EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

EF Talks: 2012 Kansainvälinen harjoittelija Maria Chiara

EF Talks: 2012 Kansainvälinen harjoittelija Maria Chiara

Pohjois-Italian kauniista Padovasta kotoisin oleva Maria rakastaa keittokirjoja ja sisustamista. Vaikka hän saattaakin vaikuttaa aluksi hieman hiljaiselta, Maria on oikeasti todella lämmin, puhelias ja ihastuttava, kunhan pääsee viileän italialaiskuoren läpi. Nykyisin Maria asuu Milanossa ja tekee töitä mainostoimiston tv-tuottajana, mutta hän varasi ystävällisesti hieman aikaa kiireisestä kalenteristaan kertoakseen meille kokemuksestaan EF:n kansainvälisenä harjoittelijana.

Olit kaksi vuotta sitten EF:n kansainvälinen harjoittelija – mikä oli palkitsevinta näin jälkikäteen katsottuna?

A: Rakastin matkaseuraani ja kaikkia ihmisiä, joita tapasin. Jätin pienen palan sydäntäni kaikkiin paikkoihin, joissa pääsin vierailemaan eli minusta tuntuu välillä kuin olisin edelleen ympäri maailmaa. Minusta on ihanaa, että minulla on nykyisin paljon kansainvälisiä ystäviä: se on hieman kuin olisi tuhat mieltä ja kaksituhatta silmää katsomassa maailmaa erilaisin, toisiaan täydentävin tavoin.

Mikä oli ikimuistoisin kokemus kansainvälisenä harjoittelijana?

Yksi auringonlasku Santa Barbaran rannalla oli hetki, joka jäi todella mieleeni. Olin kahden reissukumppanini, Ayun ja Marianan, kanssa ja pyysin heitä katsomaan merelle kohti auringonlaskua, kun kuvasin videota. Yhtäkkiä he alkoivat sanoa hauskoja juttuja ja tietenkin se kaikki tallentui nauhalle. Pienistä jutuista koostuva hetki, mutta silti täynnä tunteita.

Mitä uusia taitoja sait harjoittelusi aikana?

Opin mitä todella tarkoitta asioiden tekeminen yhdessä, olipa kyseessä sitten yhteinen illallinen tai tiimin seuraavan tavoitteen päättäminen. Minun täytyi päästä yli ujoudestani, parantaa itseluottamusta ja verkostoitua lähes tuntemattomien ihmisten kanssa. Oli välttämätöntä laittaa välillä oma egoni syrjään, tehdä tilaa muiden ajatuksille ja kokemuksille.

Olet nyt tv-tuottaja Milanossa. Uskotko harjoittelun sinun auttaneen sinua urallasi?

Kyllä, erityisesti harjoittelun aikana hankkimieni taitojen ansiosta. Nykypäivän työelämässä kaksi asiaa on äärettömän arvokkaita: rohkeus ja kyky toimia ryhmässä. Kansainvälinen harjoittelu auttoi minua kehittämään näitä taitoja.

Jos saisit tilaisuuden, lähtisitkö kansainväliseksi harjoittelijaksi uudelleen? Miksi tai miksi et?

Totta kai lähtisin! Suosittelen harjoittelua kaikille muille samasta syystä. En halua toistaa itseäni, mutta EF:n kansainvälinen harjoittelu on ainutlaatuinen ja huumaava kokemus. Pääset matkustamaan, mutta teet samalla töitä. Kyseessä on harvinainen kokonaisuus hauskuutta, töitä ja seikkailua. Kuten harjoittelijakaverini Mariana sanoi: ”Miksi joku ei haluaisi osallistua?”

Hanki sinäkin kansainvälistä kokemusta!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa