EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Dublin on Euroopan Piilaakso – ja trendikkäin paikka opiskella englantia

Dublin on Euroopan Piilaakso – ja trendikkäin paikka opiskella englantia

Englanti on yksi maailman puhutuimmista kielistä. Sen ansiosta englanninkielisten kaupunkien joukossa on paljon valinnanvaraa. Lontoo ja New York ovat ilmeisimmät vaihtoehdot, kuten tietenkin mikä tahansa muukin Englannin tai Yhdysvaltojen kaupunki. On myös eräs eloisa ja ystävällinen pääkaupunki, joka tarjoaa hyviä opiskelumahdollisuuksia: Dublin. Kaupunki on brändätty Euroopan Piilaaksoksi sillä Irlannin vauhdikkaasti kasvava startup- ja teknologia-ala tekee Dublinista houkutelevan paikan opiskella englantia digiboomin keskellä.

Teknologiayhtiön koti kaukana kotoa

Teknologiajätit, kuten Google, Facebook, Linkedin ja Etsy ovat kaikki sijoittaneet Euroopan pääkonttorinsa Dubliniin, Grand Canal Dockin alueelle, jota kutsutaan myös nimellä Silicon Docks. Siitä on muodostunut aktiivinen keskus, joka houkuttelee niin kansainvälisesti toimivia yhtiöitä kuin tuoreita startupeja. Arviolta yli 7000 teknologia-alan ammattilaista työskentelee alueella. Työkokemusta, harjoitteluita, työpaikkoja… lähtölaukaus uralle on helppo hakea täältä, varsinkin jos olet kiinnostunut teknologiasta.

Perinteikkäät opiskelumahdollisuudet

Dublinissa sijaitsee koko joukko hyviä yliopistoja, mukaanlukien hienostuneen ja kuuluisan Trinity Collegen, joka on perustettu jo 1592. Siten opiskelijat Dublinissa saavat opiskella rikkaan historian saattelemana. Nykyisinkin kaupungissa järjestetään paljon keskustelutilaisuuksia, tapahtumia ja konferesseja, joihin kokoontuvat aikamme ajattelijat, osaajat, tutkijat ja huippuyrittäjät. Siis todellinen place to be!

Nuori ja säkenöivä

Dublin on yksi Euroopan nuorimmista pääkaupungeista, joten kunnianhimoisia ja tiedonnälkäisiä parikymppisiä on joka puolella. Nuorten talenttien perässä kaupunkiin on avautunut niin paljon trendikkäitä pubeja, ruokapaikkoja ja yökerhoja, että Dublin voi kilpailla cooleimman kaupungin asemasta Euroopan suurimpien kaupunkien kanssa.

Dublin on täynnä kulttuuria

Elämä Dublinissa ei ole koskaan tylsää. Se on kansainvälinen kaupunki, jolla on kaikki eurooppalaisen kaupunkikeskuksen ominaispiirteet, mutta silti kotoisa tunnelma. Voit viettää vapaa-aikaa tutustumalla maailmanluokan musiikkiskeneen Temple Barin läheisyydessä, joen eteläpuolella. Siellä paikalliset viulistit ja kitaristit päästävät sävelet ilmoille ja usein koko yleisöjoukko heittäytyy yhteislauluun. (Eli aivan kuin P.S. Rakastan sinua -elokuvassa.) Lista syistä rakastaa Dublinia on loputon, ja lisää ideoita voit hankkie Ultimate Visitors’ Guide -sivulta.

Irlantilaiset ovat maailman ystävällisimpiä ihmisiä

Tyypillinen vieraanvaraisuus ja ’craic’, eli vapaasti käännettynä hyvä meininki, on tehnyt irlantilaisista kuuluisia. Heidän hauskaan luonteeseen kuuluu lukuisat vitsit ja jutusteluhetket, joihin pääset osaksi niin kaupassa, pubissa, keikkapaikalla. Dublin on erinomainen paikka majoittua isäntäperheessä, sillä paikalliset ovat lähes aina ystävällisiä ja puheliaita. Paikalliset perheet toivottavat vieraat koteihinsa avosylin ja keskustelu heidän kanssaan auttaa oppimaan englantia huippuvauhdilla.

Koko Irlanti on täynnä upeita maisemia

Aivan kaupungin ulkopuolella vihreänä hohtavat maisemat ovat pienien kylien täplittämiä. Atlantin aallot huuhtovat jylhää rannikkoa, joka vain odottaa vierailijoita ihastelemaan maisemia. Irlanti on ehkä pien maa, mutta sen luonnonkauneus kompensoi. Halusitpa suunnata ylös kukkuloille, vaeltaa kansallispuistoissa tai nautiskella tuopin Guinnessia viehättävässä pikkupubissa, lähde road tripille rannikkoteitä pitkin. Jos taas olet kiinnostunnut Game of Thronesin kuvauspaikoista, Irlannista löytyy nekin.

Vaikuttaako Dublin sinulle sopivalta opiskelupaikalta? EF Dublin sijaitsee viehättävässä kartanossa historiallisessa kaupunginosassa Fitzwilliam Squaren vieressä. Katso tästä video kampukseltamme sukeltaaksesi vielä pidemmälle Irlannin pääkaupungin elämään EF Dublinin kanssa.

Dublin on Euroopan PiilaaksoTutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa