EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Mitä tehdä kesällä? Toteuta hyödyllinen kesäloma

Mitä tehdä kesällä? Toteuta hyödyllinen kesäloma

Kesäloma antaa tilaisuuden hengätää ja irrottautua arjen rutiineista. Elämään saa uutta virtaa, kun työntää tasaisen arjen pois mielestä, sammuttaa sähköposteja piippailevan puhelimen, pukee päälle lomapaidan ja syö aamiaiseksi jäätelötuutin.

Toteuta lomalla arjen haaveet

Jokainen lomailija rentoutuu omalla tavallaan. Yksi ottaa kahdet päiväunet joka päivä, toinen tekee kuukauden reissun läpi Siperian. Kiinnostuksenkohteista riippumatta kesäloma on hyvä tilaisuus toteuttaa haaveita ja unelmia, jotka jäävät muulloin arkisten velvollisuuksien varjoon.

Kukapa meistä ei olisi haaveillut neljän vuoden uutuuskirjojen lukemisesta, villistä urheiluharrastuksesta, raakakakkujen teon kokeilemisesta tai uuden kielen opiskelusta. Kun tavallisesti arki puskee päälle aamukuuden herätysääntä, makaronilaatikkoa ja työ-, koulu- tai treenikassin pakkaamista, suuret suunnitelmat saattavat jäädä jalkoihin.

Inspiroidu uudesta

Kesälomalla on viimein aikaa inspiroitua. Lomasta ei pidä ottaa stressiä, mutta ehkä pienen bucket listin teko saattaisi vauhdittaa unelmien toteuttamista. Ei väliä, onko lista nopeasti näpytelty ajatusvirta puhelimessa vai hartaasti pohdittu ja koristeltu sivu kauneimmassa muistikirjassa, tärkeintä on käyttää hetki omien haaveiden tarkastelulle. (Ja oikeasti, onko olemassa ihmistä, joka ei innostu unelmalistojen kirjoittamisesta?)

Olipa arkipäivien haaveena pienet asiat, kuten paljain varpain kävely tai podcastien maailmaan tutustuminen tai jotain suurempaa, kuten uuden kielen opiskelu tai elämäntapojen muutos, toteutukselle kannattaa varata konkreettisesti aikaa. Ei Raumaakaan päivässä rakennettu, vai miten se meni..?

Kesäleirit ei ole vain lasten juttu

Lapsille järjestetään kesäisin paljon ohjattua ohjelmaa, kuten uimakouluja ja luontokerhoja. Tarkoituksena on oppia uusia taitoja ja saada virikkeitä kesälomaan. Uudet taidot ja aktiivinen harrastaminen eivät kuitenkaan tee pahaa hieman vanhemmillekaan, päinvastoin!

Kun tekee hieman tutkimustyötä, löytää nopeasti lukuisia tapoja kokeilla uusia asioita kesälomalla. Puistojooga ja lenkkikerhot tarjoavat ohjattua liikuntaa, monille taidekursseille voi mennä, vaikkei olisi ikinä koskenutkaan pensseliin ja ulkomaanmatkasta voi ottaa kaiken irti yhdistämällä sen kielikurssiin.

Un café au lait, s’il vous plaît

Esimerkiksi kielten opiskelu ja epäsäännöllisten verbien pänttääminen on harvoin ensimmäisenä mielessä matkalla töistä kotiin sateisena marraskuun iltana. Kesälomalla on kuitenkin usein aikaa matkustella, joten kielten opiskeluun voi ottaa tehokkaan sysäyksen matkustamalla maahan, jossa sitä puhutaan äidinkielenä.

Sanaston opiskelu pariisilaiskahvilan terassilla tai Lontoon kaupunkikierros muiden englantia treenaavien opiskelijoiden kanssa on hyödyllistä lomaa parhaimmillaan. Inspiroivat kokemukset antavat energiaa, jota riittää säästettäväksi niillekin päiville, kun sohva kutsuu ja uusista asioista innostuminen kuulostaa vain kaukaiselta utopialta.

Vaikka kesästä on hyvä pyrkiä ottamaan kaikki irti ja viettää hyödyllinen kesäloma, ei vapaa-aika saa muuttua suorittamiseksi, vaan kannattaa tehdä mikä hyvältä tuntuu. Suureelliset suunnitelmat ja inspiroivat ajatukset eivät ole varattu yksinoikeudella lomapäiville, vaan parhaimmillaan loman tarjoama vapaa-aika on sysäys sille, että kaikki päivät ovat yhtä innostunutta ajatusta ja haaveiden toteuttamista.

Suunnitelmat avoinna? Vielä ehdit varaamaan kielikurssin!Tutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa