EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista

8 vinkkiä koti-ikävän selättämiseen

On täysin ok tuntea koti-ikävää – se on luonnollista ja tapahtuu jopa kaikkein parhaimmille. Vaikka koti-ikävä on hyvä muistutus kaikista meille tärkeistä asioista, ei se ole erityisen hauskaa. Siksi olemmekin koonneet ohjeet koti-ikävän selättämiseen.

1. JUHLI KOTI-IKÄVÄÄ

Koti-ikävä on toisinaan hyvin samankaltainen kuin eron jälkeinen tunne. Joskus täytyy vain antautua surulle ja syödä liikaa jäätelöä. Sen jälkeen on paljon helpompi jatkaa eteenpäin. Juhli siis koti-ikävää oikein kunnolla, jotta saat sen syteemistäsi ulos kerralla. Syö kotipaikkakuntasi ruokaa, kuuntele tuttua musiikkia ja soita ystävillesi. 24 tunnin jälkeen lopeta ja lähde ihailemaan nähtävyyksiä uusien ystävien kanssa.

2. TEE AIKATAULU

Oma ykkösvinkkini on rutiinien löytäminen. Tämä voi olla mitä vain säännöllisestä urheilusta kahvinjuontiin sunnuntaiaamuisin. Aikataulun luominen ja siinä pysyminen antaa sinulle jotain odotettavaa ja saa uuden kodin tuntumaan kodilta.

3. ETSI TUTTU PAIKKA

Yhtä tärkeää kuin rutiinien luonti, on etsiä se oma lempipaikka – jotain tuttua, joka tuo sinulle kotoisan tunteen. Tämä voi olla puiston penkki tai kahvilan pehmoinen sohva. Pian kahvilanpitäjä tunnistaakin sinut ja tietää täsmälleen, miten kahvisi juot ja huomaat myös itse tutut kasvot ympärilläsi.

4. VOITA TYLSYYS

Tylsyys on yksi pahimpia koti-ikävän aiheuttajia. Mitä enemmän vietät aikaa yksin neljän seinän sisällä mietiskellen kotimaatasi, sitä enemmän haluat palata sinne. Pidä huoli, että pysyt aktiivisena ja kiireisenä: osta kuntosalijäsenyys, tee vapaaehtoistyötä, ota uuden kielen oppitunteja ja lähde mukaan koulusi tai työpaikkasi järjestämiin rientoihin. Kaikki tämä auttaa sinua myös löytämään uusia ystäviä ja uppoutumaan paikalliseen kulttuuriin.

5. VALITSE OIKEA ELÄMÄ SOMEN SIJAAN

Yhteydessä pysyminen ei ole ikinä ollut helpompaa: Voimme nykyään tekstailla, soitella ja jo jopa videochattäillä ilmaiseksi. Kuvat ja videot kertovat hetkessä, mitä kukakin tekee ja missä ja saattaakin olla vaikeaa olla keskittymättä kotimaan tapahtumiin. Mutta sosiaalisen median huomiotta jättäminen saattaa olla hyväkin asia, sillä yksi syy ulkomailla elämiseesi on (toivottavasti) se, että haluat kokea jotain uutta.

6. TAPAA UUSIA IHMISIÄ

Mitä enemmän ihmisiä tunnet, sitä helpompi on harhauttaa mieltä ja löytää tekemistä. Tämä on yleensä helpompaa, jos käyt koulua tai matkustat ryhmässä. Uusien ihmisten täyttämään huoneeseen astuminen saattaa olla pelottavaa, muttet ikinä tiedä, millaisia ystävyyssuhteita luotkaan, kun astut mukavuusalueesi ulkopuolelle.

7. OTA (PALJON) KUVIA

Kuvien ottaminen on loistava tapa tutustua uuteen kotiisi. Ja mitä tutummaksi ympäristösi tulee, sitä kotoisammaksi tunnet olosi. Lisäksi kuvien katselu auttaa sinua arvostamaan uutta kotikaupunkiasi uudella tavalla ja muistuttaa, miksi alunperin valitsit juuri sen.

8. KUTSU YSTÄVIÄ LUOKSESI

Tämä ei ole edullisin tapa selviytyä koti-ikävästä, mutta joskus ystävien ja perheen vierailu saa ihmeitä aikaan. Kun esittelet heille uuden koti-kaupunkisi, tarttuu innostus usein myös sinuun ja muistuttaa sinua siitä, kuinka onnekas olet saadessasi elää [lisää tähän sijaintisi].

Lähde ulkomaille opiskelemaan kieliä!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu

5 kiinnostavaa faktaa Roomasta
Toronto matkakohteena: 10 vinkkiä