EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Lähteäkö matkalle parhaan ystävän kanssa?

Lähteäkö matkalle parhaan ystävän kanssa?

Matkustaminen on parasta. Matkustaminen parhaimman matkakaverin kanssa on kuitenkin vielä parempaa. Tiedäthän, sellainen tyyppi, jolla on samanlainen päivärytmi, joka tykkää tehdä samanlaisia asioita ja olla vierellä tulipa vastaan mitä vain. Usein paras matkakaverisi on myös paras ystäväsi. Keksin ainakin yhdeksän syytä, miksi haluan lähteä matkalle parhaan ystävän kanssa aina kuin mahdollista.

1. Matkasuunnitelmien tekeminen on hauskaa

Kaikki eivät rakasta matkasuunnitelmien tekemistä. Jos totta puhutaan, se voi olla kamalaa säätöä. Toisaalta jos suunnittelu tarkoittaa tekstailua Barcelonan parhaista tapas-baareista tai Oxfordissa olevasta Harry Potterin kuvauspaikasta, suunnittelu saattaakin yhtäkkiä olla aika hauskaa.

2. Pakkaaminen on helpompaa

Pakkaaminen on vielä kamalampa kuin suunnittelu. Jos voit jakaa pakkauslistan kaverisi kanssa, se helpottaa paljon. Voit oppia kaveriltasi hyviä vinkkejä, kuinka pakata kevyesti ja siten liikkua helpommin matkalla. Hyvä motivaatio pakkaamiseen on myös aiheesta keskustelu – lupasit jo pakata, joten nyt ei auta jäädä enää jahkailemaan.

3. Enemmän inside-vitsejä

Sinulla ja parhaalla ystävälläsi todennäköisesti on jo lukemattomia insidereita, mutta entä sen jälkeen, kun eksytte pyöräretkellä Maltalla, tapaatte oudon taksikuskin Portugalissa tai vietätte iltaa japanilaisen pariskunnan kanssa. Tällaiset hetket ovat parhaita ystävän kanssa: jaatte ulkomailla hetkiä, joita kukaan muu ei voi käsittää.

4. Päästä yli raivareista

Kun olet matkustanut jonkin aikaa kenen tahansa kanssa, toisella matkakumppaneista saattaa jossain vaiheessa kiehua yli. Tällaistenhetkien kohtaaminen on kuitenkin osa ystävyyttä ja niistä pääsee yli puhumalla. Vaikeammat hetket vahvistavat ystävyyttä, joten olette todennäköisesti pian aivan erottamattomia. Todennäköisesti ystäväsi myös tuntee sinut läpikotaisin, joten riitoja syntyy vähemmän – tai ainakin ne on helpompi selvittää.

5. Instagramisi loistaa!

Mitä tulee someen, BFF:n kanssa matkustaminen on täydellistä. Kukaan muu ei tiedä ”parasta puoltasi” yhtä hyvin, joten yhden selfien ottaminen ei vaadi 30 yritystä. Ja ulkonäkö sikseen, yhdessä matkatessa syntyy usein hauskimpia otoksia, joita on ihana selata jälkeenpäin.

6. Matkanimet

Matkaillessa tapaa usein kymmeniä uusia ihmisiä. Heidän nimiään on hankala muistaa, joten päädytte todennäköisesti keksimään ystäväsi kanssa heille uudet lempinimet. Puhutte sujuvasti keskenään ”Sydneyn shortsipojista” tai ”tanssilattian valtaajasta”. Ja tietenkin tärkeintä, mikä on teidän oma matkanimi?

7. Mukavuusalueen ulkopuolelle

Jos parhaat ystävät ovat jossain asiassa hyviä, niin kannustamaan sinut kokeilemaan uusia asioita (tai viemään noloihin tilanteisiin)! Matkatessa tämä etu on tarpeen. Etelä-Afrikassa vastaan saattaa tulla sukellus haihäkissä tai taconsyöntikilpailu San Diegossa. Mahdollisuudet ovat rajattomat, mutta onneksi paras ystävä on aina vierelläsi.

8. Muuttuminen yhdeksi ihmiseksi

Kun viettää pidempään aikaa jonkun kanssa, alkaa usein puhua, käyttäytyä ja ajatella samalla tavoin. Vaikka yleensä haluattekin pysyä omana itsenänne, matkalla siinä on jotakin hauskaa, kun huomaa yhtäkkiä tekevänsä jotain aivan samalla tavoin kuin paras ystävä. On myös hyödyllistä, kun jakaa samanlaisia mielipiteitä ja kiinnostuksenkohteita; kuin olisi matkalla yksin yhdessä.

9. Paras ystävä + matka = vielä parempi ystävä

Jos luulit jo valmiiksi tietäneesi kaiken parhaasta ystävästäsi, odotapa vain, että matkustatte yhdessä. Ymmärrätte usein toisianne paremmin uusien kokemusten ansiosta, ja ystävyytenne perusta vain vahvistuu. Haluan ajatella, että yhdessä matkustavat ystävät myös pysyvät yhdessä.

Voit myös lähteä kielimatkalle parhaan ystävän kanssa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa