EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Markkinoiden parhaat matkasovellukset

Markkinoiden parhaat matkasovellukset

Olet matkustamassa uuteen jännittävään kohteeseen. Mitä tarvitset mukaasi? Todennäköisesti matkapuehlimesi (tai tabletin), jotka ovat ensimmäiset asiat pakkauslistallasi ja et varmasti edes lähtisi matkaan ilman näitä. Näiden taskussa kulkevien laitteiden tehokkuus riippuu siitä, mitä sovelluksia niistä löytyy. App storen valikoima on nykyisin niin suuri, että on vaikeaa löytää parhaimpia sovelluksia matkaasi varten.

Tässä tulee lista markkinoiden parhaista matkustus sovelluksista (saatavilla sekä iOS:ille ja Androidille):

Aloita Matkasi

Mantereiden sekä valtamerten poikki kulkeva matkasi alkaa ensi askeleestasi – ensi askeleestasi oikeaan suuntaan. Ennen kuin aloitat pakkauksen sekä alat hankkia jotakuta kastelemana kotona olevat kasvisi matkasi aikana, sinun on mietittävä kuinka päästä paikasta A paikkaan B. Rome2rio on loistava sovellus  joka löytää mahdollisia (sekä kohtuullisia) reittejä olohuoneestasi haluamaasi kohteeseen. Sen lisäksi, että se auttaa sinua suunnitteluissa, jo karttojen sekä erilaisten kulkuvälineisen katselu on mahtava tapa inspiroitua tulevasta matkastasi.

Parhaat Diilit

Monet sivustot lupaavat halvimmat lennot sekä parhaat hotellidiilit, mutta katso nämä sivustot, jotka tuovat palvelun täysin uudelle tasolle. Kayak ei ainostaan vertaile hintoja, mutta myös kattaa Orbitzin ja Pricelinen kaltaiset sivuostot varmistaakseen, että löydät kaikki parhaat diilit. Skyscanner vertailee myös sivustoja ottaen huomioon kaikki lentojen vaihtelut, jolloin niitä on helppo seurata. Voi luoda hintahälytyksen haluamallesi reitille ja varata lentosi kun se on halvimmillaan. Oletko joustava matkapäivien suhteen? Voit laajentaa hakuasi ja löytää halvimmat päivämäärät matkustaa. Haluatko vain pois Suomesta? Voit vertailla lentoja kaikkialle maailmassa, ja saada lennot sinne minne on halvinta lentää antamillasi päivämäärillä.

Toinen hyvä sivusto halpojen lentojen ja hotellien löytämiseen on Hipmunk. Sivusto kerää lento -sekä majoitus vaihtoehdoja ja lisää ne helposti tulkittavalle sivustolle, joka tekee lentojen valitsemisesta mukavaa ja helppoa.

Suunnittele ja Valmistaudu

Nyt kun sinulla on lennot sekä hotelli valmiina, haluat varmasti tietää mitä kaikkea voit kohteessasi tehdä. Meillä on kaksi sovellusta, jotka haluaisimme esitellä sinulle: Trip It, sovellus joka on (mutta ei ainoastaan) täydellinen työmatkoille. Se järjestää suunnitelmasi – sekä ajatuksesi – valitsemassasi kohteessa. Sovellus tunnistaa inboxissa olevat sähköpostisi, kuten lento -sekä majoitus varauksesi ja järjestää ne niin, että näet kaikki matkasi yksityiskohdat. Se lisää reittiohjeet sekä muut hyödylliset matkatiedot yhdistääkseen eri reittejä matkallasi. Kaiken tämän voit synkronoida kalenteriisi ja jakaa sosiaalisten yhteksien kanssa. Google Trips on enemmän lomantuntua tuova, eikä vain järjestä kaikkia varauksiasi inboxissasi – lennoista hotelliin sekä ravintoloihin – Google trips:issä on myös kaupunkiopas, joka ehdottaa asioita joita voit kohteessa tehdä, missä voit syödä ja mitä voit nähdä. Molemmat sovelluksen toimivat offlinessa, joten aktiviteetteja sekä aterioita ei tarvitse suunnitella vain WiFin äärellä.

Seuraava askel matkasuunnitteluissa: pakkamminen. PackPoint:in (sekä meidän pakkausohjeiden) avulla varmistat, että pakkaat mukaan kaiken tarvitsemasi (ja tietysti pienessä helposti kannettavassa laukussa!). Lisää vain matkatietosi ja sovellus ehdottaa mitä sinun tulisi pakata mukaasi. Nämä suositukset riippuvat kohteesi säästä ja maastosta kuin myös matkasi pituudesta, tarkoituksesta  sekä aktiviteeteista joihin haluat osallistua. Näin et jää ilman sateenvarjoa Guatemalan sadekaudella tai unohda että jouluna Uudessa-Seelannisa tarvitset uima-asun sekä aurinkorasvan ennemmin kuin sukset ja sauvat!

Tiedä Kohteesi…

Uudessa kaupungissa navigointi saattaa tuntua pelottavalta (mutta hauskalta). Missä suunnassa on museo? Mikä on tämän ruokalajin pää-ainesosa? Google Translate on suosittu, sillä voit vain kirjoittaa sanan tai lauseen teksilaatikkoon ja saat luonnollisen käännöksen silmän räpäyksessä. Joillakin kielillä voit jopa lisätä teksin handwriting recognition tai speech recognition kautta. Voit myös helposti vaihtaa kieltä, kääntää koko nettisivun lisäämällä sivuston hyperlinkin, sekä kuulla esimerkkejä siitä kuinka sanat lausutaan. Ja mikä parasta, Google translaten uusimman ominaisuuden ansiosta voit vain osoittaa laitteesi kameraa teksitä kohden ja saat käännöksen näytöllesi!

Valuuttamuunnokset saattavat myös tuoda päänvaivaa uudessa maassa uuden valuutan kanssa toimiessa. XE Currency sovelluksella pääset käsiksi päivitettyihin valuuttakursseihin, voit katsoa historiallisia listoja, ja voit laskea hintoja saadaksesi parhaimman vastikkeen rahallesi. Sovellus toimii myös offlinena ja päivittää viimeiset kurssimuutokset, joten WiFiä ei tarvita kun shoppailu kuume iskee.

Yksi hermoja kiristävä asia matkustaessa on liian vähäinen data puhelimessasi. Mitä jos eksyt etkä pysty ottamaan kehenkään yhteyttä? Ja mitäpä ottamastasi upeasta kuvasta, jonka haluat lisätä Instagramiin saman tien? Onneksi monissa kaupungeissa on ilaminen Wifi – sinun tulee vain löytää se WiFi pisteiden löytämiseen erikoistuneed sovelluksen avulla. Varmista että lataat sovelluksen, johon saat yhteyden myös offlinessa, jotta sinun ei tarvitse maksaa verkkomaksuja etsiessäsi nettiyhteyttä.

…ja Sitten Tta Kaikki Ilo Irti

Field Trip on kuin paikallinen matkaopas taskussasi. Saat ilmoituksia selitysten kera kun kuljet kiinnostavien kohteiden ohi. Näin et jää paitsi ainutlaatuisista sekä piilossa olevista kohteista. Näet myös ravintola arvosteluja sekä kuponkeja kun kävelet niiden ohi. Toisia hyviä sivustoja, joista löytyy arvosteluja ovat TripAdvisor, joka keskittyy hotelleihin sekä matkailukohteisiin, Yelp, josta löytyy ravintola sekä paikallisten yritysten arvostelut sekä Foodspotting josta löydät parhaimmat lähelläolevat  ruokalajit ja ravintolat.

Tulisiko sinun olla jossain ? Varmista että pääset sinne mahdollisimman nopeasti ja parhainta reittiä pitkin. Jos ajat tarvitset Waze –sovelluksen. Waze omaa GPS navigaattorin, josta löytyy käyttäjien antamat suositukset liikenteestä, poliiseista ja onnettomuuksista. Tämän lisäksi näet myös tietoa bensan hinnoista reitilläsi. Valitsetko mieluummin julkisen liikenteen? Palkittu Citymapper sovelluksesta löydät junien, linja-autojen, lauttojen, raitiovaunujen, Ubereiden ja jopa pyörien  aikataulut, kartat, sekä päivitykset mahdollisista viivästyksistä maailman upeimmissa kaupungeissa.

Täydellisten sovellusten omaaminen matkallasi tekee sinusta matkustamisen gurun. Muista vain katsoa myös ympärillesi, puhua paikallisten kanssa ja kokea täydellä teholla maailma ympärilläsi – hyvää matkaa!

GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa