. Merinäköalat

Maisemilla on merkitystä – kysy keneltä Instagram-tähdeltä tahansa. Santa Barbarassa maisemat aukeavat Tyynenmeren sineen. Jos sinun tekee mieli surffailla aalloilla tai sukeltaa, pääset mereen parissakymmenessä minuutissa. Veden läheisyydestä voi kuitenkin nauttia myös kuivin jaloin. Merimaisemat ovat täydellinen tausta ulkoilmajuhlille, piknikeille ja ajoretkille rannikkoa myöten.

3. Teemapuistot

Yksi Etelä-Kalifornian hauskimmista puolista on se, että täällä rakastetaan teemapuistoja. Ne ovat olennainen osa alueen kulttuuria, ja kun tukikohtanasi toimii Santa Barbara, pääset helposti hupien äärelle. Tee sisäinen pikkulapsesi onnelliseksi lähtemällä Disney-seikkailuun tai tutustu Universalin studioihin. Six Flags Magic Mountain -huvipuistoon on vain tunnin matka, ja Knott’s Berry Farmille matkaa kahdessa tunnissa. Jos sinulla on käytettävissä kokonainen viikonloppu, suuntaa San Diegoon ja vieraile SeaWorldissa sekä kaupungin maailmankuulussa eläintarhassa.

4. Slangi

Kalifornialainen aksentti on Yhdysvaltojen tunnistetuimpia puhetapoja, eikä ihme – sitä ja siihen liittyvää slangia kuulee tv-sarjoissa jatkuvasti. En esimerkiksi itse koskaan kertoisi innostuksestani sanomalla I’m excited. Sen sijaan olen stoked. Äläkä luule, että kalifornialainen on trying to do something; täällä sanotaan tryna. Viikko tai pari Santa Barbarassa, ja alat kuulostaa aivan kalifornialaiselta.

5. Viikonloppuretket

Siinä missä Los Angelesin asukkaiden viikonloppureissut suuntautuvat usein Santa Barbaraan, Santa Barbarassa majailijoilla on vaihtoehtoja ympäri Kaliforniaa. Los Angelesiin pääsee kahdessa tunnissa, samoin San Franciscoon ja Las Vegasiin. Mahtavista viikonloppureissuista ei siis tule pulaa.

6. Ystävälliset ja leppoisat paikalliset

Santa Barbaran asukit ovat niin lämminhenkisiä ja mahtavia, että saatat pian pohtia, oletko sittenkin kuulunut kaiken aikaa juuri tänne. Kaliforniaan yhdistetty rento surffailijahenki ja huoleton asenne on Santa Barbarassa täyttä totta. Paikalliset keskittyvät elämään terveellisesti ja turhia murehtimatta, ja positiivinen ilmapiiri tulee esiin melkein joka käänteessä.

7. Länsirannikon maut

Kun on kyse paikasta, jossa kuuluisa kokki Julia Child vietti vanhuusvuotensa, ei voi olla puhumatta ruoasta. Child oli Yhdysvaltojen ylistetyimpiä keittiömestareita, ja paikallinen yhteisö oli kovin otettu hänen läsnäolostaan. Child hyödynsi arvovaltaansa mainostamalla paikallisia ravintolasuosikkejaan, joista useimmat olivat ikimuistoisia meksikolaisravintoloita Milpas Streetin varrella. Kannattaa testata.

8. Pikkukaupungin tunnelma

Santa Barbara on melko tunnettu kohde Kaliforniassa, mutta se on silti viihtyisä ja lämminhenkinen paikka, jopa turisteja kohtaan. Kaupunki ei ehkä soittele fanfaareja pop-kulttuurille San Franciscon ja Los Angelesin tapaan, mutta on tunnelmaltaan paljon aidompi.

9. Viehättävä arkkitehtuuri

Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, katseesi vaeltelee aina lomakohteesi arkkitehtuurissa, ja voin luvata, että Santa Barbaran rakennuskanta ei tuota pettymystä. Huolella parturoidut pihanurmet ja siirtomaahenkiset talot pitävät huolen siitä, että näkymä on kuin postikortista.

10. Trendikäs Funk Zone

Jos kaipaat hauskaa viikonloppupuuhaa, ota suunnaksi Santa Barbaran trendikkäimmät kulmat. Funk Zone täyttyy gallerioista, kaupoista ja mahtavista kahviloista. Ei ole väliä, mihin suuntaan käännyt – joka nurkalla on jotakin kiintoisaa nähtävää ja koettavaa.

Lähde Santa Barbaraan englantia oppimaan!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu