EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

7 tapaa, joilla opiskelu Sydneyssä muuttaa elämäsi

7 tapaa, joilla opiskelu Sydneyssä muuttaa elämäsi

Auringon, surffilautojen ja grillibileiden kaupunki: Australian Sydney. Jos et ole vielä päässyt vierailemaan Sydneyssä, veikkaan, että kaupunki on korkealla unelmakohteittesi listalla. Työn tai loman puitteissa matkustaminen on todella hyvä vaihtoehto, mutta yksi parhaista tavoista kokea kaupungin rento ilmapiiri on opiskelu Sydneyssä. Mutta sinua on varoitettu, aika Sydneyssä saattaa muuttaa elämäsi – tässä tulee seitsemän syytä miksi.

1. Rantaelämä

Haluatko surffaamaan oppitunteja ennen tai niiden jälkeen? Sydneyssä tämä on arkipäivää. Kaupungissa on yli 100 rantaa, joista valita. Surffauksesta pitäville maailmankuulut Bondin, Bronten ja Coogeen rannat ovat kaikki lähellä. Vai etsitkö merenrantaa, jolta ihailla auringonlaskua? Suuntaa Cronullan rannalle, jossa voit kävellä useita kilometrejä hiekkarantaa pitkin. Sydneyn ykkössääntö on että älä koskaan poistu kotoa ilman bikineitä tai uimahousuja. Et voi nimittäin koskaan tietää, milloin on spontaaneiden rantabileitten aika.

2. Puhuiko joku kahvista?

Australialaiset rakastavat kahvia. Tai no, tämä saattaa olla vähättelyä: australialaisilla on pakkomielle kahviin. Tämän ansiosta Sydney oon täynnä kahviloita erityisesti Surry Hillsin, Darlinghurstin, Newtownin, Chippendalen ja Brickfieldsin kaupunginosissa. Sydneyläisille, joiden nimitys on englanniksi Sydneysider, kahvi on elämäntapa. Kun uusia kahviloita avautuu joka viikko, löydät aivan varmasti lähistöltäsi hyvän paikan, jossa opiskella tai hengailla kavereiden kanssa.

3. D-vitamiiniannostus kohdilleen

Sydneyssä on ehkä maailman paras sää. Leudot talvet, välimerellinen ilmasto ja keskimäärin 340 aurinkoista päivää vuodessa tekevät kaupungista auringonpalvojien unelmakaupungin. Muista kuitenkin aina käyttää aurinkorasvaa!

4. Sydney rakastaa monimuotoisuutta

Et ole ensimmäinen joka rakastuu Sydneyyn. Kuljeksiessasi kaupungin kaduilla, näet ja kuulet vaikutteita kulttuureista ympäri maailmaa. Kaupungissa on paljon muun muassa italialaisia, kiinalaisia, irlantilaisia, libanonilaisia, kreikkalaisia, intialaisia ja saksalaisia. Sydney osoittaa kunnioitustaan kulttuuriselle monimuotoisuudelle lukuisilla festivaaleilla ja tapahtumilla, kuten Kiinalainen uusivuosi ja keväisin järjestettävä intialainen Vasan Panchami.

5. LGBTQ-ystävällinen

Sydney ei ainoastaan syleile kansainvälistä monimuotoisuuta, vaan tarjoaa ylpeästi kodin myös yhdelle Australian suurimmista gay-yhteisöistä. Oxford Streetiltä löydät kokonaisen kadun omistettuna LGBTQ-skenelel. Tämän lisäksi vuosittainen Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras -paraati on koko kaupungin sateenkaarijuhla.

6. Päivämatkat

Pelkäätkö tylsistyväsi rannalla? Ei hätää. Vuokraa auto ja vain muutaman tunnin päästä löydät itsesi vaeltamasta Blue Mountainsilla, Jervis Baylla, Port Stephensillä tai Royal National Parkissa. Jos pidät viineistä, Hunter Valley on täynnä viinitiloja, joissa voit maistella ja oppia lisää viineistä.

7. Joulu rannalla

Olen nyt rehellinen. On ehkä hieman outoa viettää joulua keskellä kesää, erityisesti jos olet tottunut juomaan tuolloin glögiä takkatulen ääressä. Todellisuudessa ei ole kuitenkinkaan kovin kamalaa viettää joulua auringon alla, kylmä juoma kädessä ja grilli kuumana. Australialaiset osaavat viettää joulu omalla tavallaan, joten suosittelen kokeilemaan edes kerran.

Unelmoitko Australian takamaista?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin