EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 maailman parasta kaupunkia kasvissyöjille (ja muille ennakkoluulottomille ruokaintoilijoille)

10 maailman parasta kaupunkia kasvissyöjille (ja muille ennakkoluulottomille ruokaintoilijoille)

On yhä yleisempää, että ihmiset jättävät lihan pois ruokavaliostaan, joko eettisistä tai ympäristöllisistä syistä – kasvissyönnistä tulee siis koko ajan tavallisempaa. Ajat, jolloin lihattomana vaihtoehtona tarjottiin höyrytettyjä vihanneksia ja silmienpyörittelyä, ovat historiaa. Nykyisin maailmalta löytyy lukemattomia ravintoloita, kahviloita ja leipomoita, joilla on mahtava valikoima kasvisherkkuja. Kaikkein parhaat apajat löytyvät kuitenkin aivan tietyistä paikoista. Lue listamme ja tiedät, mihin suunnata: tässä ovat maailman parhaat kaupungit kasvissyöjille.

Olitpa sitten vannoutunut kasvissyöjä tai kokeilunhaluinen ruokaintoilija, nämä kannattaa katsastaa, jos tahdot kokea lihattoman ruoanlaiton parhaimmillaan.

1. Los Angeles

Mitä terveystrendeihin tulee, Los Angeles on todellinen edelläkävijä. Kaupunki on tupaten täynnä terveysintoilijoita, eli kasvisateriat ovat olleet jo pitkään sen ravintolamaailman peruspalikoita. Testaa esimerkiksi Vestationin tuoreet annokset tai The Green Templen maatilalta ruokapöytään -konsepti – Los Angeles on kaikkien ruoan ystävien paratiisi.

2. New York

Ei ole järin yllättävää, että Isona Omenana tunnettu kaupunki on suhteellisen korkealla, kun listataan parhaita paikkoja kasvissyöjille. New Yorkissa on yli 25 000 ravintolaa, joista monet tarjoilevat laajan kattauksen kasvisannoksia. Katsasta ainakin Ladybird, Dirt Candy ja Superiority Burger.

3. San Francisco

Kolmas amerikkalaiskaupunki, joka on aivan kasvisruokailun eturintamalla, on San Francisco. Täältä löytyy lukemattomia lihattomiin ruokiin erikoistuneita ravintoloita, kuten kuuluisat Nourish Café ja Greens Restaurant sekä japanilaiseen keittiöön keskittynyt Cha-Ya. Lisäksi kiireinen kasvissyöjä voi käydä jopa huipumodernilla kasvisruoka-automaatilla, joka kulkee nimellä Eatsa.

4. Seattle

Myös Seattlessa on alettu viime vuosina ymmärtää kasvisten päälle – kaupunki on tainnut ottaa mallia edellä mainituista tovereistaan. Tarjolla on kattava valikoima kasvisravintoloita, jotka on ripoteltu kätevästi eri puolille kaupunkia. Istahda pöytään esimerkiksi Plum Bistrossa tai Veggie Grillissä ja nauti maistuvista annoksista.

5. Berliini

Saksan pääkaupunki ei ole pelkkää maailmanluokan taidetta ja muotia – se on sattumoisin myös oikea kasvissyöjien mekka. Kasvisravintoloita on lukuisia, mutta ehkä kuuluisimpiin lukeutuu paikka nimeltä Kopps. Sen perusti aikanaan lihansyöjä, joka tahtoi haastaa itsensä. Sittemmin ravintolasta on tullut monien kasvis- tai vegaaniruokavaliota noudattavien berliiniläisten kantapaikka.

6. Toronto

Torontossa kasvissyöjille sopivat vaihtoehdot ovat lisääntyneet lähivuosina vikkelään tahtiin. Monista ruokapaikoista saa nykyään kasvissyöjille soveltuvia annoksia, mutta lisäksi kaupungissa on useita vegaanisia ravintoloita, joissa kokkaillaan puhtaasti kasvikunnan tuotteilla. Plantan vegaanisella ruokalistalla on huomioitu näkyvästi myös ympäristönsuojelu, ja paikka pyrkii kehittämään luovia annoksia korkealaatuisista raaka-aineista. Myös Kupfert & Kim panostaa suuresti ympäristöystävällisyyteen – se pyrkii tarjoilemaan mahtavia kasvisannoksia niin, että ravintolatoiminnasta syntyy niin vähän jätettä kuin suinkin mahdollista.

7. Singapore

Leijonakaupunkinakin tunnetussa Singaporessa on laaja kirjo kasvisravintoloita, joiden ruokalistoille on haettu innoitusta eri puolilta maailmaa. Käy ainakin Loving Hutissa, joka tarjoilee päivittäin tuoretta herkkuruokaa, sekä japanilaisravintola Herbivoressa, jonka maistuvissa, perinteikkäissä annoksissa on aina jokin moderni juju.

8. Lontoo

Lontoo on kiistatta kasvisruoan kuningas Englannissa. Kaupungin verrattoman monikulttuurisen väestön ansiosta kasvisravintolat edustavat vaikka mitä eri keittiöitä. Buffet-ruokailun ystävien kannattaa kokeilla Ethosta, ja ne, jotka tahtovat jakaa pieniä annoksia ystäväporukalla, tykästyvät varmasti ravintolaan nimeltä Bühler & Co.

9. Pariisi

Kasvisannoksen löytäminen maassa, jossa ruoat ovat perinteisesti hyvin lihapainotteisia, oli ennen melkoinen haaste. Ranska on kuitenkin sopeutunut pikku hiljaa muuttuviin ruokailutapoihin, ja siellä toimii nykyisin jo yli tuhat kasvisravintolaa. Pariisi on kehityksen etunenässä. Hank Restaurantissa tarjoillaan monia herkullisia kasvipohjaisia annoksia, ja paikan kasvisburgerit ovat erinomaisia.

10. Sydney

Vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan Australiassa majailee yli kaksi miljoonaa kasvissyöjää. Vaikuttaisi siltä, että kengurumaan asukkaat ovat todella omaksuneet lihattoman elämäntyylin, ja Sydneyn lukuisat kasvisravintolat todistavat johtopäätöksen oikeaksi. Jos matkustat tähän kauniiseen kaupunkiin, katsasta kasvispaikat nimeltä Bodhi ja Mother Chu’s.

Lähde ulkomaille kehittämään kielitaitoa (ja syömään niin paljon kuin jaksat!)Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin