EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Opi englantia musiikin avulla – lisää nämä soittolistallesi

Opi englantia musiikin avulla – lisää nämä soittolistallesi

Kielten opiskelun ei aina tarvitse tarkoittaa luokkahuoneessa istumista. Kun lisäät päivittäisiin rutiineihisi muutamia helppoja lisäkeinoja kielen omaksumiseen, edistymistahtisi kasvaa kohisten. Esimerkiksi sarjojen katselu ja kirjojen lukeminen ovat loistavia tapoja kielitaidon hiomiseen, mutta myös musiikkia kuuntelemalla voi saada paljon lisävauhtia englannin opiskeluun.

Poimimme muutamia bändejä ja artisteja, joita kuuntelemalla hiot englannin taitojasi ilman, että edes huomaat asiaa. Nämä kannattaa ehdottomasti lisätä Spotifyssa omille soittolistoille.

1. Ed Sheeran

Jos et myönnä, että Ed Sheeranin biisit saavat sinut laulamaan tai vähintäänkin hymisemään mukana, valehtelet. Hänen kappaleisiinsa on helppo samaistua, ja albumeita voisi helposti kuunnella repeatilla vaikka päiväkausia. Laulujen kieli ei ole erityisen haastavaa, mutta tahti on ajoittain melkoisen nopea, eli mukana rallattaminen on mainio tapa treenata sekä kuuntelu- että puhetaitoja.

2. Of Monsters and Men

Of Monsters and Menin rennoista rytmeistä saa koottua täydellisen soundtrackin kesään, ja samalla soittolista toimii myös erinomaisena apurina englannin opiskelussa. Hitaasti lauletut ja helpot sanoitukset oppii tuossa tuokiossa, samoin kuin kappaleiden melodian. Tämä indiebändi on lähtöisin Islannista, eli täydelliseltä kuulostava englanti ei todellakaan edellytä, että kieltä puhuisi pikkulapsesta lähtien – muista tämä myös omalla kohdallasi!

3. The Cure

Tee aikamatka musiikin historiaan ja ota kuunteluun bändi, joka teki vinyylilevyjä ja musiikkikasetteja jo ennen kuin niistä tuli uudelleen cooleja. The Curen hyvänmielen klassikko ”Friday I’m in Love” on todella helppo tapa omaksua viikonpäivien nimet englanniksi, ja bändin muiden hittien tapaan biisi on myös todella tarttuva.

4. Bruno Mars

Kun englannin pänttääminen tökkii, Bruno pelastaa: ”The Lazy Song” on mainio oppitunti futuurin käyttöön, ja lyriikoista kuulee myös paljon englanninkielisiä slangi-ilmauksia. Being in your birthday suit tarkoittaa alastomana olemista ja my castle omaa kotia, ja kun aikomuksena on relata, asia ilmaistaan englanniksi sanaparilla kick back. Lisää tämä aamusoittolistallesi, niin päivä käynnistyy parhaalla mahdollisella tavalla.

5. Taylor Swift

Ex-poikaystävistään loputtomasti asiaa keksivä Taylor on tarttuvien pop-biisien kuningatar, joka laulaa usein ensimmäisessä persoonassa. Lisäksi sanoituksissa puhutellaan lähes poikkeuksetta suoraan kuulijaa, eli saat hyvää harjoitusta englanninkielisiin keskustelutilanteisiin.

6. John Legend

Oli kappaleen sävellaji mikä tahansa, John Legendin laulu on aina todella selkeää ja ääntämys moitteetonta. Jos hoilotat mukana tarpeeksi ahkerasti, voi hyvinkin olla, että aksenttiisi tarttuu hieman amerikkalaisia vivahteita.

7. The Beatles

The Beatlesin klassiset, tarttuvat kipaleet puhuttelevat jokaista. Sanoituksia on helppo seurata, ja mukana laulamalla oppii samalla hienostunutta brittiläistä aksenttia. Paras vinkkimme? Opettele “All you need is love” -biisin sanat katsomalla Rakkautta vain – kaikkien aikojen paras romanttinen brittikomedia.

8. Adele

Adelen ääni on yksi mahtavimmista, mitä Britteinsaarilta on viime vuosina kajahtanut. Sen lisäksi, että englantilaisneito laulaa kuin enkeli, hän puhuu haastatteluissa erittäin lontoolaisella aksentilla. Adelen kuunteleminen ei siis tarjoa ainoastaan upeita musiikkielämyksiä, vaan myös oppitunnin Lontoon slangiin.

9. Sam Smith

Tässä on toinen britti, jonka ääni saa leuan loksahtamaan ja joka valloittaa soittolistoja tunteellisilla balladeilla. Sam Smith poikkeaa kuitenkin Adelesta siinä, että hänen kappaleidensa kieli on paljon helpommin seurattavaa ja opeteltavaa niille, jotka vasta tutustuvat englannin hienouksiin.

10. Maroon 5

Maroon 5:n keulamies Adam Levine ei todellakaan ole bändissä pelkkänä koristuksena. Hän on lahjakas laulaja ja biisinkirjoittaja (lue: Maroon 5:n albumit ovat aina todellista hittien ilotulitusta). ja hän laulaa selkeästi, mutta ei äännä sanoja ylenpalttisen huolellisesti. Tätä bändiä kuuntelemalla on siis hyvä opetella luonnollisen kuuloista lausuntatapaa.

Toinen mahtava tapa oppia englantia: kielimatka!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin