EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

8 syytä vierailla Soulissa

8 syytä vierailla Soulissa

Soul ratsastaa luovuuden aallonharjalla. Olipa kyseessä muoti, arkkitehtuuri tai taide, kaupugista on muodostunut luova satama niille, jotka haluavat jättää jälkensä maailmalle. Kaupunki on täynnä trenditietoisia ihmisiä, jotka ovat olleet luomassa tulevaisuuden kaupunkia muistaen silti historian tärkeyden. Temppelit ja pilvenpiirtäjät kylki kyljessä piirtävät kaupunkia, jonka mestarikokit luovat ympäri maailman kiiriviä ruokatrendejä. Soul on todella uteliaiden kaupunki – se sopii niille, jotka eivät ikinä halua pysyä paikallaan. Jos et vielä vakuuttunut, tässä on kahdeksan syytä, miksi Soulin tulisi olla seuraava matkakohteesi.

1. Pukeudu näyttävästi

Soulista on muodostunut yksi maailman muodikkaista kaupungeista. Sen muotiviikko esittelee kuumien designer-nimien luomaa, viimeisintä katumuotia. Vaikutusvaltainen tapahtuma järjestetään kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja lokakuussa, ja siitä on muodostunut yksi alan tärkeimmistä tilaisuuksista niin pitkän uran tehneille, kuin tuoreille suunnittelijoille.

2. Löydä aito Gangnam

Maailma kiinnitti huomiota Gangnamiin vasta Psyn supersuositun k-popkappaleen jälkeen, mutta tämä hip kaupunginosa on todellisuudessa ollut Soulin trendien koti jo pitkään. Jos Soul on Aasian cooliuden pääkaupunki, Gangnam on sen luova syke. Siitä on tullut Etelä-Korean popkulttuurin ja bisneksen keskipiste, kun kansainväliset yritykset levittäytyvät. Gangnam on myös Soulin yöelämän ykköskohde, jossa paikalliset vaihtavat vapaalle neon-valoja välkkyvissä, tasokkaissa baareissa. Päivisin löydät Gangnamista paljon tekemistä, korealaisista kaupoissa shoppailusta, jättimäiseen Lotte World –teemapuistoon ja Bongeun-sa –buddha-temppeliin.

3. Seikkailut odottavat

Etelä-Korean pääkaupungissa on kyllä noin 10 miljoonaa asukasta, mutta voit siitä huolimatta paeta helposti väkijoukkoja ja nauttia kaupungin monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista. Teet reissustasi seikkailun suuntaamalla Bukhansenin kansallispuistoon, joka on vain 45 minuutin metromatkan päässä Soulin keskustasta. Puistosta löydät kaikentasoisille vaeltajille sopivat reitit, kuten esimerkiksi Bukhansanseong-polun, joka vie Etelä-Korean korkeimman vuoren huipulle. Ympäri kaupunkia on myös useita idyllisiä viheralueita, joista keväisin erityisen viehättävä on kirsikankukista täyttyvä Seoul Forest.

4. Herkut tiskiin

Korealainen musiikki, tv-ohjelmat ja sarjakuvat ovat vasta viime aikoina levittäytyneet osaksi kansainvälistä popkulttuuria, mutta korealainen ruoka on ollut jo pitkään ruokaharrastajien suosiossa. Vaikka ympäri maailman löytää suurkaupunkeihin muodostuneita Koreatowneja, paras paikka maistaa aitoja korealaisia herkkuja on Soulin kadut. Korealaiset eivät valmista huonoa ruokaa, joten Soulista löydät lähes mistä vain erinomaista bulgogia, bibimbapia ja galbia.

5. Astu ajassa taaksepäin

Soulin jatkuvasti kohoava siluetti saattaa vaikuttaa futuristiselta, mutta pinnan alta löytyy kulttuurin helmiä, jotka kertovat kaupungin lumoavasta historiasta. Astu ajassa taaksepäin vierailemalla Five Grand –palatseilla, jotka sijaitsevat Jongnossa ja Jung-gussa. Palatseihin kuuluu esimerkiksi 1300-luvulla rakennettu Gyeongbokgung-palatsi ja UNESCO:n maailmanperintökohteeksi listattu Changdeokgung-palatsi. Kaupungista löydät lisäksi myös erinomaisessa kunnossa säilyneitä buddhalaistemppeleitä, kuten suositut Jogyensan ja Bongeunsan.

6. Kohtaa tulevaisuus

Soulin into luoda jatkuvasti uutta on tehnyt kaupungista teknologian ihmemaan. Siellä on keskimäärin maailman nopeimmat internet-yhteydet, jättimäinen Digital Media City ja muutamia maailman suurimpia teknologiayhtiöitä, kuten Samsung. Olitpa kotoisin mistä tahansa, soulilaiset tuntuvat helposti tulevaisuuden asukeilta. Älypuhelimista tabletteihin, soulin työssäkäyvät eivät ainoastaan rakasta uutta teknologiaa, vaan luovat sitä.

7. Ihan vain tiedoksi

Soulilla on ”raskas työ vaatii raskaat huvit” –kulttuuri, joka haastaa kaikki maailman muut kaupungit. Kun paikalliset päättävät pitkän työpäivänsä, he suuntaavat baarialueille esimerkiksi Gangnamiin, Hongdaeen tai Itaewoniin. Siellä he nauttivat pullollisen (tai neljä) sojua, paikallista riisistä tehtyä juomaa. Soulissa ei myöskään voi vierailla käymättä noraebangissa, joka tarkoittaa lauluhuonetta. Nämä suositut karaokepaikat ovat olleet tärkeä osa korealaista kulttuuria jo vuosikymmenten ajan. Niitä löytyy ympäri kaupunkia: etsi vain neon-väristä mikrofonin kuvaa ja päästä sisäinen popdiivasi esille.

8. Lähde pääkaupungin ulkopuolelle

Soul on erinomainen paikka tutustua kaikkeen, mitä Etelä-Korealla on tarjottavanaan. Tunnin lentomatkan päässä sijaitsee Busanin kaupunki, jota voisi kutsua Korean Miamiksi. Jejun saari puolestaan on kuuluisa aurinkon syleilemistä rannoista ja vulkaanisesta maaperästä. Pääset Soulista kätevästi myös kuuluisalle Hwaseongin linnoitukselle, Pocheonin puistoihin ja Mangswolsan vuoritemppelille.

Syvenny korealaiseen kulttuuriin kielikurssilla!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu