EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

12 vinkkiä kuinka valmistautua opiskeluun ulkomailla

12 vinkkiä kuinka valmistautua opiskeluun ulkomailla

Ulkomailla opiskelu on unohtumaton seikkailu. Piste. Mutta ennen kuin sinusta voi tulla valitsemasi kielen ammattilainen, sinun kannattaa sulautua paikalliseen kulttuuriin ja kokea ikimuistoisia hetkiä. Sinun täytyy valmistautua matkaan – ja tämä ei tarkoita ainoastaan passin kaivamista kaapista ja matkalaukun pakkaamista.

1. Kartoita rahatilanteesi

Ennen kuin teet mitään muuta, tee varmaksi, että sinulla on tarpeeksi rahaa maksaa matka – ja tähän sisältyy myös raha, jonka tulet käyttämään matkakohteessa. Nyrkkisääntö on, että luultavasti tulet käyttämään enemmän rahaa kuin odotatkaan. Yleensä käteistä rahaa kannattaa olla tietty summa matkabudjetista, mutta on myös hyvä varata mukaan luottokortti isompiin kuluihin ja pitempiin reissuihin. Ilmoita luottokorttiyhtiölle mihin olet matkustamassa ja kuinka pitkäksi aikaa – silloin he eivät blokkaa korttiasi kun aloitat ostoksien teon.

2. Suunnittele ja pyydä lentokenttäkuljetukset

Jos haluat tehdä elämästäsi helpompaa, pyydä paikallista opintomatkajärjestäjääsi järjestämään kuljetukset lentokentältä majoitukseen tai koululle. Jos haluat mieluummin löytää kuljetuksen eri kautta tai haluat käyttää julkista liikennettä, etsi mahdollisimman paljon tietoa eri vaihtoehdoista etukäteen. Tämä säästää sinulta paljon aikaa ja vaivaa varsnkin pitkän lennon jälkeen. Muista, että tarvitset myös kuljetuksen takaisin lentokentälle ennen kuin lähdet.

3. Tarkista matkavakuutuksesi

Opintomatkajärjestäjäsi on myös henkilö, joka voi auttaa sinua matkavakuutuksissasi, joten ota kaikki hyöty irti heidän tietämyksestään! Sinun kannattaa myös ottaa yhteyttä terveysvakuutuksen tarjoajaasi, jos heillä sattuisi olemaan erikoistarjousta matkasi ajalle.

4. Kopioi tärkeimmät matka-asiakirjasi

Sinulla kannattaa olla digi- ja paperikopiot kaikista tärkeimmistä asiakirjoistasi – passista, vakuutuksesta, luottokorttiyhtiön tiedoista – ja säilytä niitä eri paikoissa. Sinun kannattaa myös jättää kopiot kotiisi perheellesi tai ystävillesi. Digitaalisten kopioiden kannattaisi olla jossain turvallisessa paikassa mutta helposti tavoitettavissa, kuten sähköpostissasi tai pilvipalvelussa.

5. Tutki uuden kotisi lähiympäristö

Paras vaihe matkaan valmistautumiseen on varmastikin matkakohteeseesi tutustuminen ja selvittäminen, mitä kaikkea voit siellä tehdä. Voit joko ostaa matkaoppaan tai googlettaa nähdäksesi mitä sinun uuden kotisi ympäristö tulee sinulle tarjoamaan. Vaikkakin tutustuminen paikkaan on mukavampaa paikan päällä, tutustuminen alueeseen etukäteen helpottaa sinua ottamaan kaikki irti ollessasi reissulla – voit katsoa mitä retkiä ja tapahtumia matkakohteessa tapahtuu. Älä unohda lukea paikallisista tavoista, tottumuksista ja perinteistä, jotka auttavat sinua tuntemaan itsesi paikalliseksi todella nopeasti.

6. Pakkaa

Ensimmäiseksi tarkista valitsemasi lentoyhtiön paino- ja kokorajoitukset. Tärkeimmät tavarat, kuten laturi, adapteri ja vaihtovaatteet on hyvä sijoittaa käsimatkatavaroihin jos matkalaukkusi sattuu häviämään. Jos viivyt matkakohteessasi pidempään kuin pari päivää, osta hygieniatarvikkeet paikan päältä ja ota mukaasi vain matkakokoisia purkkeja ensimmäistä suihkuasi varten kohteessa. Kun olet saanut pakattua kaiken, sinun kannattaa vielä merkitä matkatavarasi nimilapuilla.

7. Opiskele muutama sana paikallisesta kielestä

Koska luet blogiamme, on varmaankin turvallista tehdä oletus, että olet lähdössä opiskelemaan kieltä ulkomaille. Eikö olisi kannattavaa valmistautua hieman ennakkoon? Matkustamisesta tulee paljon helpompaa, kun olet jo totutellut kuuntelemaan uutta kieltä ja jopa osaat muodostaa muutaman lauseen tuolla kielellä. (Pitkät lennot ovat täydellinen mahdollisuus sanojen opiskeluun.)

8. Hanki välttämättömät reseptilääkkeet

Jos otat säännöllisesti jotain reseptilääkettä tai käytät piilolinssejä, varmista että sinulla on varmasti tarpeeksi kaikkea koko matkan ajalle tai sinulla on resepti mukanasi, jotta voit hankkia lääkettä lisää. (Tarkista asia vielä vakuutusyhtiöltäsi.)

9. Kirjoita ylös tärkeimmät puhelinnumerot

Matkapuhelimien aikakaudella emme muista puhelinnumeroita kauhean hyvin – tai salasanoja. Jos lähdet ulkomaille, on mahdollista, että sinun täytyy hankkia uusi puhelin tai kirjautua tietokoneelle koulussa: varmista, että muistat salasanat ja numerot ulkoa tai kirjoitat ne ylös. Siten voit käyttää tietokonettasi ja soitella puheluita ilman panikointia.

10. Selvitä matkapuhelinasiat

Riippuen siitä, kuinka kauan aiot olla reissussa, on kannattavaa valita paikallinen SIM-kortti. Ennen lähtöäsi kannattaa tarkistaa oman puhelinliittymäsi Roaming-kustannukset ja datatiedot, jotta sinulle ei tule yllätyksenä suuret puhelinlaskut kotiin palatessa. Löydät ilmaisia Wi-Fi-yhteyksiä monista paikoista kunten koulultasi ja majoituksestasi – mutta myöskin julkisilta paikoilta.

11. Tervehdi isäntäperhettäsi ennen matkaa

Jos aiot majoittua kotimajoituksessa tai jakaa huoneesi huonetoverien kanssa ja sinulla on heidän yhteystiedot: esittele itsesi ennen lähtöä! Luultavasti he ovat yhtä kiinnostuneita sinusta kuin sinä heistä, joten heidän tervehtiminen on mukava ele. Kaikki rakastavat lahjoja, joten mikset myös veisi heille pientä tuliaista kotimaastasi, joka toimii myös mahtavana jään murtajana!

12. Ole innoissasi!

Ennen kuin lähdet opiskelemaan ulkomaille sinulla on varmasti miljoona asiaa mielelläsi – etenkin jos se on sinun ensimmäinen reissusi, mutta huolimatta siitä kuinka monta kertaa pakkaat laukkusi uudelleen, älä unohda olla innoissasi tulevasta unohtumattomasta matkastasi! Tässä on syy jonka vuoksi ilontanssi on keksitty!

Tule opiskelemaan kanssamme!Tutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa