EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

12 hassuinta englanninkielistä sanaa

12 hassuinta englanninkielistä sanaa

On ehkä vähän pöhköä lähteä valitsemaan kahtatoista hassuinta sanaa kielestä, jossa on yhteensä 750 000 sanavaihtoehtoa. Koska olemme laatineet jo listat englannin kauneimmista ja oudoimmista sanoista, totesimme kuitenkin, että kyllä tähänkin urakkaan on ryhdyttävä.

Taitava kirjoittajatiimimme kertoi omat sanasuosikkinsa, ja poimimme joukosta kaikista hauskimmat (ja osittain myös kummallisimmat) tapaukset. Eli tästä lähtee – kaksitoista hassuinta englanninkielistä sanaa:

1. Brouhaha

Merkitys: Äänekäs ja yli-innokas reaktio johonkin.

Hassu, koska: Tässä on ”haha” sisäänrakennettuna. Koitapa lausua sana ääneen ilman, että alkaa hymyilyttää – käytännössä mahdotonta!

2. Badger

Merkitys: Kaikkiruokainen yöaikaan liikkuva nisäkäs, joka kuuluu näätäeläinten sukuun, tai verbi sille, että pyydetään toistuvasti ja ärsyttävästi jotakuta tekemään jotakin.

Hassu, koska: Englannissa näytettiin ennen tv-sarjaa nimeltä Bodger and Badger, ja sen mäyrähahmo näytti ihan naurettavalta. Ja mäyrät ovat ylipäätään hieman hupaisia.

3. Goggle

Merkitys: Lähellä silmiä istuvat lasit, joissa on suojukset sivuilla, tai katselu silmät ymmyrkäisinä, tavallisesti hämmästyksestä johtuen.

Hassu, koska: Kun joku toljottaa jotakin, hänen silmänsä laajenevat todella suuriksi ja tyyppi näyttää hieman hupsulta. Vaikutelma korostuu, jos tuijottelu tapahtuu suu raollaan. HAH!

4. Canoodle

Merkitys: Pussailla ja halailla lemmekkäästi.

Hassu, koska: Jos sinulla oli hyvin perinteinen (englanninkielinen) isoäiti, hän käytti tätä sanaa kuvaamaan romanttisia hellyydenosoituksia. Sana hihitytti lapsena, ja se on edelleen hassu.

5. Bamboozle

Merkitys: Johtaa harhaan salakavalalla tavalla.

Hassu, koska: On vaikea kuvitella, että kukaan lausuisi tätä sanaa sellaisella vakavalla ilmeellä, jonka höynäytetyksi tuleminen saa aikaan.

6. Gnarly

Merkitys: Hankala, makea, siisti tai hyvä.

Hassu, koska: Tätä suosivat extreme-lajien harrastajat, jotka kuvailevat sanalla todella extremejä tekemisiään (huomaa sarkasmi).

7. Malarkey

Merkitys: Hölynpöly, humpuuki.

Hassu, koska: Hulvattoman älytön sana, jolla kuvataan pötypuheita ja hupsutuksia.

8. Gubbins

Merkitys: Sekalaiset tavarat, vekotin.

Hassu, koska: Tämän lausuminen edellyttää hyvin kummallista, kurkusta lähtevää äännettä, ja sana nyt vain sattuu olemaan todella merkillinen ja vanha. Siis ainakin 400-vuotias.

9. Nincompoop

Merkitys: Hölmö tai typerä henkilö.

Hassu, koska: Olisiko hölmön tyypin kuvailuun voitu keksiä hölmömpää sanaa? Vaikka tämä on loukkaus, sana on niin hauska, että sitä on pakko käyttää aina silloin tällöin.

10. Bodacious

Merkitys: Erinomainen, huomiota herättävä, puoleensavetävä.

Hassu, koska: Muistatko Jeff Spincolin leffasta Kuumat kinkut? Jep, se heppu oli erittäin bodacious.

11. Phalange

Merkitys: Monikkomuoto sanalle phalanx, eli sotilaista tai poliiseista koostuvalle ihmisrintamalle, joka seisoo tai liikkuu tiiviissä muodostelmassa. Myös kuvitteellinen sukunimi, jonka Frendien Phoebe toi yleiseen tietoisuuteen.

Hassu, koska: Katso se Frendien kohtaus, jossa ollaan lentokoneessa, ja hykertelet varmasti tämän kohdalla. Sana nyt vain sattuu olemaan aivan kahjo. Ihan tosissaan, mikä tämä oikein on olevinaan?!

12. Shenanigans

Merkitys: Salainen tai epärehellinen toiminta tai keplottelu, koiruudet.

Hassu, koska: Sana on aivan yhtä nokkela, kepeä ja lystikäs kuin ne harmittomat jekut, joita sillä kuvaillaan.

Opi englantia ja laajenna sanavarastoasi kielimatkalla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin