EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

12 kauneinta englanninkielistä sanaa

12 kauneinta englanninkielistä sanaa

Englannin kielellä on kiehtova historia ja laaja, monipuolinen sanasto, jonka vertaista saa hakea. Kauneimpien sanojen valitseminen ei ole aivan helppoa, kun vaihtoehtoja on arviolta 750 000 (kyllä, niin monta!), mutta meillä ei ole tapana kieltäytyä haasteista. Pyysimme kirjoittajatiimimme jäseniä – sekä syntyperäisiä että ei-syntyperäisiä englannin puhujia – valitsemaan suosikkisanansa, ja tuloksena oli sekä klassisen kauniita että hurmaavan kummallisia tapauksia. Tässä ne koottuna: kauneimmat englanninkieliset sanat, ole hyvä.

--

Merkitys: Suuri, karvainen kimalainen, jonka lentämisestä kuuluu kovaääninen surina.

Kaunis, koska: Söpö nimi söpölle ötökälle. Onomatopoeettinen sana, eli kuulostaa juuri kuvaamaltaan asialta: pullealta ja pörröiseltä mehiläiseltä, joka surraa ympäriinsä ja lentää kömpelösti kukasta kukkaan.

--

Merkitys: Jumalan asuinsija tai, epävirallisesti, puhtaan autuuden kokemus.

Kaunis, koska: Kuulostaa taivaalliselta. Huokaa hieman, kun sanot tämän ääneen, ja anna sanan pehmeän ja lempeän kaiun kuljettaa sinut suoraan omaan pikku paratiisiisi.

3.

Merkitys: Huolimatta jostakin; mutta; joskin, paitsi.

Kaunis, koska: Ilmaisee jonkin sortin konfliktia ja huokuu itsevarmuutta. Koeta venyttää sanaa lausuttaessa, jotta sen voima lisääntyy, tai käytä sitä mutkattomasti täytesanana, kun tahdot haastaa jonkin kannanoton ja pohdit vastausta.

4.

Merkitys: Ihmetyksen tunne, joka johtuu jostakin kauniista; verbinä ihmetteleminen tai uteliaisuuden kokeminen.

Kaunis, koska: Sanan sointi ja merkitys sopivat täydellisesti yhteen. Helppo lausua ja loppuu kevyellä, avoimella tavalla (ilman karkeita äänteitä), mikä antaa mielelle tilaa vaellella (tai ihmetellä!).

5.

Merkitys: Hämmentää tai saada ymmälleen.

Kaunis, koska: Sanastojumalat vetivät selkeästi vain kirjaimia hatusta. Niin sattumanvarainen, että se on jo kaunista. Lisäksi tästä syntyy loistavia anagrammeja: Kun kirjainten järjestystä vaihtelee, tästä saa loistavia bändien nimiä, kuten Abducted Mob Silo ja Basic Doubt Model. Kuulostavat aivan läpimurtoaan odottavilta staroilta, eikö totta?

6.

Merkitys: Napa.

Kaunis koska: Hassu, söpö ja hieman omituinen nimi asialle, joka on pohjimmiltaan arpi. Tämä on varmasti jonkun (todella kekseliään) lapsen aikaansaannosta.

7.

Merkitys: Pörröinen; synonyymejä mm. karvainen, takkuinen ja untuvainen.

Kaunis, koska: F-kirjaimet antavat adjektiiville kepeyttä, kuvaten täydellisesti sen merkitystä. Lisäksi tällä luonnehditaan elämän ihanimpia asioita, kuten koiria, kissanpentuja, pilviä ja tyynyjä.

8.

Merkitys: Silkistä valmistettu tai sitä muistuttava; pehmeä, hieno, kiiltävä.

Kaunis, koska: Myös tämä sana kuvastaa mukavuutta. Alun S-kirjain välittää täydellisesti silkin kiiltävän, sileän tuntuman.

9.

Merkitys: Ilmiömäinen, poikkeuksellinen, harvinaisen hyvä.

Kaunis, koska: Phe-no-me-nal. Miellyttävä, eikö? Sanan neljä tavua rullaavat kieleltä niin hurmaavan rytmikkäästi, ettei sen synonyymejä viitsi käyttää laisinkaan.

10.

Merkitys: Myyttinen hevosta muistuttava eläin, jolla on suora sarvi otsassa.

Kaunis, koska: Silkkaa taikaa. Lapsuuden suosikki, ja aiheena “Viimeinen yksisarvinen” -leffan unohtumattoman kauniissa tunnussävelmässä (etsi tämä Youtubesta!).

11.

Merkitys: Kevyt sandaali, jossa kulkee hihna isovarpaan ja muiden varpaiden välissä.

Kaunis, koska: Sana on yhtä kevyt ja huoleton kuin itse jalkine. Lisäksi se on täydellisen onomatopoeettinen: kengät pitävät “flip flop” -ääntä, kun kuljeskelet rannalla niihin sonnustautuneena.

12.

Merkitys: Rauhallinen, hellä laulu, jolla lapset lähetetään unten maille.

Kaunis, koska: Jo itse sana rentouttaa ja nukuttaa, eikä ainoastaan vauvoja… Zzzz.

PS. Englanti on sellainen sanaston aarreaitta, ettemme malttaneet lopettaa, kun kauneimmat englanninkieliset sanat olivat kasassa. Katso siis myös listamme englannin sanoista, jotka ovat kaikista oudoimpia!

Opi englantia aidossa ympäristössä!Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin