EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 ulkomailla opiskellutta tai opettanutta julkkista

10 ulkomailla opiskellutta tai opettanutta julkkista

Julkkikset ovat aivan samanlaisia kuin me muutkin – jos jätetään huomiotta paremmat kampaukset ja hienommat Instagram-tilit. Myös rikkaat ja kuuluisat rakastavat matkustella ja nähdä maailmaa, ja monet heistä ovat itse asiassa jopa opiskelleet tai opettaneet kieltä ulkomailla ennen tähtitaivaalle nousua.

Tässä muutama julkkis, joiden maailmanmatkaajataustasta et ehkä ollut tietoinen.

1. Bradley Cooper

Ei ole mikään salaisuus, että joka tytön unelmamies Bradley Cooper taitaa näyttelemisen lisäksi myös ranskan kielen.

Kertomansa mukaan Bradley päätti jo lapsena, että tahtoo oppia ranskaa. Päätös piti, sillä hän lähti myöhemmin puoleksi vuodeksi vaihtoon Aix-en-Provenceen Etelä-Ranskaan. Nykyisin hän hallitsee kielen sujuvasti, ja esimerkiksi Kauhea kankkunen 2 -leffan promootiokierroksella hän hoiti yhden haastattelun kokonaan ranskaksi. Oih!

2. Emma Watson

Emma Watson suhtautuu opiskeluun yhtä intohimoisesti kuin tunnetuin roolihahmonsa, Harry Potter -elokuvien Hermione.

Emma opiskeli puolentoista vuoden ajan englantilaista kirjallisuutta Brownin yliopistossa Rhode Islandilla, USA:ssa. Vaihtojakso sisältyi tutkintoon, jonka hän suoritti maailmankuulussa Oxfordin yliopistossa.

3. Barack Obama

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama asui lapsena kolme vuotta Jakartassa, Indonesiassa äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Tänä aikana hän oppi indonesian kieltä, minkä lisäksi nuori Barack opiskeli kotona äitinsä opastuksessa historiaa, matematiikkaa ja muita oppiaineita.

Sittemmin perhe palasi Barackin syntymäkaupunkiin Havaijille, missä hän kävi koulunsa. Yliopisto-opinnot mies suoritti New York Cityssä. Myöhemmin ”vapaan maailman johtajaksi” valitun Obaman tausta osoittaakin, kuinka keskeisessä roolissa matkustelu ja koulutus ovat menestyksen kannalta.

4. J. K. Rowling

J. K. Rowling – kirjailija, joka antoi maailmalle Harry Potterin – opiskeli ranskaa osana Exeterin yliopistossa suorittamaansa tutkintoa. 1990-luvun alulla hän myös muutti kolmeksi vuodeksi Portugaliin englantia opettamaan. Harry Potter ja viisasten kivi -teos alkoi muotoutua juuri näihin aikoihin, eli maailma on Portugalille ison kiitoksen velkaa.

5. Benedict Cumberbatch

Itse Sherlock Holmes – tai Benedict Cumberbatch, jos tarkkoja ollaan – asui vuoden ajan Intiassa, missä hän opetti englantia buddhalaismunkeille tiibetiläisessä luostarissa Darjeelingissa. Miehellä oli kaksitoista oppilasta, ja hän nautti suuresti mahdollisuudesta päästä tutustumaan syvemmin buddhalaisuuteen ja Intian muinaisiin kulttuureihin.

Vaikka Benedict on maailmankuulu elokuvatähti, hänellä on edelleen jalat melko tukevasti maassa. Kenties munkkien kanssa vietetty aika ja heiltä opitut meditaatiotekniikat auttavat keskittymään olennaiseen.

6. John Krasinski

John Krasinski, suosikkihahmomme Konttorin amerikkalaisversiosta, suunnitteli ryhtyvänsä englannin opettajaksi ennen kuin löysi intohimonsa näyttelemiseen. Hän vietti opiskeluaikanaan puoli vuotta Costa Ricassa englantia opettaen, mutta USA:an palattuaan hän muutti elämänsä suunnan ja vaihtoi Brownin yliopistossa pääaineekseen draaman.

7. Matthew McConaughey

Matthew McConagheyn tähdittämien elokuvien lista on pitkä: hänen meriittejään ovat muun muassa Dallas Buyes Club, Interstellar, Kuinka hukata kundi 10 päivässä sekä yksi tämän vuosituhannen käytetyimmistä leffalausahduksista.

Ennen filmitähden uraansa mies oli kuitenkin maailmanmatkaaja. Matthew vietti vuoden Australian New South Walesissa osana Texasin yliopistossa suorittamiaan opintoja.

8. Prinssi William

Ulkomailla opiskelu houkuttaa myös kuninkaallista väkeä: prinssi William muutti syrjäiseen chileläiskaupunkiin opettamaan englantia kymmeneksi viikoksi viettäessään välivuotta yliopiston jälkeen.

Jos ulkomailla opettaminen kelpaa Englannin tulevalle kuninkaalle, se on mainiota ajanvietettä jokaiselle muullekin!

9. Chris Pine

Ennen kuin uusien Star Trek -leffojen valovuosien mittaisista, kaukaisiin galakseihin suuntautuvista matkoista tuli ajankohtaisia, Chris Pine reissasi yksinkertaisemmin Atlantin poikki.

Chris oli vuoden verran vaihto-opiskelijana Leedsin yliopistossa Englannissa osana Berkeleyn yliopistossa suoritettua tutkintoa. Koska mikäpä olisi parempi paikka englantilaisen kirjallisuuden opiskeluun kuin Englanti?

10. Vera Wang

New Yorkista kotoisin oleva vaatesuunnittelija Vera Wang opiskeli taidehistoriaa Pariisissa Sorbonnen yliopistossa, missä hän hullaantui ranskalaiseen muotiin. Intohimo suunnitteluun syttyi Veran työskennellessä Voguen Senior Fashion Editorina. Nykyisin hän on valtavan muoti-imperiumin johtohahmo ja tunnettu etenkin upeista hääpuvuistaan.

Lähde sinäkin maailmalle!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin