EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Bristolin 10 kätkettyä helmeä

Bristolin

Bristolin kuuluisa riippusilta ei suinkaan ole ainoa asia, joka tekee kaupungista kiinnostavan. Koettavaa löytyy aina historiallisista uima-altaista luolissa järjestettäviin musiikkitapahtumiin ja leffanäytöksiin saakka – täytyy vain tietää, mistä etsiä! Kokosimme kymmenen vähemmän kuuluisaa kohdetta ja kokemusta, joiden jälkeen kenenkään ei tarvitse miettiä, mitä Bristolissa voisi tehdä.

1. Lido

Kauniilla Cliftonin seudulla sijaitseva Lido on upea, historiallinen ajanviettopaikka, joka koostuu ulkoilma-altaasta, kylpylästä, tyylikkäästä baarista ja ravintolasta. Altaan ympärillä on perinteisiä, puuovisia pukukoppeja, ja kunnostettuun kohteeseen kuuluu myös aurinkoterassi.

Aurinkoisena päivänä Lido onkin täydellinen paikka, jos tahdot uiskennella ja nauttia rennosta lomatunnelmasta ilman, että edes poistut kaupungista.

2. St. Nick’s Night Market

St. Nick’s Market on Britannian suurin sisätiloissa sijaitseva markkinapaikka, joka täyttyy päivisin käsityöläiskojuista, alueella valmistetuista koruista ja herkullisesta katuruoasta.

Moni ei kuitenkaan tiedä, että joinakin kesäperjantaina kojut avautuvat myöhään illalla ja St. Nick’s Night Market pyrähtää käyntiin. Tällöin paikalliset katutaiteilijat, muusikot, sirkustaiteilijat ja DJ:t ottavat paikan haltuunsa, ja tässä vanhankaupungin kolkassa vietetään ilta loistavan ruoan ja viihteen merkeissä.

3. 20th Century Flixin yksityiset elokuvasalit

Bristolissa on erittäin vilkkaat elokuvapiirit, sillä kaupungissa pitää majaansa useampi brittiläisen elokuva- ja dokumenttiteollisuuden suurimmista tekijöistä. The Watershed on suuri elokuvateatterin, baarin ja ravintolan yhdistelmä, joka näyttää kriitikoiden ylistämiä leffoja. Paikka on todella suosittu, ja se sijaitsee sataman laidalla.

Jos rakastat klassikkoleffoja, todellinen seitsemäs taivas löytyy kuitenkin harvojen tuntemasta 20th Century Flixistä. Pikkuisessa myymälässä on tarjolla yli 20 000 vuokraleffaa DVD:llä, ja tiloissa on myös kaksi pientä, yksityiskäyttöön vuokrattavaa elokuvasalia 11 ja 18 hengelle. Voit siis luoda kavereidesi kanssa perinteikkään elokuvakokemuksen, jollaista ei löydy koko Bristolista.

4. Redcliffen luolat

Edes Bristolin asukkailla ei ole yleisessä tiedossa, että sataman läheisyydessä sijaitsevalla Redcliffen alueella on kokonainen sarja maan alla sijaitsevia, keinotekoisia luolia.

Luolat kaivettiin jo keskiajalla, ja historian kuluessa ne ovat näytelleet lukuisia eri rooleja. Alun perin niistä louhittiin hiekkaa lasin ja keramiikan valmistusta varten, ja sittemmin niitä on käytetty muun muassa varastotilana ja vankien sijoituspaikkana. Nykyisin ne avataan muutaman kerran vuodessa ainutlaatuisten elokuva- ja musiikkikokemusten järjestämiseksi.

5. Chance & Counters -lautapelikahvila

Historiallisen Christmas Steps -kadun laidalla sijaitseva Chance & Counters on omaperäinen ja kotoisa lautapelikahvila, jossa on mukava hengailla ja haastaa kavereita kisaan – saavuitpa sitten paikalle sadekuuron hätyyttämänä tai Monopoly-matsin ja käsityöläisoluen perässä.

Kahvilan valikoimassa on yli 600 peliä, aina vanhoista klassikoista moderneihin peliuutuuksiin saakka. Joukosta löytyy siis aina jokin peli, joka saa koko porukan kilpailuvietin heräämään.

6. The Milk Thistle -salakapakka

Tämä baari on varsin kirjaimellisesti kätketty helmi: se sijaitsee tavallisessa punatiilitalossa Colston Avenuella, eivätkä useimmat ohikulkijat tule ikinä huomanneeksi paikan mustaa ovea, jonka yhteydessä ei ole minkäänlaista kylttiä. Tuon oven takana piilee kuitenkin salakapakka, joka on yksi Bristolin cooleimmista.

The Milk Thistle ulottuu neljään kerrokseen, ja historiallinen, kaupungin keskustassa sijaitseva rakennus tarjoaa loistavat puitteet tyylikkäälle, kieltolain aikaa mukailevalle baarille. Se on yksi seudun parhaista cocktailbaareista – mutta hyst, tästä ei muille kerrota!

7. Underfall Yard

Bristolissa elämä on jo pyörinyt pitkään sataman ympärillä, ja Underfall Yard juhlistaa kaupungin monipuolista laivanrakennushistoriaa. Entisaikojen koneita esitellään vanhoissa puurakennuksissa, jotka olivat aikoinaan täynnä rakennustyön hyörinää. Samaan aikaan nykypäivän laivanrakentajat urakoivat telakalla, joka sijaitsee aivan naapurissa.

Bristolin historiallinen puulaiva The Matthew, joka purjehtii päivittäin sataman halki, nostetaan kerran vuodessa kuivatelakalle juuri täällä, jotta ikoninen alus saadaan huollettua.

8. Clifton Arcaden putiikit

Clifton Villagen alueella ei ole pulaa komeasta arkkitehtuurista tai kahviloista, jotka toimivat viehättävän historiallisissa rakennuksissa. Kadun puolelle levittäytyvä Primrose Café on suosittu brunssipaikka, mutta sen taakse kätkeytyy alue, josta löytyvät Bristolin suloisimmat putiikit.

Clifton Arcade on kaunis, viktoriaaninen kauppakuja, jota reunustavat uniikit korttipuodit, vintagevaate- ja korumyymälät sekä käsityötuotteiden kaupat. Kun tahdot viettää leppoisaa sunnuntai-iltapäivää tai hankkia omaperäisiä matkamuistoja, suuntaa tänne.

9. Blaise Castlen kylä ja kartanoalue

Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Blaise Castle on vaikuttava 1700-luvun kartano, jota ympäröivillä tiluksilla monet tekevät kävelyretkiä maalaismaisemissa. Sisäänkäynnin lähelle rakennettiin kuitenkin 1800-luvulla myös soma, pieni kyläpahanen, jonka sieviä, kunnostettuja mökkejä on mukava ihailla.

10. The Full Moon and Attic -pubi

Bristolin taiteellisella Stokes Croftin seudulla sijaitseva The Full Moon and Attic on suosittu pubi, johon kuuluu myös valtava ulkoterassi. Lisäksi se nostaa esille paikallisia, nousevia muusikoita, ja pubin musiikki-illat ovat kaupungin parhaimmistoa. Voit siis viettää iltapäivää West Country -siideriä siemaillen ja lähiseudun folk-bändiä kuunnellen tai tanssia yön pikkutunteina Bristolin viimeisimmän DJ-lahjakkuuden tahdissa.

Koe Bristol kielimatkalla!Tutustu tarkemmin

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin